Ylinauta

Olipa kerran ja oikein hyvä kerta olikin yksi ammuu jonka koti oli keto ja kuusi vaan, ja missä se kulki kävi huusikin kukkimaan. Ylinauta oli nimensä, ja ylen herkästi se mielensä pahoittikin. Se sano Yle! Valtamedia! Ilmianto! Ylenanto! Ylilyönti! Sallittuja medioita ovat vain marginaaliset julkaisut, kuten Suomen Uutiset, PT-media, Kansalainen, MV-lehti ja skeptikkosivuilla jaetut linkit!

Anteeksi jos pahoitin jonkun mielen. Sori ylinauta, älä ammu! Yritän aina kirjoittaa niin ympäripyöreitä, ylinättejä ja ketään ärsyttämättömiä puheenvuoroja kuin mahdollista, mutta aina ei voi onnistua eikä edes joka kerta. Nykyään loukkaannutaan niin herkästi. Jotkut loukkaantuvat jopa siitä kun joku pyytää anteeksi vanhoja sketsejään. Loukkaantuvat niin pahasti että ylinaudan verkkomahassa alkaa kihisemään aivopieruja ja satakertainen määrä tutkintapyyntöjä poliisille.

Ylilaudalla pelataan jännää pulushakkia, jonka säännöt ovat muuttuvaiset. Pysyviä sääntöjä on vain kaksi: jokainen valkoinen nappula on kuningas ja jokainen musta nappula moukka. Sillä sipuli ja sen pituinen se. Totta tai ei, mutta näin nämä asiat koetaan.

Eihän se valkoinen kuningatar toki oikeasti halunnut mitään turhia tutkintapyyntöjä poliisille uskollisilla kuhnureillaan teettää. Se oli ironiaa ja huumoria se sen twittuilu ja maalittaminen. Ei se oikeesti. Kännissä ja läpällä hei.

Kaikki tässä kerrottu on totta. Edes henkilöiden nimiä ei ole muutettu viattomien suojelemiseksi, sillä viattomien suojeleminen kuuluu kaikkivaltiaan Jumalan taivaallisiin rutiinihommiin. Tämä viimeinen lause oli lainattu Kurt Vonnegutilta. Pari muutakin sitaattia tähän on leivottu, mutta jätän lukijoille löytämisen ilon. Saattaahan olla että tätä lukevat lukevat muutakin kuin sallittuja meedioita.

MikaLamminp

Olen Turun kaupungin kulttuurilautakunnan varajäsen sekä varsinainen jäsen Eeva-Liisa Manner -seuran hallituksessa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu