Kummasta pallistaan Harry Harkimo luopuu?

Liike Nytin kippari Harry Harkimo peräänkuulutti Liikkeen alkuasetelmia räätälöidessä, että poliittisilla luottamuspaikoilla ei istuisi sama henkilö kahdessa roolissa. Silloin kun Harkimo vielä uskoi asiaansa, oli se varsin kannatettavaa ”Suomalaista harvainvaltaa ja politiikan eristäytymistä muusta yhteiskunnasta kuvaa hyvin se, että moni päättäjä istuu sekä kunnanvaltuustossa että eduskunnassa. Se on mielestäni täysin järjenvastaista. Kunnallispolitiikan päätökset ja eduskunnan linjaukset voivat olla ristiriidassa keskenään. Ketä äänestysnappia painava kahden pallin poliitikko silloin edustaa? Sote-uudistus on hyvä esimerkki tästä. Isot kaupungit ovat sotea vastaan, mutta niiden valtuutetut hallituspuolueista äänestävät soten puolesta.
Hurjempaa on ehkä vielä luvassa, jos maakuntamalli menee läpi. Silloin edustaja voisi olla jakamassa rahaa valtiolta maakunnalle, maakunnalta kunnalle ja kunnassa sitten eteenpäin. Teoreettisenakin sellainen tilanne on niin vaarallinen ja altis korruptiolle ja maan kokonaisedun unohtamiselle, että sitä ei pitäisi päästää edes alkuun. ”

Toivottavasti en maalaa pirua seinälle, mutta kauppamiehellä taitaa olla kaupustelijan sydän, jossa maan, kunnan ja maakunnan kokonaisetu näyttää unohtuvan ja tilalle nousee vahvasti oma etu. Luonnollisesti Helsingin tuoreella kaupunginvaltuutetulla ja Liike Nytin kansanedustaja Harry Harkimolla onkin vielä mahdollisuus näyttää toteen se, että Liikkeen riveissä politiikkaa tehdään oikeasti eri tavoin kuin vanhoissa puolueissa, kuten Liikkeen markkinointipuheissa julistetaan ja Harkimo ilmoittaa piakkoin, että kummasta pallistaan hän luopuu.

+2
Mikki Nieminen
Sitoutumaton Espoo

Liikkuva äänestäjä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu