Naiiveja mediassa

”Uskon, että perussuomalaiset ovat hyvään pyrkiviä ihmisiä, jotka yrittävät ajaa Suomen ja suomalaisten etuja. He eivät vain ymmärrä, miten tuhoisaa heidän suhtautumisensa ilmastonmuutokseen on ja miten paljon vahinkoa he uhkaavat tehdä etenkin Suomen taloudelle ja yrityksille”, kirjailija Risto Isomäki sanoi Suomen Kuvalehdessä 28.2.2020.

Kaunis tuulenpanema ajatus, muttei välttämättä tosi. Muutama vuosi sitten olisin saattanut itsekin ajatella noin, ainakin vielä joskus ennen koronaa, mutta nyt se tuntuu naiivilta. Todellisuuden kieltämiseltä. Omakohtaisesti olen joutunut kokemaan, että asia ei tosiaan ole ihan näin. Persut eivät ole vain naiiveja vaan monesti myös ilkeitä paskiaisia, jos ihan suoraan sanotaan. Ja minähän joskus sanon.

Varmasti useimmissa persuissakin on jotain hyvää, mutta voi veljet, miten tehokkaasti he ovat osanneet sen kätkeä. Ja uskon Hannu Lauermaata siinä, että on olemassa puhtaasti pahoja ihmisiä.

Esimerkiksi Putinin pahuudesta tuskin on kahta kysymystä.

Sattumoisin samassa lehdessä oli haastateltu Paula Vesalaa, joka kirjoitti joskus Twitteriin, että hänen mielestään kaksi kertaa viharikoksesta tuomittu henkilö ei voi toimia kansanedustajana. Sen seurauksena Vesala sai niskaansa valtavasti uhkauksia ja törkyä. Toisinaan hänestä tuntuu, että olisi parempi, jos ei esiintyisi julkisuudessa ollenkaan.

”Tässä ajassa taiteilijalle on ehkä vaikeinta se, että kaikki personoituu tosi paljon. Raiskaus- ja tappouhkauksien saajana on vaikea ajatella, että niin ei olisi”, Vesala kertoo.

Jutussa ei mainita, mistä puolueesta on kyse, mutta sekä tuomiot viharikoksesta että henkilöön käyvä vainoaminen voivat viitata vain yhteen puolueeseen. Millään muulla puolueella ei Suomessa ole tapana toimia kuin mikäkin mafia.

Tai korjataan sen verran, että onhan näiden varttinatsien lisäksi Suomessa pyrkimässä eduskuntaan myös 88 ihan oikeaa natsia. Kuru arvioi, että PVL:ssä toimineita olisi puolueen jäsenistössä noin 10–15 ja puolueen eduskuntavaaliehdokkaina noin viisi.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/lakkautetun-uusnatsijarjeston-puheenjohtaja-sinimustan-liikkeen-ehdokaslistoilla-listoillla-muitakin-toiminnassa-mukana-olleita/8641210?fbclid=IwAR1KMW7WLrGg4fuYg76w5hKz8M5dOG9QTa2deL2FHqg-Cuox3Sww6mzpagU#gs.qr4jlf

Tiedän, tiedän: ei saisi antaa tällaisille näkyvyyttä. Mutta milloin maailmanhistoriassa silmien sulkeminen on johtanut johonkin hyvään?

 

MikaLamminp
Vihreät

Olen julkaissut teokset Talvimatka (runoja, Oppian 2022), Eila ja Ossi – Suomen kielen alkeisoppikirja (Gummerus 2010), Mies joka putosi jaloilleen (romaani, Oppian 2020) ja Siltoja – Opettajan koronapäiväkirja (Oppian 2021).

Kuvan otti Timo Jakonen (Turun Sanomat)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu