Biden yllyttää viljelijätä kahteen satoon vuodessa

Ukrainan sodan haitatessa viljan ja muiden maataloustuotteiden viljelyä ja vientiä maailmalle haluaa USA nostaa omaa tuotantoaan maailmanlaajuisen ruokakriisin helpottamiseksi. Kun viljelymaan määrää ei voi nopeasti lisätä, on Yhdysvaltain maatalousministeriö kehottamassa viljelijöitä istuttamaan kaksi satoa samalle pellolle vuoden aikana. Menetelmä tunnetaan englannin kielellä termillä double coropping. Kannustaakseen kahden sadon viljelyyn, on maatalousministeriö muuttamassa sadoille myönnettävien vakuutusten ehtoja. Tämä vähentäisi kahden sadon epäonnistumisen riskitekijöitä.

Kaksi satoa sopisi Yhdysvaltojen eteläosien pelloille paremmin, sillä ilmasto on siellä lämpimämpää.

Kahden sadon menetelmässä on riskinsä, ja epäedulliset sääolosuhteet voivat johtaa toisen sadon epäonnistumiseen. Tämä olisi kallista, sillä silloin menetettäisiin kallistuneiden lannoitteiden aiheuttamat lisäkustannukset.

Kahden sadon menetelmässä talvella viljeltäisiin esimerkiksi vehnää, ja tämän jälkeen kesällä soijapapuja. Vehnän sadon myöhästyttyä tämä merkitsisi soijan viljelyn aloitusajankohdan myöhästymistä.

Ne viljelijät, jotka ovat jo tähän asti käyttäneet kahden sadon viljelyä, kehottavat muita siirtymään samaan menetelmään. Maanviljelijät USA:ssa eivät kuitenkaan vielä ole suurin joukoin siirtymässä kahden sadon järjestelmään, sillä menetelmä sisältää epävarmuustekijöitä ja lisätyötä viljelijöille.

Kahden sadon menetelmä toisi helpotusta maailman ruokakriisiin, ja alentaisi myös kohonneita viljan ja ruuan maailmanmarkkinahintoja.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu