Suomen Perusta suoltaa naisvihamielistä törkyä

Saat mitä tilaat, kuuluu perussuomalaisten iskulause. Ei nyt sitten mennyt ihan niin, pikemminkin näin: tilaa mitä tilaat, saat mitä sattuu. Suomen Perusta -ajatuspajan julkaisema Totuus kiihottaa -pamfletti on vedetty pois julkisuudesta vain kaksi päivää sen julkaisun jälkeen.

Pamfletin on kirjoittanut filosofian ja valtiotieteiden tohtori Jukka Hankamäki. Hankamäki oli viime eduskuntavaaleissa perussuomalaisten ehdokkaana. Julkaisu sisältää runsaasti naisvihamielisiä ulostuloja.

Hankamäki vaihtoi Simone Weilin persujen naisvihaan. Suomen persusta suoltaa naisvihamielistä törkyä veronmaksajien rahoilla. Suomen Perusta julkaisee hyvin paljon myös erilaista nollatutkimusta esimerkiksi maahanmuuton kustannuksiin liittyen, mikä on puolueelle hyvin käytännöllistä kuraa. Nyt tuli sitten täydellisen hyödytöntä kuraa.

Viime vuonna persut käyttivät raiskauksia maahanmuuttovastaisen mölinän keppihevosena. Nyt he sitten yrittävät kalastella naisäänestäjiä sanomalla että raiskaukset ovat naisten omaa syytä. Onnea yritykselle. Paljon onnea, ja vähän rahaa. Vain 1800 euroa kuussa sekopäisen tajunnanvirran suoltamisesta.

Jukka Hankamäen julkaisulla on outo otsikko: Totuus kiihottaa. Taitaa kiihottaa vähän liikaakin, niinpä esimerkiksi Suomen uutiset välttelee totuutta parhaansa mukaan, ettei vaan näppäimistölle roiskahda.

Tämän mediakriittisen pläjäyksen tilasi ajatuspaja Suomen Perusta. Vaikea sen toiminnasta on ajatusta löytää. Yhtä vaikea on kutsua Suomen uutisten näppäimistösotureita toimittajiksi.

Raflaava otsikointi on Suomen uutisissa aina osattu, mutta epäilen että tällaista otsikkoa ei Suomen uutisissa koskaan nähdä: ”Suomen Persusta pursuaa naisvihamielisia pökäleitä”, koska a) kaksoisstandardi b) pitää paikkansa. Hankamäen törkykasassa muun muassa todetaan, että ”sokerideittailu- ja grooming-ilmiöiden yleistyminen johtuu suureksi osaksi naisten omasta pihtauspolitiikasta”. Vielä viime vuonna persut väitti että se johtuu maahanmuuttajista.

Taitaa aika huonosti sopia tämä Hankamäen kirja persujen yritykseen ruveta kalastelemaan naisäänestäjiä. Naisehdokkaitakaan he eivät ole saaneet mukaan kuin maksamalla heille, mutta mahtaako naiset lähteä enää rahastakaan?

Totuus kiihottaa -kirjan laatija Jukka Hankamäki oli vuoden tukityöllistettynä perussuomalaisten ajatuspajassa, jonka johtoa (Arto Luukkanen, Matias Turkkila, Marko Hamilo ja Simo Grönroos) hän kiittää työn arvioinnista. Kirjassaan hän esittää muun muassa, että Suomessa vallitsee ”naisten tyrannia”. Hankamäki arvioi esimerkiksi, että jotkut suomalaisten miesten hyljeksimiksi joutuneet suomalaiset naiset ovat ”halunneet kostaa suomalaiselle yhteiskunnalle pariutumalla ulkomaalaisten kanssa”.

Dosentti Arto Luukkanen on ollut kaatamassa Marinin hallitusta Uudessa Suomessa harva se päivä milloin mistäkin syystä ja vaikka ilmankin, mutta nyt hän ei yllättäen ole kommentoinut Hankamäen julkaisua mitenkään. Luukkanen ei ota kantaa edes siihen, kuinka monta esilukijaa kirjalla oli ja keitä he olivat.

Kirjan esipuheessa Hankamäki kiittää esimerkiksi Luukkasta, hallituksen varapuheenjohtaja Matias Turkkilaa sekä entistä toiminnanjohtaja Simo Grönroosia ja nykyistä toiminnanjohtaja Marko Hamiloa. Hankamäen mukaan kaikki neljä arvioivat työtä sen viimeistelyvaiheessa. Hankamäen mielestä koko Perustan hallitus on käynyt kirjan pohjalta perusteellisia keskusteluja hänen kanssaan. Erityisesti sitä on lukenut Matias Turkkila.
Hallituksen kokoonpano on Arto Luukkanen (pj.), Matias Turkkila (vpj.), Riikka Purra, Kai Järvikare, Ville Vähämäki, Juho Eerola ja Laura Huhtasaari. Luukkanenhan on tässä ihan vastuupaikalla hallituksen puheenjohtajana. Milloin bongorumpu soi?

 

”Silkkaa kuraa”

Suomen Kuvalehti kysyi Riikka Purralta, vastaavatko julkisuudessa esitetyt naisen asemaa ja naiskuvaa koskevat katkelmat perussuomalaisten näkemyksiä.

”Olen Twitterissä kertonut, että Hankamäellä on tietysti oikeus omiin näkemyksiinsä ja ajatuksiinsa. Se, mikä tässä on ongelmallista on se, että ne (kyseiset näkemykset) ovat tulleet Suomen Perustan läpi.”

”Minun mielestäni kyseinen Hankamäen näkemys on silkkaa kuraa. Ei tässä mitään sen ihmeellisempiä selityksiä vaadita.”

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/politiikka/silkkaa-kuraa-selittaa-kohupamfetin-julkaisijan-hallituksessa-istuva-purra-ei-valttamatta-nae-tarvetta-perehtya-teokseen/?shared=1129517-2fc555d7-4&fbclid=IwAR2yzJpABY2jm-sVbBbeWe2040Z9js0qJaCjqfEWOURJOxtzVaUfLSol9AU

Suomen Perusta saa valtion rahoitusta. Yleisavustus myönnetään yhteiskunnallisen tutkimuksen, keskustelun ja päätöksenteon edistämiseen. Vuodeksi 2020 ajatuspaja sai 120 000 euroa yleisavustusta. Sääntöjen mukaan säätiön toiminnasta päättää sen hallitus.

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk) ilmoitti keskiviikkona 10. kesäkuuta Twitterissä, että opetus- ja kulttuuriministeriö käy julkaisun läpi ja selvittää, onko se ristiriidassa valtionavustuspäätöksen kanssa.

”Kyseisen yleisavustuksen saajan yhtenä velvollisuutena on edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Vaikuttaa kuitenkin selvältä jo nyt, että mainittu julkaisu ei tätä velvollisuutta täytä”, ministeri kirjoitti.

Kosonen totesi myös, että hänen näkemänsä sisältö oli ”julmaa” ja ”huolestuttavaa”. Tästä tulee kivaa. Perustalta putoaa taloudellinen perusta ihan niin kuin Ano Turtiaisen bisneksiltä.

Miten tähän Suomen uutiset liittyy? No Matias Turkkila on myös tuon pökälepajan hallituksessa. Hän on Suomen uutisten päätyhjäntoimittaja. Hän oli paikalla julkistamistilaisuudessa. Kuten Jussi Halla-ahokin, jonka huulilla vielä silloin karehti krooninen virne. Vaikka Ano Turtiainen olikin vähän aikaa sitten näpsytellyt siroilla painonnostajan sormillaan someen sellaisen pläjäyksen, että isä aurinkoisen kapeita kasvoja koristanut kestohymy hetkeksi hyytyikin. Mutta se tuli takaisin hetkeksi kun keksittiin erottaa Turtiainen ettei me oikeasti olla hei mitään rasisteja. Nyt sitten yritetään että ei me oikeasti hei olla mitään naisvihaajia. Heh heh. Ei voi kuin maineen menetystä surra ja hammasta purra.

Tämän sahan tylsimmät sirkkelit ovat jo vuoden päivät jaksaneet vonkua siitä että minä viime kesänä kirjoitin pari harkitsematonta kommenttia erästä bimbosta blondista. Saa nähdä miten kauan jaksavat kirkua kun nyt saivat sitten yli 400 sivua ihan oikeaa naisvihamielistä törkyä. Voi tietysti olla että eivät sano mitään, koska kaksoisstandardi on myös Suomen uutisten ja kaikkien persujen perusta.

Kerran tulin kysyneeksi Turkkilalta, milloin hän aikoo esittää minulle julkisen anteeksipyynnön Suomen uutisten viimekesäisestä pläjäyksestä tai edes poistaa sen Suomen uutisista. Matias esitti tyhmää ja ihmetteli mitä vikaa jutussa muka oli.

Tästä Hankamäen pefletistä nousi kuitenkin sen verran paha haju, että jopa Matias Turkkila toimi vastuullisesti ja myönsi, että nyt tuli mokattua. Kerta se on ensimmäinenkin.

Toivottavasti kaikki kirjailijaksi haluavat ottavat yhteyttä persupajaan. Onhan tuo ihan mahtavaa, että saa takoa sekopäistä tajunnanvirtaa aiheen vierestä satoja sivuja 1800 euron kuukausipalkalla ja tuotos markkinoidaan lukematta sitä. Ei tuollaista diiliä pysty Suomessa isotkaan kustantamot tarjoamaan.

Olen muuten aika ylpeä siitä että filosofi Hankamäki on blogissaan maininnut minut nimeltä. Olen kuulemma niitä ”vasemmiston sissejä jotka vievät Usarin ylläpitoa kuin pässiä narusta”.

Sitä en tiedä olenko päässyt hänen kirjaansakin. Se vasta olisikin sulka hattuun, kuten persukyykystä tonnikaupalla pätäkkää punttsisaliyritykselleen Business Finlandilta punnertanut Ano Turtiainen sanoisi. Nyt vaan taitaa bisnekset mennä vähän huonosti, kun tilauksia perutaan Kanadaa ja Yhdysvaltoja myöten. Eivät tainneet oikein arvostaa Turtiaisen huumorintajua. Saat mitä tilaat, mutta nyt ei taida tilauksia tulla.

+5
MikaLamminp

Olen julkaissut teokset Eila ja Ossi – Suomen kielen alkeisoppikirja (Gummerus 2010), Mies joka putosi jaloilleen (romaani, Oppian 2020) ja Siltoja – Opettajan koronapäiväkirja (Oppian 2021).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu