Ylinauta Monica ja muita hauskoja tätejä

”Siellä viljeltyyn naisvihaan ja rasismiin ei ole suhtauduttu riittävällä vakavuudella”, kansanedustaja Minja Koskela (vas) totesi Ylilauta-sivustosta, jonne Valkeakoskella 15-vuotiaan tytön surmasta epäilty oli kirjoittanut.

”Ihmiset ovat äänestäneet jaloillaan vuosien aikana ja tulleet käyttämään palveluamme.” (Ylilaudan yhteisövastaavana esittäytyvä Monica, Yle, 1.6.2024)

”Täytyy olla väyliä ihmisille, missä he pääsevät joskus olemaan vähän epäasiallisiakin”, selitteli KRP:n Antti Hyyryläinen sitä, että Ylilaudan kaltaisia sivustoja ei ole syytä sulkea (MTV, 30.5.2024).

Aika erikoista että yhteisövastaava esiintyy pelkällä etunimellä (joka sekin saattaa olla keksitty). Mutta Ylinautahan tunnetaan siitä että se mollaa nimeltä kaikkia jotka se kokee äärioikeiston vihollisiksi. Ja tietenkin anonyymisti, niin kuin säälittävien trollien laita yleensä on. Muistan että minäkin olen siitä saanut osani, joskus ennen koronaa siellä puhistiin että nyt lähtee Lamminpäältä työpaikka. No eipä ole lähtenyt vieläkään.

Touko Aalto (vihr) kirjoitti näin:

”Kun julkaisen jotain, joka liittyy maahanmuuttoon, vähemmistöjen oikeuksiin tai vaikkapa MV-lehteen tai perussuomalaisiin, yht’äkkiä koko facebook tai twitter -seinäni täyttyy sadoista provosoivista ja henkilöön menevistä loukkauksista sellaisilta tahoilta, joita en muulloin koskaan viesteilläni tavoittaisi tai joiden kanssa en ole koskaan keskustelua käynyt. Yllättävän hyvin he kuitenkin tuntevat valitun kohteen taustoja, joka kertoo siitä, että kyse ei ole vain spontaanista kommentoinnista.

Tämä täyttää koordinoidun toiminnan tunnusmerkit ja viittaa siihen, että samat ihmiset häiritsevät valittuja kohteita hyvin systemaattisesti eri profiilien kautta tuntien kohteen taustat. Ei liene sattumaa, että kun aika ajoin katson törkyä suoltavien henkilöiden profiileja, heillä on lähes poikkeuksetta iso määrä tunnettuja perussuomalaisia poliitikkoja kavereinaan tai sitten heiltä ei löydy kaveri- tai muita profiilitietoja laisinkaan.”

https://www.toukoaalto.fi/blog/2019/11/24/nin-laitaoikeiston-digitaalinen-trollipartio-toimii?fbclid=IwAR1vAI-xRxqzwQgpfqWNS2-dmLZ48KALFg-PNx6vyr1OD8qZQHdIBp93FqE

Ilmeisesti Ylilaudan jonnet eivät oikein osaa arvostaa huumoria, eivät ainakaan sitä että heille nauretaan. En tiedä oliko tämä blogini heille viimeinen pisara:

Ylinauta | Uusi Suomi Puheenvuoro

Muistaako joku vielä tuplatohtori (tai tuplavahinko, kuten Jussila hänet nimesi) Hankamäen, joka julkaisi persujen pajatuspajan Suomen Persustan hupsun pamfletin ”Totuus kiihottaa”? Sille pidettiin hienot julkkarit tihutyömies Putkosen, öyhödosentti Luukkasen ja vihapuhemies Halla-ahon myhäillessä vieressä.

Kun sitten kävi ilmi ettei tekeleessä ollutkaan luvattua mediakritiikkiä vaan sekopäistä naisvihaa ja kommunistiharhoja, persut älysivät itsekin mokanneensa ja vetivät pamfletin pois julkisuudesta heti sen ilmestyttyä. Hankamäki, joka aikaisemmin oli aktiivinen kirjoittaja Uudessa Suomessa, oli vähän ennen pefletin julkaisua ylvästellyt sillä että Ylilaudalla häntä pidetään suorastaan messiaana. Minä naureskelin, että messias Ylilaudalla on kuin miljonääri Monopoly-pelissä.

Entä muistaako joku erään joensuulaisen kummallispoliitikon, joka Uudessa Suomessa mollasi ehtimiseen Maria Ohisaloa jääprinsessaksi? No, ei hän täysin väärässä aivan kaikessa ollut, onhan Ohisalon asiaosaaminen ihan jäätävä. Olisi hauskaa nähdä Joensuun Ellin naama nyt, kun Ohisalo pääsi europarlamenttiin ja persut hävisivät kokoomukselle, vasemmistoliitolle, demareille, keskustalle ja vihreille. Mutta pääsivät sentään tasoihin RKP:n kanssa. Well done! kuten tämä Joensuun Elli sanoisi.

MikaLamminp
Vihreät

Olen julkaissut teokset Talvimatka (runoja, Oppian 2022), Eila ja Ossi – Suomen kielen alkeisoppikirja (Gummerus 2010), Mies joka putosi jaloilleen (romaani, Oppian 2020) ja Siltoja – Opettajan koronapäiväkirja (Oppian 2021).

Kuvan otti Timo Jakonen (Turun Sanomat)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu