Oliko pakko?

”Hallitus ei ole keskustellut (kauppaan) puuttumisesta eikä se myöskään aio puuttua siihen.” (Elinkeinoministeri Mika Lintilä Fortumin Uniper-kaupoista. Reuters 10.10.2017.)

”Tähän kauppaan ei liity ulko- ja turvallisuuspoliittisia ulottuvuuksia.” (Pääministeri Juha Sipilä Fortumin Uniper-kaupoista. MTV 14.10.2017.)

”Viiden vuoden jälkeen on helppo hakea virheitä siitä ratkaisusta.” (Elinkeinoministeri Mika Lintilä Fortumin Uniper-kaupoista. Yle 14.7.2022.)

Nyt kun Arto ”Sisyfos” Luukkanen on vihdoin päässyt yli Sanna Marinin aamiaismuroista, hän on keskittynyt taivastelemaan Marinin italianmatkaa. Sattumoisin lukaisin opiskelukaverini Facebook-päivityksen aiheesta: ”Ha ha, miksi kukaan menisi Trevison seudulle! Siellä ei ole mitään! Se ei todellakaan ole luksusta!”

Kaverini luona parhaillaan asuvaa 21-vuotiasta italialaista vaihto-oppilasta Davidea naurattivat kovasti Suomessa julkaistut uutiset pääministeri Sanna Marinin ”luksusmatkailusta”, ja uutisten herättämät kateus- ja ärtymysreaktiot. Ilmoitetut hotellihuoneen hinnatkaan eivät ole mitään verrattuna oikeisiin luksushotelleihin. 150-300 euroa yöltä on hyvin kohtuullinen hinta, kun hän kuitenkin on pääministeri.

”Treviso, oh no… Jos joku korkean tason ihminen ulkomailta tulee Italiaan, hän valitsee Rooman, Venetsian tai Milanon. Mutta Treviso, uskomatonta…”

IS:n uutinen:
Tällaisessa kartanossa Sanna Marin lomailee Italiassa

Jazzien aikaan muuten Porissakin saa maksaa hotellihuoneesta enemmän.

No, Suomessa riittää ihmisiä jotka kyllä tietävät kaikki hinnat mutta eivät ymmärrä minkään arvoa. Sellaiset ihmiset käyvät ostamassa halpaa bensaa Venäjältä nyt kun raja on avattu. Mitäpä siitä että jokainen joka ostaa bensaa Venäjältä tukee Putinin brutaalia hyökkäyssotaa veljeskansaa vastaan.

Lainaanpa vielä Sofi Oksasen Facebook-päivitystä 10.7.2022:

”Monet Venäjää myötäilleistä suomalaispoliitikoista ovat ihmetelleet, mitä muka olisi voinut tehdä toisin, viimeisimpänä Paula Lehtomäki.
Tässä esimerkkejä:
– Päättäjät olisivat voineet tavata Venäjän oppositiota (Heidi Hautala tapasi, häntä pidettiin veneen keikuttajana).
– Suomenvenäläisille olisi pitänyt olla kunnollista venäjänkielistä uutisointia jo vuosikymmeniä sitten – rahoitusta ei löytynyt.
– Tämä olennaista: venäläisille selitettiin siinä missä suomalaisillekin, että Venäjä on matkalla demokratiaan. Näin suomalaispäättäjät osallistuivat Venäjän propagandanäytelmään ja murensivat venäläisten uskoa demokratiaan. Sen sijaan olisi voinut kertoa avoimesti, miksi Venäjä ei ole demokratia.
– Ukrainan pyrkimystä demokratiaan olisi pitänyt tukea jo oranssin vallankumouksen myötä. Sitä ei olisi saanut unohtaa.
– Ulkomaalaisten oikeus ostaa maata Suomesta ihan miten sattuu. Tätä ei varmaan tarvitse avata enempää.
– Se, että Venäjä käyttää energiaa aseena, ei ollut salaisuus. Suomessa päättäjät kirkuivat, että Fennovoima on vain talouskysymys (ts. valehtelivat). Oliko pakko?
– Oligarkeille myönnetyt Suomen-passit. Oligarkkirahan alkuperä ei ollut salaisuus. Suomi tarjosi valkopesua verirahoille. Oliko ihan oikeasti pakko?
– Suomettuneen poliittisen kielen olisi voinut lopettaa ennen helmikuuta.
– Myötäilijät olisivat voineet jättää pilkkaamatta ja mustamaalaamatta heitä, jotka tarjosivat tietoa Venäjän tilasta.”
Ai niin, tiedättekö mikä yhdistää Sofi Oksasta ja ukrainalaisia? Molempia on joku pölvästi haukkunut natsiksi ilman perusteita. Oksasta haukkui dozentti Johan Bäckman, joka teki mahdottomasta mahdollista ja hankki pysyvän porttikiellon Uuteen Suomeen, ukrainalaisia tiedätte kyllä kuka.
+5
MikaLamminp

Olen julkaissut teokset Talvimatka (runoja, Oppian 2022), Eila ja Ossi – Suomen kielen alkeisoppikirja (Gummerus 2010), Mies joka putosi jaloilleen (romaani, Oppian 2020) ja Siltoja – Opettajan koronapäiväkirja (Oppian 2021).

Kuvan otti Timo Jakonen (Turun Sanomat)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu