Purrako vai eikö, siinä pulma

Perussuomalaiset sen kun vihertyy: Timo ”Nakkimuki” Soinia seurasi Jussi ”fillaristi” Halla-aho, ja näillä näkymin hänen perintöprinsessansa on Riikka ”vegetaristi” Purra. Myös perussuomalaisten gallup-kannatus on lähtenyt laskuun,  ja on vain ajan kysymys, milloin se risteää vihreitten kanssa.

Vihreillä ja perussuomalaisilla on toki erojakin. Vihreät on viimeinen uusi poliittinen liike niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa. Soini puhui mielellään vanhoista puolueista unohtaen tarkoituksella, että myös PS on vanha puolue, eihän se oikeastaan ole kuin nimensä muuttanut SMP. Jo SMP:ssä oli jotain mätää. Jotkut ehkä muistavat vielä Sulo ”Suti” Aittoniemen, josta Juice lauloi oivaltavasti kappaleessaan ”Los siete hermanos” viimeisellä hyvällä levyllään Sinä:

Sittemmin tuosta mädältä haisevasta mutaisesta akanvirrasta tuli koko puolueen valtavirtaa. Se tapahtui viimeistään silloin kun yhden asian Jussi valittiin puheenjohtajaksi.

Purrasta on sanottu että hän oli Jussin oikea käsi. Kuten persuissa on tavallista, oikea käsi ei ole tietävinään mitä vasen käsi joskus teki. Purra lupaa jatkaa Jussin jalanjäljissä. Ei hyvä.

PuheenjohtajaJussi Halla-aho kirjoitti vuonna 2005 blogissaan, että yksilön ”instrumentaalinen arvo” on ainoa mitattava ja siten kiistatta olemassa oleva ihmisarvo. Kaikille ihmisille annettava yhtä suuri ihmisarvo oli Halla-ahosta nykyajan ihmisten mielestä itsestään selvää, mutta ”tulevat polvet sylkevät haudoillemme ja päästävät itsestäänselvyyksillemme räkänaurun ja kurapierun”.

 

Pimeyden vasen käsi

Purra on tämän miesoletetun oikea käsi. Vasen on Breivik. Kansainvälisen lain ja ihmisoikeuksien professori Martin Scheinin arvosteli perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon kommentointia Christchurchin terrori-iskusta. Brittiläisen Guardian-lehden mukaan iskusta pidätettynä oleva australialainen mies kertoo kirjasessaan olleensa lyhyesti yhteydessä Norjan Anders Behring Breivikiin.

Halla-aho kirjoitti Twitterissä: ”Merkillepantavaa: lehtien mukaan on tapahtunut terrori-isku, joka ei ole yksittäistapaus eikä liity mielenterveyteen tai syrjäytymiseen. Myös yhteyksiä ja kytköksiä löytyy maailman toiselle puolelle asti.”

https://demokraatti.fi/professori-tyrmaa-jussi-halla-ahon-reagoi-50-ihmishenkea-vaatineeseen-terroritekoon-ivalla?fbclid=IwAR0YiiiyOtLP5zH0ZXd2BRxVKtMjrWff4wxP1LhnIiKQNmR9pCE0W0j6n7g

No, Breivikin hirmuteon yhteydessä Jussi lasketteli vielä paksumpaa kuraa: ”huono maahanmuutto on huonoa ja monikulttuurisuus hanurista ihan Breivikin teosta riippumatta ja huolimatta”. Lausunnon typeryyden ylitti vain ajoituksen ajattelemattomuus. Jos se ei ollut ajattelemattomuutta, sen pahempi.

HS:n kuukausiliite kirjoittaa Breivikistä:
”Hänen kirjoituksiaan verrattiin islamofobisen Gates of Vienna -nettisivuston ja maahanmuuttovastaisen document.no-sivuston teksteihin. Juuri niiden hän kertoi vaikuttaneen ajatteluunsa.

Mutta hän ei ollut ollut psykoosissa tappaessaan 77 ihmistä.
Tätä mieltä Breivik oli itsekin. Hän sanoi oikeudessa olevansa poliittisesti motivoitunut hyökkääjä. Hänen mielestään Työväenpuolueen monikulttuurisuutta ajava politiikka tuhosi Norjan alkuperäisen väestön. Siksi hän valitsi iskunsa kohteeksi puolueen seuraavan sukupolven.
Valepoliisin univormunsa hihaan hän oli kiinnittänyt merkin, jossa luki Multikultipetturien metsästyslupa.
’Mä tapan teidät marxistit kaikki’, hän oli huutanut nuorille saaressa, juuri ennen kuin ampui.
Puolustus kutsui oikeuteen asiantuntijoita, jotka kertoivat, etteivät Breivikin ajatukset olleet outoja tai harhaisia. Monet äärioikeistolaiset Norjassa ja monissa muissa maissa ajattelevat samalla tavalla”.

Mainittakoon muuten että Jussi aloitti nettikirjoittelijan uransa suomentamalla Gates of Viennaa, jolla tämä norjalainen piruparka sekoitti päänsä.

Purra on luvannut, että mikään ei muutu paremmaksi jos hänet valitaan. Ero on vain se, että Purra ei takavuosina ole kirjoittanut Tehtaankadun homosta tai fantasioinut suvakkien raiskauksilla. Ilmiselvää pääministeriainesta siis. Tulossa on perinteinen japanilaisen kulttuurin malli, jossa keisari vetäytyy taka-alalle ja hoitaa asiat kulissien takana. Halla-aho säilyy todellisena johtajana. Mielenkiintoisena ilmiönä persujen kentän sekapäisimmässä osassa on alettu öyhöttää Purraa vastaan. Purran pakkoruotsin ja EU:n vastaisuudessa ei olla ihan satavarmoja. Se tuskin kantaa.

Purran lisäksi puheenjohtajuutta on kertonut tavoittelevansa Sakari ”Kuka lie” Puisto ja Ossi ”Tähdenlento” Tiihonen. Lisänimen ”tähdenlento” Tiihonen sai siitä, että hän oli Uuden Suomen nopein tähdenlento: kirjoitti kahdessa viikossa toistakymmentä postausta joista yli puolet käsitteli ilmastonmuutosta. Sitten pamahti kirjoituskielto valheitten levittämisestä. Nykyään hän on kuulemma myös ”rokotekriittinen”. Repikää siitä.

+4
MikaLamminp

Olen julkaissut teokset Eila ja Ossi – Suomen kielen alkeisoppikirja (Gummerus 2010), Mies joka putosi jaloilleen (romaani, Oppian 2020) ja Siltoja – Opettajan koronapäiväkirja (Oppian 2021).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu