Myös henkinen väkivalta on väkivaltaa

Tänään vietetään taas oranssia päivää. Joka kuukauden 25. päivä on oranssi päivä. Silloin puetaan ylle jotain oranssia sen merkiksi, että haluaa naisiin ja tyttöhin kohdistuvan väkivallan loppuvan. Minäkin panin oranssin t-paidan päälle, vaikka se vaimoni mielestä onkin kamala.

Väkivaltaa vastustavat kaikki, ainakin puheissaan, mutta silti sitä vain esiintyy, Suomessa enemmän kuin muissa Pohjoismaissa. Sopii toivoa että Suomi tässäkin ottaisi oppia Ruotsista.

Henkistä väkivaltaa moni ei väkivallaksi hoksaakaan. Asiantuntijan mukaan Jessikka Aro oli törkeän maalittamisen kohde. Johan Bäckman sanoi hovioikeudessa, että Aron nimittely oli vain leikkiä. Miten voi joku enää nykymaailmassa vedota tuollaiseen ”leikkiähän tämä nyt vain on” -juttuun? Vieläpä oikeudenkäynnissä. Puolusti itseään hovissa näillä sanoilla. Hassunhauska mies dosentiksi. Olen oppinut vihaaman tuota ”kohudosenttia” lämpimästi ja vilpittömästi.

Johan Bäckman syyllistyi Venäjän informaatiovaikuttamista tutkineen toimittaja-kirjailijan törkeään maalittamiseen, sanoi informaatiovaikuttamista Puolustusvoimissa tutkinut sotatieteiden tohtori Saara Jantunen Helsingin hovioikeudessa torstaina. ”Maalittaminen esimerkiksi Yhdysvalloissa tarkoittaa, että mennään jonnekin toiminta-alueeelle. Sitten määritellään, kuinka tähän kohteeseen vaikutetaan esimerkiksi informaatiovaikuttamisen keinoin”, todistajana kuultu Jantunen sanoi.

”Henkilö, jolla on korkea näkyvyys mediassa tai sosiaalisessa mediassa, voi nostaa yksittäisen henkilön tikun nokkaan tarkoituksenaan provosoida suuri joukko ihmisiä häiritsemään tätä. Tavoitteena tai tarkoituksena voi olla kohteen uskottavuuden vieminen, pelottelu tai henkilön hiljentäminen”, määritteli Jantunen maalittamisen siviilielämässä.

Minulla Bäckmanille viesti: virvo ittes Venäjälle dosentoimaan.

+5
MikaLamminp

Olen julkaissut teokset Eila ja Ossi – Suomen kielen alkeisoppikirja (Gummerus 2010), Mies joka putosi jaloilleen (romaani, Oppian 2020) ja Siltoja – Opettajan koronapäiväkirja (Oppian 2021).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu