Valmiuslain uudistus ja hybridivaikuttaminen
Puolustusvaliokunnassa käsittelyssämme on tällä hetkellä valmiuslain uudistus, jonka jarruttamisesta hallitus syyttää perussuomalaisia. Tahtotilana on säätää uusi laki kiireellisenä. Tähän vaaditaan 5/6 enemmistön tuki eduskunnalta. Koska sisäministeri Mikkonen on näkyvästi rummuttanut omaa näkökulmaansa valtamediassa, on syytä nostaa esiin muutama seikka myös toisesta näkökannasta.
Turvallisuusympäristön viimeaikainen muutos ja koronapandemia herättivät ymmärtämään valmiuslain uudistustarpeen. On selvää, että erityyppisten uhkien kirjo on laajempi kuin aiemmin. Aiemmin valmiuslaki yhdistettiin lähinnä aseellisen konfliktin torjumiseen. Nyt valtiollisen vaikuttamisen keinot ovat monimutkaistuneet ja Euroopan vakaus on hauraammalla pohjalla kuin kymmeniin vuosiin.
Perussuomalaiset ei vastusta valmiuslain uudistamista. Kaikki muut uudistuksen osa-alueet ovat kannatettavia, mutta laajamittaisen maahantulon tilanteessa hallituksen esitys ennemminkin horjuttaa kuin turvaa isänmaamme sisäistä turvallisuutta.
Laajamittainen maahantulo on yksi osa niin kutsuttua hybridivaikuttamista. Hybridivaikuttamisella tarkoitetaan keinovalikoimaa, jonka avulla pyritään horjuttamaan toisen valtion sisäistä vakautta ja turvallisuutta. Siihen luetaan niin poliittisia, taloudellisia kuin sotilaallisiakin keinoja sekä informaatio- ja kybervaikuttamista. Hybridivaikuttamisessa voidaan hyödyntää vaikkapa rikollisryhmiä tai pakolaisia. Hybridivaikuttamisen keinojen laajan kirjon vuoksi sille on tyypillistä, että sitä voi olla vaikea tunnistaa. Valmiuslain oleellisin tarkoitus on turvata valtion alueellinen koskemattomuus ja itsenäisyys. Sen käyttökynnys on kuitenkin erittäin korkea. Hybridivaikuttamisen moniulotteisuuden ja valmiuslain käyttökynnyksen vuoksi ei yksin riitä, että siitä on maininta valmiuslaissa. Eikä varsinkaan riitä, että keinovalikoimaan lisätään ainoastaan siirtolaisten vastaanottamisen helpottaminen. Rajat on saatava sulkea lain nojalla kokonaan.
Perussuomalaiset vaati muun opposition tuella rajojen sulkemisen mahdollistavia pykäliä välikysymyksessä jo marraskuussa. Silloin elettiin aikaa, jona Valko-Venäjä työnsi tuhansia siirtolaisia järjestelmällisesti Puolan ja Liettuan rajoille vastauksena EU:n asettamille pakotteille. Sisäministeri Mikkosen tällöin ehdottama ratkaisu oli diplomatia. Hallitus kuitenkin myös sitoutui aloittamaan valmiuslain uudistuksen. Valmiuslakiin ei kuitenkaan hallituksen esittämänä ole tulossa juuri niitä rajojen sulkemisen mahdollistavia pykäliä. Selityksenä kansainväliset sopimukset ja EU:n tuen puute. Mikäli Suomea vastaan sitten toteutettaisiin hybridioperaatio, niin hallitus vastaisi siihen kansalaisiin kohdistuvilla pakkokeinoilla, kuten suurten, majoitukseen soveltuvien rakennusten haltuunotoilla ja suomalaisten sosiaalitukien keskeytyksillä. Sen sijaan, että tehtäisiin selväksi rajojemme koskemattomuus – mille EU antoi jo hiljaisen siunauksensa Valko-Venäjän ja Turkin harjoittamien hybridihyökkäysten kohdalla – järjestettäisiin hyökkäyksen välineenä käytettäville ihmismassoille lokoisat oltavat omien kansalaistemme kustannuksella.
Kerta toisensa jälkeen on nähty, että Marinin hallituksen arvojärjestys on päälaellaan. Sen sijaan, että tehtäisiin päätöksiä suomalaisten parhaaksi, on Eurooppaministeri Tuppuraisen suulla tehty selväksi, että ”Oma kansa ensin -ajattelu on vahingollista”.
Perussuomalaiset vaativat, että rajavartioilla on laillinen oikeus pysäyttää Suomen puolelle pyrkivät ihmismassat tilanteessa, jossa toinen valtio käyttää pakolaisia keinona horjuttaa Suomen turvallisuutta ja suvereniteettiä. Hallituksen mielestä tämä on vain persujen poliittista peliä.
”Kerta toisensa jälkeen on nähty, että Marinin hallituksen arvojärjestys on päälaellaan.”
Heh, no niin on sinunkin kohdallasi.
Ilmoita asiaton viesti
Lieneekö sinulla luetun ymmärtämisessä puutteita. Omasta mielestäni Mikan teksti on selvää ja kannatettavaa sekä normaalin suomalaisen ihmisen ymmärrettävissä.
Ilmoita asiaton viesti
Et ilmeisesti muista Niikon kaikkia Kiinaan-Venäjään liittyviä selkkauksia? Luotan tähän kaveriin yhtä paljon kuin Hjallikseen mitä tulee salassa pidettävään tietoon, eli en yhtään.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllähän minä lukemani ymmärsin, on vain aika hupaisaa Niikolta moraalipatsastella ja haukkua hallitusta, kun kaveri on itse eduskunnan epäluottettavin yksilö. 😀
Ilmoita asiaton viesti
Joo, minäkin huomasin tämän kun Suomen uutisten päätyhjäntoimittaja Matias Turkkila komensi kaikki näppäimistösoturinsa minun kimppuni. Minä kun olin loukannut hänen naisellista kunniaansa.
Ilmoita asiaton viesti
Ai toinenkin julkisuutta ja huomiota hakeva tuli taas tuomaan itsensä esille, kun ei muuten saa julkisuutta ja huomiota kuin minun kauttani.
Ilmoita asiaton viesti
Sun kautta? Sinäkö annoit Turun Sanomien toimittajalle vinkin: tuossa on kyllä aika hyvä romaani, pyytäkääpä tekijältä haastattelu?
Ilmoita asiaton viesti
Heh heh, ei minun tarvitse. Turun Sanomien jutun jälkeen sitä jonotettiin kirjastoissa, enkä vieläkään ole sitä hyllystä bongannut, kaikki kappaleet ovat lainassa.
Uuttakin kirjaani saa jo varata vaikka se ilmestyy vasta elokuussa.
Ilmoita asiaton viesti
Antti kommentoi Heikille, joten miksi juokset Antin perässä? Ajattelitko saavasi osan etelän lämmöstä sinäkin siten?
Ilmoita asiaton viesti
Mikkonen kommentoi kyllä minulle, vaikka yrität toista esittää.
Ilmoita asiaton viesti
En ole elämässäni ilmiantanut yhtään kommenttia, ellei henki-terveys olisi jonkun osalta ollut vaarassa, Puheenvuorossa 0 kertaa. Ohi meni taas tekotaiteilijalla arvaus.
Ilmoita asiaton viesti
Tulee varmaan mahtava kirja tuosta! 😀 Omakustanne ilmeisesti? 😀
Ilmoita asiaton viesti
Aivan kirja käsittelee kateutta ja sen takia tehtyä vainoamista. Kirja on jatkoa edelliseen kirjaani.
Ilmoita asiaton viesti
Olen kertonut, että pääosa taiteellisesta työstäni on kaupallistettu. Kirjani on lähetetty 2015 kaikille kansanedustajille, YK:lle ja Amnestylle ja jatko-osa lähetetään YK:n kidutuksen vastaiselle komitealle.
Ilmoita asiaton viesti
”Käsi pystyyn kenet se säästi. Se muuta ei tee kuin vittuilee eikä sitäkään tyylikkäästi.” (Juice)
Ilmoita asiaton viesti
Niikko ja muutama kommari ajoivat Venäjän asiaa äänestämällä Suomen natohakemuksen jättämistä vastaan. Noiden arvot löytyvät itänaapurista. Halveksin!
Ilmoita asiaton viesti
Juuri näin.
Ilmoita asiaton viesti
Niikko, mitä muuta se on kuin poliittista peliä, kun hallitukselta vaaditaan lakiesitystä joka on ristiriidassa EU-lainsäädöksen kanssa ja jota eduskunnan perustuslakivaliokunta ei näin voisi hyväksyä, mutta kyllä Suomi toimisi aivan samoin kuten toimi Puola ja Liettua, estäisi maahantunkeutumisen ja saisi EU:a hiljaisen hyväksynnän.
Ilmoita asiaton viesti
Kun vuonna 2015 Suomi joutui hybridioperaation kohteeksi, Suomi ei toiminut niin kuin Norja, joka kykeni hyvin nopeasti reagoimaan tilanteeseen keskeyttämällä turvapaikkahakemusten käsittelyn määräaikaisella lailla. Venäjän lähettämän nootin jälkeen Suomi ja Venäjä solmivat kahdenvälisen määräaikaisen rajasopimuksen keväällä 2016, joka soti EU-säännöksiä vastaan.
Tuolloin v. 2015 hallituspuolueet mukaan lukien perussuomalaiset ja kokoomus ryhtyivät ponteviin toimiin vastaisen varalle. Varautumista mahdollisesti tuleviin tilanteisiin ryhdyttiin selvittämään. Selvitystyön tuloksista ei sittemmin kuulunut yhtään mitään. Nyt perussuomalaiset ja kokoomus kiirehtivät toimenpiteitä, joita he itse hallituspuolueina olisivat voineet tehdä.
Ilmoita asiaton viesti
Olen ymmärtänyt, että vaalitte Kiinan ja Venäjän etua. Onko näin?
Ilmoita asiaton viesti
Näin kirkosta eronneena ja mihinkään uskonnoliseen yhteisöön kuulumattomana herää kysymys,mihin kirjoituksellasi pyrit?.
Perussuomalaisia äännestin viime vaaleissa,mutta mitä sain?.
En mitään.Odotin jotain uudistusta,mutta ei tullut.
Ilmoita asiaton viesti
Ei rajaa tarvitse kokonaan sulkea otetaan vaikka yksi turvapaikanhakija tunnissa.
Ilmoita asiaton viesti
”Muuten hyvä laki, mutta yksi asia puuttuu. Emme kannata.”
Tuo on siis koko blogin anti, sekä toimintamalli.
Jos perussuomalaiset joskus huomaisivat, toki vinkki muillekkin puolueille, niin politiikka ja lainsäädäntö toimii parhaiten siten, että etsitään toimivin ja yhteisesti hyväksytyin ratkaisu.
Tässä tapauksessa Suomen allekirjoittamat sopimukset eivät anna periksi perussuomalaisten toiveita lisäyksiksi lakiin. Tähän ratkaisuna on suoraselkäisesti evätä lain läpimeno. Kiitos taas perussuomalaisille älykkäästä toiminnasta.
Ilmoita asiaton viesti
”Jos punavihreät sosialistit joskus huomaisivat, toki vinkki muillekkin puolueille, niin politiikka ja lainsäädäntö toimii parhaiten siten, että etsitään toimivin ja yhteisesti hyväksytyin ratkaisu.”
Hyvä havainto.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä on vain Persujen likaista peliä kaataa valmiuslain uudistus yhteen yksityiskohtaan.
Jos valmiuslakiin kirjattaisi haluamanne kohta, olisimme pian maksamassa sanktioita Unionille. Kuten Puolan tapahtumat osoittavat, kyseinen toimenpide onnistuu ilman kirjaamista lakiin.
Persut kaatavat valmiuslain kiireellisenä läpimenemisen. Itänaapurimme kiittää. Mutta kiitosta lienet saanut sieltä suunnalta ennenkin.
Ilmoita asiaton viesti
Esim kokoomuksesta beniltä ja monilta muilta olen lukenut, että tällainen menettely kuuluu kansalliseen suvereenin valtion päätösvaltaan. He ihmettelivät miksi yleensä oli lähdetty unionilta kyselemään asiasta.
Tässä nyt yksi esimerkki ja uskon hänen olevan hyvin perillä asiasta sekä lainkäytöstä.
https://www.verkkouutiset.fi/a/ben-zyskowicz-venajan-turvapaikanhakijat-olisivat-ase-suomea-vastaan/#02164bad
Typerintä kaikesta olisi toimia vastoin lakeja. En usko, että suomalainen koneisto siihen pystyy. Suomihan on lähettänyt apua esim kreikalle ja latviaan näiden asioiden tiimoilta. Muistaakseni sisäministeri kertoi heidän tehtävänsä olevan saattaa näitä ihmisiä tekemään turvapaikkahakemuksia. Siis ottaa vastaan. Tosiasiassa alueilla toimittiin toisin ja maahantulo estettiin.
Ministeri Mikkonen meni haastattelussa pitemmälle viime viikolla. Hän sanoi suomen vastaavan kaikista ihmisistä, jotka jäävät raja-alueelle jumiin. Kyllä venäjä osaa ja kykenee saattamaan, vaikkapa 10000 ihmistä rajalle tilanteeseen, että eivät pääse takaisin. Ei näiden ihmisten kohtalo heitä kiinosta. Joten nämä puheet oikein houkuttelevat venäjää kokeilemaan tätä asetta.
Muutenkin pakolaissopimukset on tehty aikanaan aivan erilaista maailmaa varten. Ei näillä sopimuksilla ja pakolaisten vastaaotolla ratkota maailman pakolaisongelmia, jotka johtuvat ylikansoituksen aiheuttamista ongelmista.
Kiinan ja venäjän kaltaisille maille mikä tahansa länsimaita heikentävä käy. Ei tässä maailman syleily ja sinisilmäisyys auta. Ei auttanut halosen venäjän nuoleskelukaan. Oliko sitten hyväntahtoista idiotismia tai annettu tehtävä.
Ilmoita asiaton viesti
Puolalta se onnistuu, Puola on sen verran suuri maa ja kaiken lisäksi strategisesti tärkeä.
Missä asiassa me olemme onnistuneet saamaan edes vähäisiä tarpeitamme huomioiduksi?
Jopa Hollantilaiset opettavat meille kuinka metsiä hoidetaan. Hehän ovat jo aikoja sitten ”hoitaneet” oimat metsänsä.
Aika yksioikoinen on toetamuksesi että ”ikaista peliä kaataa valmiuslain uudistus yhteen yksityiskohtaan.”
Voisi sanoa että on aika likaista peliä ujuttaa lakiin pykäliä jotka ovat Suomen intressien vastaisia ja sitten vielä valehdella, kuten sinäkin teet: ”Jos valmiuslakiin kirjattaisi haluamanne kohta, olisimme pian maksamassa sanktioita Unionille. Kuten Puolan tapahtumat osoittavat, kyseinen toimenpide onnistuu ilman kirjaamista lakiin.”
Ja sitten viuelä tuon jälkeen tulee väite että Suomi on suvereeni valtio joka voi laatia ja laatii omat lakinsa, kysymättä Moskovasta.
Ilmoita asiaton viesti
Niin Suomi nykyään onkin. YYA oli verrattomasti huonompi kuin EU.
Ilmoita asiaton viesti
Ei Puolakaan ole lakiin kirjannut mahdollisuutta rajan sulkemiseen. Se tehtiin silti eikä EU:lla ollut asiaan huomauttamista.
On likaista kaataa valmiuslaki poliittisen agendan takia.
Lainsäädännön tulee olla EUssa yhteisesti hyväksyttyjen reunaehtojen raameissa. Meidän ei tarvitse kysyä Moskovasta, enää. Nykyään meillä on mahdollisuus vaikuttaa niihin reunaehtoihin. YYA-Suomen reunaehdot tulivat annettuina.
Ilmoita asiaton viesti
Jos väitteesi pittää paikkansa niin miksi asiaa ei voida kirjata lakiin?
Olisiko syy se että silloin voitaisiin vaatia että toimitaan lain mukaan?
Kun asiaa ei ole laissa niin voidaan sanoa että me toimimme lain mukaan ja otamme vastaan kaikki tulijat,
Eihän me tietenkääön Moskovasta kysytä, me kysymme Brysselistä ja teemme kiltisti niin kuin käsketään.
Ilmoita asiaton viesti
Juurihan minä kerroin, että lainsäädännön tulee olla EUssa yhteisesti hyväksyttyjen reunaehtojen raameissa. Mikä lauseessa oli vaikeasti ymmärrettävää?
Se, että poikkeustilanteessa lakia ei noudatettu Puolassakaan, ei muodostunut ongelmaksi.
Ilmoita asiaton viesti
Miksi meidän lakiemme täytyy olla EU-määräysten mukaisia?
Olemmeko suvereeni valtio vai Brysselin vasallivaltio?
Miksi noita pykäliä ei voida kirjoitaa lakiin?
Siksikö että Bryssel ei salli? Suvereenin valtion laatia omia lakejaan?
Ilmoita asiaton viesti
Nyt menee jo komiikan puolelle. 🤣
Ilmoita asiaton viesti
Taitaa olla aika vaikea vastata komiikkaan?
Jos ei peräti mahdotonta?
Ilmoita asiaton viesti
Olen jo vastannut noihin esittämiisi kysymyksiin, kuten Niemeläinenkin, mutta sinä vaan kysyt samat kysymykset uudestaan ja uudestaan. 🤦♂️
Ilmoita asiaton viesti
Ensimmäisenkään et ole vastannut.
Yritä edes tähän: Olemmeko suvereeni valtio vai Brysselin vasalli?
Ja tähän: Onko suvereenilla valtiolla oikeus laatia omat lakinsa?
Ilmoita asiaton viesti
Olen vastannut aiemmin jo yks, kaks ja kolme kertaa. Mutta koska sulle pitää asia näköjään vääntää paksusta rautalangasta, yritän vielä kerran:
”Olemmeko suvereeni valtio vai Brysselin vasalli?”
Jos suvereniteetillä tarkoitetaan ”täydellisen, ehdottoman ja riippumattoman vallan omaamista jollain maantieteellisellä alueella tai valtaa päättää jostain tietystä asiasta” (Wikipedia) , niin vastaus on että Suomi ei ole sen määritelmän mukainen suvereeni valtio koska olemme luovuttaneet lainsäädäntövaltaa EU:lle, ja sen lisäksi ratifioineet lukuisia muita kansainvälisiä sopimuksia ja ottaneet ne osaksi omaa lainsäädäntöämme.
Maailmassa on hyvin vähän yllä olevan määritelmän mukaisia suvereeneja valtioita, koska lähes kaikki ovat liittyneet johonkin kansainväliseen kauppa ym. sopimukseen. Yksikään EU:n jäsenvaltio ei ole suvereeni, eikä myöskään EU:sta eronnut Iso-Britannia, eivätkä esim. Norja, Sveitsi, USA, Australia tai Afrikan ja Aasian maat.
”Onko suvereenilla valtiolla oikeus laatia omat lakinsa?”
Jokainen valtio laatii omat lakinsa, mutta jos valtio on mukana kansainvälisissä sopimuksissa (valtiosopimus) niin kyseiset sopimukset on otettava huomioon lainsäädännössä. Kaikkea lainsäädäntöä sopimukset eivät koske.
Ilmoita asiaton viesti
Siispä jatkossa emme kutsu Suomea suvereeniksi valtioksi vaan vasallivaltioksi.
Ilmoita asiaton viesti
Voit minun puolestani kutsua vaikka Ankkalinnaksi, EVVK. 😄
Ilmoita asiaton viesti
Mutta milloin PS olisi reilua peliä pelannut? Eipä tule mieleen. Ainoa asia missä ne on poikkeuksellisen taitavia on maalittaminen. Usein parhaat toimittajat joutuvat joko Putinin trollien vainoamiksi kuten Jessikka Aro tai sitten suomalaisten trollien vainoamiksi kuten Johanna Vehkoo ja eräs turkulainen toimittaja jonka eräs entinen ”mestari” maalitti niin että hän joutui lopulta muuttamaan Helsinkiin voidakseen jatkaa työtään. Sekin on kummallista että suurimman raivon kohteeksi joutuneet toimittajat ovat lahjakkaita naisia ja heidän vainoajansa törkeitä miehiä.
Oula Silvennoisen artikkelissa oli mielenkiintoista analyysiä Suomen uutisten päätyhjäntoimittajan Matias Turkkilan uusista metkuista: ”Alkuviikosta puolueen lehden päätoimittaja Matias Turkkila kertoi hänelle valjenneen Venäjän pyrkivän hyödyntämään suomalaisia uusnatseja propagandassaan. Muille asia oli selvinnyt jo kauan sitten, mutta Turkkilan esiintyminen olikin tarkoitettu vain poistamaan tulilanka perussuomalaisten tuolinsa alla jatkuvasti piilottelemasta pommista – kiusallisesti ajoittain esiin pulpahtelevista kytköksistä oikeistoekstremismiin.”
Ilmoita asiaton viesti
Epäilen Suomen kykyä toimia Puolan tavoin, vaikka olisi lakikin. Ilman kirjattua lakia en usko hallituksen toimivan. En ainakaan nykyisen .
Demokratiassa toimitaan ja käytetään niitä mahdollisuuksia, joita on . Mitään likaista en siinä näe. Se on demokratiaa. Jos sinä näet, niin oma mielipiteesi. Hyvin avoimesti he ovat kertoneet mistä kenkä puristaa. likaista peliä voisi yhtä hyvin väittää olevan hallituksen esityksen, jossa kooltaan tämä paketti. Sekin on demokratiaa. Hallituksen selvä virhe oli, että olettivat tähän riittävän enemmistön ilman tätä 5/6. No he voivat muuttaa esitystään.
Ilmoita asiaton viesti
Valko-Venäjältä valuu edelleen väkeä rajan yli. Vain massat estettiin.
Ilmoita asiaton viesti
”No he voivat muuttaa esitystään.”
Hieman myöhäistä, kun hallitus antoi tänään eduskunnalle esityksen rajavartiolain muuttamisesta, jossa perussuomalaisten mielestä pitäisi olla pykälä itärajan täydellisestä sulkemisesta. Mutta ei ole joten valmiuslain uudistus ei sitten etene.
Ilmoita asiaton viesti
Jos Persut olisi auto, siinä olisi vain jarrut ja peruutusvaihde.
Ilmoita asiaton viesti
Eduskunta voi muuttaa esitystä mielensä mukaan.
Meillä ei taida olla käytäntönä se että joko hyväksytään sellaisenaan tai hylätään.
Hallitus voi tietenkin vetää esityksensä pois.
Ilmoita asiaton viesti
Ja sitten, kun valmiuslakia tarvittaisiin, voidaan olla tilanteessa, jossa PS on hallituksessa. Muistetaan siinä vaiheessa, mikä puolue esti lain läpimenon.
Ilmoita asiaton viesti
Ei lakia kirjoiteta tätä hallitusta varten. PS:n toiminnasta kärsivät kaikki hallitukset tästä eteenpäin.
Kun valmiuslakia tarvitaan, ollaan auttamatta liian myöhässä. Ja kaikki tämä vain PS-puolueen poliittisten irtopisteiden takia. Toivottavasti kansa muistaa uurnilla ensi keväänä, miksei meillä ole valmiuslakia.
Ilmoita asiaton viesti
Mutta kun laista puuttuvat juuri ne tarpeelliset pykälät joilla hybridisodankäynti estetään.
Sekö on sitten PS:n syy?
Miksi noita pykäliä ei voida ottaa lakiin mukaan?
Silloinhan kaikki olisi OK.
Niitä käytettäisiin vain massamaahantunkeutumiseen, siihen mitä varten ne on laadittukin.
Ilmoita asiaton viesti
Toivottavasti kansa muistaa myöskin syyn miksi sopimusta ei ole. Jos nyt tuota esitystä ei pystytä muuttamaan.
Sisäministerin puheiden mukaan ketään raja-alueelle saapunutta ei jätetä epäinhimmillisten olosuhteiden armoille, vaikka heidän tulonsa syy olisi mikä tahansa. Se kertoo jo siitä, että rajaa ei ole tarkoitus sulkea tosiasiallisesti mitenkään.
Itse tuossa ylhäällä sanoit, että laista huolimatta toimitaan, kuten puola. Valmiuslain puuttuminen ei siis estä toimintaa mitenkään. Siinä on tietenkin muita kohtia, jotak parantaisivat viranomaisten toiminta mahdollisuuksia, mutta eivät ne vastaa tuohon lähetettyyn pakolaistulvaan vaan muihin asioihin.
¨
Joten ei syytä huoleen. Pakolaistulva torjutaan ja rajat suljetaan lainvastaisin keinoin, joka tapauksessa.
Ilmoita asiaton viesti