Sanoihin takertujat

Onneton oli se hetki, kun Turun kaupunginteatterin vieressä oleva joutomaa päätettiin nimetä itsenäisyydenaukioksi. Miksei Pussikaljanurtsiksi?

Itsenäisyydenaukiolla musiikkitalon sijoituspaikkana on paljon hyviä puolia, kuten se, että se on Kaupunginteatterin naapurissa ja hyvien liikenneyhteyksien päässä. Hämähäkkitontille musiikkitaloa ei olisi mahtunut, satamaan sijoitettavaa taloa olisi pitänyt odottaa vuositolkulla. Sitä paitsi Itsenäisyydenaukio ei ole mikään korvaamaton puisto ja sen välittömässä läheisyydessä on Urheilupuisto jne. Sitä paitsi oli aika naurettavaa kun asiasta valituksen tehnyt Pekka Ojanen (sd) halusi lausuntoa puolustusvoimilta. Mitä se puolustusvoimille kuuluu miten turkulaiset puistonsa nimeävät ja mihin uuden konserttitalon rakentavat?

Nimen vuoksi nyt sitten käräjöidään kun ollaan niin tunteellisia. En usko että nykyiset valittajat olisivat kauhistelleet luonnontuhoa jos kyseessä olisi vaikkapa Volter Kilven aukio…

Kyseinen paikka sai itsenäisyyteen viittaavan nimen vain siksi että oli itsenäisyyden juhlavuosi ja nurmikentällä ei ollut nimeä. Puiston arvo on vain läpikulkuun ja pussikaljoitteluun eli ei mitään korvaamatonta menetetä. Sijainniltaan mainio kulttuuritalolle eli ei muuta kuin rakentaminen käyntiin.

Musiikkitalon rakentamisen vastustaminen vain sillä että aukion nimessä on sana itsenäisyys on aivan naurettavaa. Ja sitä tapahtuu todella.

Kiitokset kaikille jotka kommentoivat asiaa Facebook-sivullani ja annoitte osaltanne inspiraation. Lainailin teidänkin näkemyksiänne tähän. En tosin sen joka pahoitti mielensä ja poisti minut kavereistaan. Siitä vaan sanoi Tšaikovski.

 

0
MikaLamminp

Olen julkaissut teokset Eila ja Ossi – Suomen kielen alkeisoppikirja (Gummerus 2010), Mies joka putosi jaloilleen (romaani, Oppian 2020) ja Siltoja – Opettajan koronapäiväkirja (Oppian 2021).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu