Venäläistä sirkusta

Ulkomaisten sijoittajien karttaman ja itseaiheutetun pakotekurimuksen riivaaman Venäjän kansan pitäminen liassa vaatii poikkeuksellisia toimia kansallisen todellisuuden hämärtämiseksi. Silmänkääntötemppujen onnistumisen mahdollisuudet ovat kuitenkin varsin suuret, sillä venäläiset ovat tunnetusti yksi maailmanhistorian höynäytetyimmistä kansoista ja venäläisellä sirkuksella on pitkät perinteet kaikilla elämän osa-alueilla.

Itärajan invaasion tämänkertainen vaikutin on Venäjän halu päästä eroon maassa olevista ulkomaalaisista, jotka tuottavat vain päänvaivaa sisäiselle turvallisuudelle ja se on tehtävä keinoilla, joita se pystyy käyttämään polttamatta siltoja turvapaikkamatkailuun rekrytoimiensa henkilöiden isänmaihin, jotka ovat sen harvoja puolestapuhujia globaalilla näyttämöllä. Turkki, Irak, Somalia ja Syyria eivät hyväksyisi kansalaisiaan käytettävät terrorismisotaan Ukrainassa, mutta eivät itke maanosasta toiseen kulkevien matkalaisten perään. Presidentti Vladimir Putinin väkivaltakoneisto poimii halukkailta matkarahat laihaan kassaansa mieluusti.

Politiikan lainalaisuudet ovat Suomessa jälleen päälaellaan, jonka raameissa Venäjän karhu vie Suomipässiä miten mielii, suoltamalla eri alustojen epäsosiaaliseen mediaan disinformaatiota tarkoitusperiensä mukaisesti. Samaan aikaan Suomipässi seisoo syöttinä passiivisena ja odottaa jonkun tekevän jotain, koska niin meillä on tehty aina isojen ongelmien äärellä. Vastauksia löytyy politiikan saralla aina vain oppositiosta, jossa vuorottain olevat entiset hallituspuolueet kertovat oikeat toimintatavat kriisien hoitamiseksi, mutta toimivat sitten hallitusvastuussa tyystin toisin. Politiikka on rakettitiedettä, mutta sinne äänestetään silti tyyppejä pitämään vain showta yllä.

 

Mikki Nieminen
Sitoutumaton Espoo

Liikkuva äänestäjä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu