Hirmuhallitus

Meidän uuden hallituksen alku on ollut kovin kuoppainen ja hyvä niin. Olen rukoilut, että se kaatuisi alkumetreillä. Velkaa otetaan aivan samalla tapaa kuin ennenkin, jota valtiovarainministeri Purra (tv-uutiset 19.9) koitti nyt puolustella suhdanteiden muuttumisella. Ei edellisenkään hallituksen varmasti ollut tarkoitus ottaa sitä velkaa niin paljon, mutta oli koronaa, Ukrainan sotaa yms. Katsotaan mikä se velkapiikki on neljän vuoden kuluttua, jos tämä mätä hallitus ei kaadu ennen sitä.

Uuden hallituksen jäsenet puhuvat kovasti vastuunkannosta mutta millä muotoa he itse osallistuvat näihin ”talkoisiin”. Eivät mitenkään. Suurimman vastuun ja taakan kantavat kaikkein köyhimmät ja muutenkin vähäosaisimmat, kun taas kaikkein parhaiten tienaaville annetaan verohelpotuksia.

Me suomalaisethan olemme tutkitusti suurelta osin ”iloisia” veronmaksajia ja osallistumme mielellämme yhteiskunnan palveluiden rahoittamiseen. Kokoomuslaiset tietysti ovat oma kastinsa enkä voi tähän kirjoittaa mitä ajattelen heistä. Perussuomalaisten äänestäjilläkin alkaa ehkä pikkuhiljaa silmät aukeamaan. Ulkomaalaisvihassaan he eivät ole älynneet, että yhteisten asioiden hoitamiseen kuuluu monta asiaa. Jos joku heistä jossain välissä älyäisi, että sitä työperäistä maahanmuuttoa tarvitaan monellakin alalla. Hallitusohjelmaan persujen neuvottelemat maahanmuuton kiristykset eivät tee Suomesta kovin haluttua maata hoitajien, koodarien tai minkään ammattiryhmän sisällä.

Näitä kaikkia kiristyksiä perustellaan hyvinvointivaltion säilymisellä. Hyvinvointivaltio kenelle? No niille, keillä menee jo ennestään hyvin. Heidän elämässään ei parin sadan euron veronkiristys tuntuisi missään, kun vähempiosaisella se voi kaataa koko talouden ja ajaa ihmisen peruuttamattomiin tekoihin. Tosin Orpoa eikä ketään hallituksessa olevaa ei voida muutenkaan kehua kovin ihmisrakkaaksi. Pääasia on, että saa lisää rahaa, vaikka pärjäisi nykyisilläkin. Nämä kaikki ovat arvovalintoja ja esimerkiksi kristittyjen arvot on nähty puheenjohtaja Essayahin lausunnoissa.

Sitten hallituksen suunnitelmissa on myydä hyvin tuottavaa valtionomaisuutta. Sekin on todella typerä ajatus. Orpo saanee tunnin Turun ratansa, jossa ei matkustajienkaan mielestä ole mitään järkeä. Näistä hallituksen hölmöilyistähän ei ole tehty mitään vaikuttavuusarviointia ja se tulee taatusti kostautumaan jossain vaiheessa. Nyt kun Suomi on ajautumassa lamaan, niin tätä yhteiskuntaa tulisi elvyttää, ei tuhota.

Terveydenhuollossa ollaan menossa kovaa vauhtia Amerikan malliin. Kelakorvauksia ollaan nostamassa tarkoituksena saada ihmiset käymään yksityisellä puolella ja julkista terveydenhuoltoa ajetaan alas. Jälkimmäisestä tosin haukut edellisen hallituksen toteuttamalle soteuudistukselle. Kaikkien näiden hölmöilyjen myötä lääkärin tai hoitajan vastaanotolle pääseminen on vain vaikeutunut.

Monessa asiassa se porkkana toimisi paremmin kuin keppi, mutta tälle hallitukselle sekään asia ei mene jakeluun.

Mika Yli-Kaakinen

Heinola

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu