Musiikkia ja homopropagandaa

Turun Sanomissa oli toissapäivänä ihan kunnollinen juttu eilen 80 vuotta täyttäneestä Leif Segerstamista. Siinä kerrottiin muun muassa, että häntä pyydettiin tuomariksi Moskovassa viime vuonna järjestettyyn Rahmaninov-kilpailuun – eli entiseen Tshaikovski-kilpailuun – mutta Moskovan matka jäi tekemättä tarjotusta mittavasta rahapalkkiosta huolimatta. ”En ole käynyt Venäjällä hyökkäyksen jälkeen enkä käy”, Segerstam puuskahtaa.
Miksihän muuten kilpailun nimi on muutettu? Siksikö että Tshaikovski oli homo ja hänen mukaansa nimetty kilpailu oli varmaan sitä Putinin vihaamaa homopropagandaa? Väliäkö hällä että Tshaikovski oli Rahmaninoviakin merkittämpi säveltäjä. Mutta eihän kilpailua Stravinskinkaan mukaan voinut nimetä kun se ryökäle muutti Amerikkaan, ja Shostakovitshkaan ei ollut oikein väleissä Stalinin kanssa. Kyllä on kalsarimyrkyttäjän elämä vaikeaa.
MikaLamminp
Vihreät

Olen julkaissut teokset Talvimatka (runoja, Oppian 2022), Eila ja Ossi – Suomen kielen alkeisoppikirja (Gummerus 2010), Mies joka putosi jaloilleen (romaani, Oppian 2020) ja Siltoja – Opettajan koronapäiväkirja (Oppian 2021).

Kuvan otti Timo Jakonen (Turun Sanomat)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu