Parempaa uutta vuotta!

Sami Eerola kirjoitti kiinnostavasti Facebookissa: ”Tänä vuonna luetuin kirja-arvio oli Jussi Marttisen Mikä perussuomalaisia vaivaa? (2021) -kirjan arvio. Syy menestykseen oli se, että Perussuomalaisten puoluelehden päätoimittaja Matias Turkkila haukkui minua Twitterissä, kehystäen kirja-arviossani esitetyt luonnehdinnat Marttisen teeseistä mielipiteikseni. Näin Turkkila kirjoitti valheellisesti, että ’Hallitukselle vihapuheraportteja kirjoittava tutkija @Eerolasami tänään: perussuomalaiset ovat tyhmiä ja itsekkäitä rasisteja.’ Turkkilan twiitti aiheutti tulvan uusia seuraajia kaikkiin somekanaviini ja blogiini. Erityisesti, kun Turkkila kohotti minut joksikin menestyneeksi vihapuhetutkijaksi, vaikka en ole tutkinut vihapuhetta. Osallistuin yhteen tutkimukseen, joka käsitteli ekstremististä äärioikeistolaista verkkokeskustelua.
Sain sen verran paljon vihakommentteja ihmisiltä, jotka eivät lukeneet kirja-arviotani Marttisen kirjasta, että päätin provosoida äärioikeistoa tahallani. Mikä osoittautui virheeksi. Julkaisin Twitterissä kahden ystävän kanssa kuvan, jossa pilkkasin saamiani kommentteja, joitten mukaan blogini tavoite olisi valkoisen rodun tuho ja kommunismin levittäminen. Vaikka olen kirjoittanut kommunismia vastaan usean kerran blogissani, ihmiset yhä uskovat, että olen kommunisti. Tarkoituksellinen provosointi twiittauksellani saikin äärioikeiston raivon valtaan. Mikä olikin tavoite. Mutta samalla loi kuvan, jota tullaan todennäköisesti ikuisesti jakamaan mustamaalaustarkoituksessa.”

En ole näköjään ainoa joka on joutunut Suomen uutisten päätyhjäntoimittajan Matias Turkkilan maalitauluksi. Mutta ei se mitään. Minä sen kun porskutan, Turkkila makaa kylpyhuoneen lattialla ja itkee.

Parempaa uutta vuotta vaan sinnekin!

MikaLamminp
Vihreät

Olen julkaissut teokset Talvimatka (runoja, Oppian 2022), Eila ja Ossi – Suomen kielen alkeisoppikirja (Gummerus 2010), Mies joka putosi jaloilleen (romaani, Oppian 2020) ja Siltoja – Opettajan koronapäiväkirja (Oppian 2021).

Kuvan otti Timo Jakonen (Turun Sanomat)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu