Hallitus jakelee miljardeja kultavarantojen supermaalle

Hallitus päätti tänään suuressa valiokunnassa perussuomalaisten vastustuksesta huolimatta hyväksyä neuvottelut EU:n elpymissuunnitelmasta. Pohjaesityksenä toimii Euroopan Unionin ehdotus 750 miljardin elvytyspaketista, josta 500 miljardia olisi suoraa tukea talousahdingossa oleville maille.

Paketti esitetään koronatukena, mutta tosiasiassa usean Etelä-Euroopan maan talousongelman juuret ovat syvemmällä. Esimerkiksi Italian talouden ongelmat eivät ole lähtöisin koronakriisistä, vaikka se onkin pahentanut niitä. Italian valtionvelka oli jo ennen koronakriisiä 134 % BKT:stä, Suomen vastaava velkaprosentti oli 59,4 % vuonna 2019.

Italian kotitalouksien velkaantumisaste kuitenkin on huomattavasti Suomea pienempi. Suomessa kansalaisten velkaantumisaste oli syksyllä 127 prosenttia, Italiassa vastaava luku oli ainoastaan 80. Silti suomalaisista oltaisiin tekemässä nettomaksajia Italian heikon valtiontalouden pelastamiseksi.

Mikäli elvytyspaketin suuruus pysyy 750 miljardissa, Italia oli alustavasti saamassa rahastosta kokonaisuudessaan 173 miljardia euroa. Tästä 82 miljardia olisi suoraa tukea. Siis rahaa, jota ei tarvitse koskaan maksaa takaisin. Tämän päälle Italia saisi vielä lainaa 91 miljardia euroa. Samaan aikaan kun tällaista petosta valmistellaan, ollaan hiljaa siitä, että Italialla on yhdet maailman suurimmista kultavarannoista. Niiden rahallinen arvo on yli 120 miljardia euroa.

Tällainen talouspolitiikka on jo maalaisjärjelläkin ajateltuna täysin vastuutonta. Jos suomalaiselta veronmaksajalta loppuu ostovoima ja hän elää velaksi, on itsestään selvää, että ensin käytetään säästötilille kertyneet varat ja vasta tämän jälkeen käännytään hakemaan tukea muualta. Nyt tässä käy niin, että yksistään avustuksina jaettavien tukien (500 mrd) osalta hintalappu suomalaiselle veronmaksajalle tulisi olemaan keskimäärin 300 miljoonaa euroa vuodessa, 30 vuoden ajan. Korkoineen ja kuluineen yli 9 miljardia euroa.

Perussuomalaisesta näkökulmasta suomalaisten verorahoilla ei tule osallistua muiden maiden talousahdingon ratkaisemiseen. Jokainen valtio vastatkoon omista velvoitteistaan. Näin ei tule kuitenkaan käymään. Syykin on selvä. Euron pelastamiseksi ja EU:n pystyssä pitämiseksi rahaa pumpataan maihin, jotka muuten joutuisivat tielle, joka johtaisi eroon niin eurosta kuin EU:sta. Sellainen ei EU-eliitille käy. Ei käy myöskään Suomen hallitukselle. Solidaarisuuden nimissä ollaan valmita osallistumaan näin hulluun operaatioon, vaikka jo etukäteen on tiedossa, ettei siinä voi voittaa. Pelissä on Suomelle tarjolla ainoastaan tappioita, velkavankeutta ja liittovaltioon ajautumista. Muiden edut asetetaan Suomen edelle.

Elvytyspaketin hyväksyntä vaatii jäsenmaiden yksimielisen ratkaisun. Toivoa vielä sopii, että EU:sta löytyisi maa, jonka päättäjät eivät olisi petettävissä. Nyt on aika sanoa ”ei” ja kääntää katse omien kansalaisten auttamiseen.

mikaniikko

Olen työskennellyt nuorten parissa lähes kaksikymmentä vuotta, joten lasten ja nuorten asiat pidän erityisen tärkeinä. Olen naimisissa ja minulla on neljä lasta. Kansanedustaja,ps ja Vantaan kaupunginvaltuuston jäsen. <a href="http://www.mikaniikko.fi" title="www.mikaniikko.fi">www.mikaniikko.fi</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu