Yön Timo, eli Timo Vornasen tarina

”Mikä ulina tästä tulisikaan, jos kyseessä olisi persu.” (Perussuomalaisten Timo Vornanen arvosteli silloisen pääministerin Sanna Marinin alkoholinkäyttöä ja tanssimista. Facebook 14.8.2022)

”Yksittäisen perussuomalaisen kansanedustajan ääliömäinen toiminta…” (Sisäministeri Mari Rantanen (ps) kommentoi Timo Vornasen ampumistapausta. Yle 1.5.2024)

”Tänään ’tuomareiden’ jonon jatkoksi liittyi sisäministeri Mari Rantanen.” (Timo Vornasen mukaan ”kivenheittäjät lynkkaavat häntä julkisesti, vaikka esitutkinta on kesken. Facebook 1.5.2024)

”Tehtaanpuiston homon kanssa mietin hetken, että jospa hakisin yläkerrasta pyssyn ja ampuisin päähän. Olisiko siitä seuraava hekuma niin suuri, että se ylittäisi vankilareissusta seuraavan harmituksen? Väkivalta on nykyään aliarvostettu ongelmanratkaisukeino.” (Tutkija Jussi Halla-aho, 17.10.2003)

”Jos mulle annettaisiin ase, ruumiita tulisi ihan lähijunassakin.” Nimimerkki ”riikka” 25.9.2008.

”Suomen pitää olla turvallinen tila.” (Perussuomalaiset 2023)

”Turvallisuus on yksi ihmisten, yrityksien ja elinkeinoelämän jokapäiväisistä tarpeista. Päättäjien tehtävänä on varmistaa sen toteutuminen.” (kansanedustajaehdokas Timo Vornanen (ps) 2023)

”Seiskan lähteen mukaan Joensuun poliisilaitoksella oli yleisesti tiedossa se, että Vornasella oli vapaa-ajallaan käytössä OC-sumute, josta oli tunnukset poistettu.
– Poliisikollegat sanoivat hänelle, ettei näin voisi tehdä, mutta eipä siitä mitään hyötyä ollut. Hänellä on sellainen maine, ettei kukaan uskalla nousta häntä vastaan.”
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/seiskan-lahteet-timo-vornanen-liikkui-yossa-sumute-taskussa/1340020?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0A_iUrd6somEKAtDVSa0Q0D5xdeBWdytWzk0U7ZCRs_7VjNY8SSapxOzQ_aem_ATF0rQZc4lr8-yoY3XMbtNKpUOCaQj0gQRd2ZXvJY7vJuQoT1qHy7H5aIuznCjwBZH3cqgxO22DJzPB

 

Varhain perjantaiaamuna 26. huhtikuuta 2024 helsinkiläisen yökerhon edustalla sattui välikohtaus, jossa humalainen Vornanen oli yllättäen ottanut esiin pienikaliiberisen aseensa, osoittanut kohti paikalla olleita henkilöitä ja ampunut maahan. Puheenjohtaja Riikka Purra (ps) ei ehtinyt ihan tuoreeltaan tapahtumaa kommentoimaan, vaikka Turun Sanomat oli pyytänyt häneltä haastattelua jo ennen ampumavälikohtausta. Riikalla oli muita kiireitä. Turvallisuuteenkin vedottiin. Onhan sähköpostihaastattelussa toki vaaransa, mutta mitä ne ovat, se on vaikeampi kysymys.

Vornanen on rakentanut poliitikon uraansa pitkään ja hartaasti. Kolmisenkymmnetä vuotta kunnallispolitiikassa kypsyttyään hän pääsi viime vaaleissa eduskuntaan. Sitten hän tuhosi uransa yhdellä laukauksella.

”Takana on onnistunut EU-vaaliristeily, jonka tunnelmaa tämä ei juuri lainkaan haitannut.” (Puheenjohtaja Riikka Purra (ps) 28.4.2024)

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. Pam!

MikaLamminp
Vihreät

Olen julkaissut teokset Talvimatka (runoja, Oppian 2022), Eila ja Ossi – Suomen kielen alkeisoppikirja (Gummerus 2010), Mies joka putosi jaloilleen (romaani, Oppian 2020) ja Siltoja – Opettajan koronapäiväkirja (Oppian 2021).

Kuvan otti Timo Jakonen (Turun Sanomat)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu