Väärin parannettu – virheiden tunnustaminen

On hyvin harvinaista, että EU alueella (UK) julkaistaan tutkimus, josta voi todeta julkisen vallan tehneen virhearvion merkittävässä asiassa. Tutkimuksessa havaittiin Ivermektiiniä lääkkeenä saaneiden henkilöiden parantuneen sairaudestaan nopeammin ja välttyneen sairaalahoidolta. Eli päinvastoin kuin aluksi tästä lääkkeestä annettiin suuren yleisön ymmärtää.

Vaikka tutkimustuloksessa hiukan myös selitellään (ei uskalleta suositella Ivermektiiniä koronanhoitoon), osoittaa tämä sen tosiasian, että viralliset maailmanlaajuiset hoito-ohjeet olivat vääriä. Vähättely tässäkin tutkimuksessa johtunee ymmärrettävästi korvausvastuupelosta.

Koronabandemian aikana ympäri maailmaa ihmisiä peloteltiin Ivermektiinin vaarallisuudesta, eikä sitä missään nimessä saanut syödä viruksen aiheuttaman oireiden lieventämiseksi, koska ”et ole hevonen, et ole lehmä” Osaltani en asiaa heti unohda, koska terveyteni romahti ja päälle sain tikkataulun roolin.

Koronatartunnan sain jouluna 2021 ja muutaman päivän kuluttua keuhkojeni toiminta heikkeni jopa niin siinä määrin, että minulle tilattiin yhdessä vaiheessa ambulanssi. En kuitenkaan saanut muuta apua kuin ohjeen jäädä seuraamaan tilannetta ilman lääkitystä joten päätin etsiä apua itse. Nopeasti löysin netistä useiden lääkärien videotodistuksia Ivermektiinin hyödystä heidän potilaidensa hoidossa. Toivoni heräsi. Eduskunnan työterveyslääkäri ei kuitenkaan uskaltanut kirjoittaa pyytämääni Ivermektiini reseptiä, mutta onneksi yksi lääkäri uskalsi. Annika Leino Kirjoitti minulle ja myöhemmin lukuisille muillekin potilaille Ivermktiini reseptin. Palkinnoksi myös häntä pilkattiin mediassa ja leimattiin puoskariksi.

Julkistettuani kokemukseni lääkkeen hyödystä sain satoja avunpyyntöjä sairailta ja heidän omaisiltaan. Sain myös lukuisia palautteita ihmisiltä, että mikäli he onnistuivat hankkimaan Ivermektiiniä heidän keuhko-oireensa ja kuume katosivat välittömästi, aivan kuten minullekin oli tapahtunut.

No eikö lääkäreiden ja toimittajien olisi pitänyt kautta maailman olla iloisia, kun ihmisiä parantui ja kuolemat vähenivät maissa, joissa Ivermektiiniä syötiin? Mitä vielä. Väärin parannettu, huusivat  järkyttyneinä kaikki kilvan toimittajista Sanna Ukkolasta lähtien aina lääkäreihin ja asiantuntijoihin saakka. Median yhtenä asiantuntijamannekiinina toimi emeritiusprofessori Kalervo Väänänen. Hän kommentoi mediassa minun lääkkeen käytöä näin:

”Ei ole mitään näyttöä siitä, että ivermektiinin käytöstä olisi mitään hyötyä. Itse perustaisin lääkehoidon ja lääketieteen siihen, että käytetään sellaisia lääkkeitä joiden käytöstä on hyöty.” (Kalervo Väänänen, Helsingin Uutiset 21.2.2022)

Havaintoni on, ettei toimittajat juurikaan faktoja ehdi tarkistamaan varsinkaan, jos saavat mahdollisuuden osoittaa kansanedustajan haluamassaan valossa. Helposti olisi Helsingin Uutisten toimittaja Pekka Ruissalo löytänyt sen, että heidän lainaama asiantuntija Väänänen toimi samaan aikaan Turkulaisessa Therapeutica Borealis lääkeinnovaatioyhtiössä kehittämässä nenäsumutelääkettä koronan hoitoon. Lääkettä, jonka yhtenä vaikuttavana ainesosana oli mikä muu kuin Ivermektiini.

”Väänäsen mukaan heidän valmisteessaan ivermektiinillä tavoitellaan lääkkeiden yhdistelmällä paikallista vaikutusta eli koronaviruksen etenemisen ehkäisemistä.

– Tällä asialla ei ole yhteyttä siihen, miten ivermektiini toimisi koronainfektion hoidossa. Meidän valmisteemme ei pyri hoitamaan, vaan ehkäisemään infektiota, Väänänen korostaa..”
(IL 26.1.2022)

Lääkkeiden kehittäjät ja rokotteen valmistajat ympäri maailmaa pyrkivät sateentekijäksi. Ymmärtääkseni koronaa sairastaneet eivät ehtineet saada apua esimerkiksi Väänäsen kehittämästä nenäsumutteesta, mutta imervektiiniä syöneet saivat. Ison tilint teki eritoten rokotteen valmistajat vaikka niiden tehot jäivät kauaksi luvatuista.

Uteliaana lopuksi on pakko kysyä; Missä piileskelevät ne valtaa pitävät, jotka estivät ihmisiä saamasta Ivermektiiniä sairautensa hoitoon? Toisin toimien lukuisia elämiä olisi voitu pelastaa oikea aikaisella lääkityksellä.  Mediatalot voisivat myös journalististen periaatteiden mukaan tehdä uutisia vuorostaan siitä, miten tiedon lisääntyessä asiaa kolikolla on myös toinen puoli.

Vuodatukseni ensisijainen tarkoitus ei ole syytää ketään vaan palauttaa mieleen se tosiasia, että kriisiaikoina helppoa totuutta ei välttämättä heti ole olemassa. Tällaisina hetkinä päätöksien tulisi perustua vakaaseen harkintaan.

mikaniikko
Perussuomalaiset Vantaa

Olen työskennellyt nuorten parissa lähes kaksikymmentä vuotta, joten lasten ja nuorten asiat pidän erityisen tärkeinä. Olen naimisissa ja minulla on neljä lasta. Toimin kansanedustajan 2011-2023. Tällä hetkellä Vantaan kaupunginvaltuuston jäsen ja -hallituksen vpj. www.mikaniikko.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu