Pajatuspajan kakkakepponen

Onneksi en pidätellyt henkeä odottaessani, milloin joku vastuullinen taho (leikitään että persuissa on sellaisiakin) kommentoi täällä Uudessa Suomessa ja muuallakin kovasti kohua herättänyttä persujen pajatuspajan pamflettia Totuus kiihottaa, joka kiihotti ilmeisesti ainakin julkaisijoitaan niin paljon että piti vetää pois uudelleen harjattavaksi. Olisi nimittäin happi loppunut odotellessa. Tempputyöllistetyn tuplatohtori Hankamäen mielestä koko Suomen Perustan hallitus on käynyt kirjan pohjalta perusteellisia keskusteluja hänen kanssaan. Erityisesti sitä on lukenut Matias Turkkila. Suomen Perustan hallituksen kokoonpano on Arto Luukkanen (pj.), Matias Turkkila (vpj.), Riikka Purra, Kai Järvikare, Ville Vähämäki, Juho Eerola ja Laura Huhtasaari. Luukkanenhan on tässä ihan vastuupaikalla hallituksen puheenjohtajana. Milloin bongorumpu soi?

Tänään se vihdoin soi, mutta suuri oli pettymykseni, kun Arto ”Bongo” Luukkanen kirjoittikin vain kepusta ja Vanhasesta otsikolla Karkki vai Vanhanen? Ja vielä sellainenkin kepponen bongopläjäykseen sisältyi, että kommentointi oli taas kerran estetty. Se on kai sitä parempaa sananvapautta.

No, onhan tuossa Suomen perustan hallituksessa muutama muukin joilla kynä pysyy kädessä ja copypaste pelittää, joten ehkä joku ehtii auringonottokiireiltäään vielä tännekin meitä valistamaan, mikä siinä Hankamäen teoksessa oli niin kiihottavaa että piti vetää se pois ennen kuin roiskahti. Onhan se toki haasteellista kun terassitkin on taas auki, mutta pilkku tulee sentään kymmeneltä joten ehtii sitä senkin jälkeen kännissä ja läpällä jotain tajunnavirtaa suoltaa vaikkei kukaan siitä 1800 euroa kuussa maksaisikaan.

Etenkin monet naiset, jotka ovat erehtyneet äänestämään persuja, ovat kovin pahoittaneet mielensä Hankamäen pamfletista. He kyllä noteerasivat sen, että Jussi Halla-aho myönsi persujen mokanneen kun moista naisvihamielistä törkyä mediatutkimuksena markkinoivat. Vaikka vaivalloinen kestohymy jonkin aikaa julkaisutilaisuudessa mestarin huulilla karehtikin kun Hankamäki eepostaan esitteli, ja vaikka paikalla pönöttäneet kisällit tuskin huomasivat koko ”tutkimuksessa” mitään vikaa (eiväthän se sitä omien sanojensa mukaan olleet koskaan lukeneet ja tuskin jaksoivat kovin tarkkaan kuunnellakaan) niin monet naiset olivat kovin pöyristyneitä. Eräskin kuvaili tuntojaan näin: ”Seli seli Jussi, ei sen anteeksipyytämisen pitäisi noin vaikeaa olla. Kokeile vaikka peilin edessä monta kertaa, niin kyllä se siitä lähtee. Kun olet pyytänyt Suomen naisilta Hankamäen törkypamflettia ensin anteeksi, niin sitten voit keskittyä hallituksen haukkumiseen. Mukavaa päivän jatkoa anteeksipyyntöä harjoitellessa. Laita vaikka vinkki, kun olet sen julkisesti tehnyt, niin pääsen antamaan anteeksi ja kiittämään miehekästä tekoasi.”

 

+3
MikaLamminp

Olen julkaissut teokset Eila ja Ossi – Suomen kielen alkeisoppikirja (Gummerus 2010), Mies joka putosi jaloilleen (romaani, Oppian 2020) ja Siltoja – Opettajan koronapäiväkirja (Oppian 2021).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu