Populismi on pakoa

”On kahta lajia suuruutta, todellinen suuruus, joka on henkistä laatua, ja vanha valhe maailman valloittamisesta. Valloitus on suuruuden korviketta.” (Simone Weil)

Helsingin Sanomien lauantaivieras Wille Rydman (kok) haluaa korjata välit perussuomalaisiin. Sen sijaan eilisessä Suomen Kuvalehdessä haastateltu äärioikeiston kusitolppa, dosentti Oula Silvennoinen (vihr) eristäisi perssuomalaiset: yhdenkään kunniallisen puolueen ei hänen mielestään pitäisi lähteä näiden kanssa samaan hallitukseen.

”He tavoittelevat valtaa. Ei tarvitse kuin avata Hommaforum, niin siellä puhutaan 51 prosentin ääniosuudesta, joka mahdollistaisi puolueen yksinvallan”, FT Oula Silvennoinen totesi Suomen Kuvalehden eilisessä haastattelussa, jossa tämä persujen hiekkalaatikkokin mainittiin.

Kaikki puolueen jäsenet eivät toki ole ”käsi ojossa hyppiviä äärioikeistolaisia”. Perussuomalaiset ovat onnistuneet mobilisoimaan ihmisiä, jotka eivät aiemmin ole löytäneet kanavaa näkemyksilleen. ”Vähän kuin Lapuan liike aikanaan.”

Kun puolue oli hallituksessa, se hajosi ja kannatus laski. Mutta se ei Silvennoisen mukaan tarkoita, että niin kävisi uudelleen. Unkarin Viktor Orbania hän pitää hyvänä esimerkkinä siitä, miten demokratiassa voi kaapata vallan.

Kenellekään ei ole uutinen se että populismin ytimessä ei ole mitään. Populismi on pakoa, taittava peili sille joka ei voi katsoa todellisuutta suoraan, kovassa valossa. On huolestuttavaa, että Kokoomuksen oikealta laidalta löytyy muutamakin silkasta vallanhimosta persujen kanssa populistihumppaa vetävä Batman ja Rydman. Uskomaton tahti, nyt ei lopu sahti herra Hakkaraiselta!

Persujen propagandatorvi Turkkila itsekin on myöntänyt että persut tuuttaavat vain propagandaa, ei niitten lehdillä ole sen enempää tekemistä journalismin kanssa kuin Jehovan todistajien joulujulkaisulla. ”Suomen Uutiset ei katso olevansa riippumaton uutisväline eikä se sellaista yritä JSN:n sääntöjä luovasti tulkitsemalla sellaista teeskennellä.” Kyllä, tämä on suora sitaatti enkä siksi vaivautunut korjaamaan edes kirjoitusvirhettä. Ei saa vääristellä toisen sanomaa eikä tyyliä!
https://www.suomenuutiset.fi/miksei-suomen-uutiset-kuulu-jsnaan/

Viime aikoina persut ovat paasanneet siitä että mitä tahansa saa sanoa kenestä ja mistä tahansa, esivallan kunnioitus ja kaikki normaalit käytöstavat on niin last season, kuten persut sanoisivat sillä ainoalla vieraalla kielellä jota ehkä on lupa vähän osata. Mutta ei perussuomalaisetkaan ole oikeasti sitä mieltä, että ihan mitä tahansa saa sanoa. He voivat kyllä haukkua poliisia ”munattomaksi nillittäjäksi”, mutta samaan hengenvetoon he haluaisivat kieltää tolkun ihmisiltä sanan ”rasisti” käytön. Hetkinen, sanoiko joku ”kaksoisstandardi”? Jep!

Ei sen puoleen, kyllä maailmasta löytyy Turkkilaakin pölhömpiä ”kansalaisjournalisteja”. Käytös- ja tapatiedon riemumaisteri Panu Huuhtanen on kansallismielisen äärioikeiston ja Suomi-ensin liikkeen aktiiveja. 16. tammikuuta Kansallisarkistossa oli tieteiden yö. Salin kaikki istumapaikat olivat täynnä. Oven lähellä väki seisoi, lisää kurkki käytävästä. Huuhtanen oli tullut ajoissa ja saanut paikan ensimmäisen pöytärivin reunasta. Hän oli striimannut verkkoon jo tovin ennen kuin illan luentosarja alkoi. Vihreä kameralaukku oli pöydällä, kamera ja mikrofoni esillä. Henkilökunta kävi kertomassa Huuhtaselle, että livelähetykset luennoista on kielletty. Kansallisrkoston pääjohtaja Jussi Nuorteva avasi tilaisuuden kello 18.15 ja kertoi saman yleisölle. Esitykset ovat tekijänoikeuslain alaisia teoksia, ja luennoijalla on oikeus päättää niiden levittämisestä. Kuvia saa toki ottaa (esim. klassisen musiikin konserteissahan sekin on kielletty).

Kello 18.30 historiantutkija Oula Silvennoinen ja Aapo Roussi aloittivat puolituntisen luennon aiheesta Suomen sisällissodan jälkeiset heimosodat uusimman tutkimuksen valossa. Huuhtanen jatkoi striimaamista. Kello 18.32 tilaisuuden turvallisuusvastaava meni vartijan kanssa puhuttelemaan Huuhtasta. Huuhtanen laittoi kameran laukkuun mutta jätti linssin ulkopuolelle. Kun asiasta huomautettiin, hän siirsi kameran kokonaan laukkuun. Ääni meni edelleen verkkoon. Kello 18.36 paikalla oli kaksi vartijaa, 18.37 Huuhtanen saateltiin ulos. Silvennoinen nyökkäsi kiitokseksi vartijoille. Striimi jatkui, lopuksi tuopin ääreltä. Seuraajilta ryöpsähteli sydämiä ruutuun.

Oi aikoja, oi tapoja. No, jotain hyvää maailmaltakin kuuluu: äärioikeisto putosi kokonaan Kreikan parlamentista. Jassas!

MikaLamminp

Olen Turun kaupungin kulttuurilautakunnan varajäsen sekä varsinainen jäsen Eeva-Liisa Manner -seuran hallituksessa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu