Koronavirus tehnyt jo yli 40 miljardööriä

Talouslehti Forbesin mukaan covid-19 vastainen taistelu on tuottanut maailmaan jo 40 uutta miljardööriä. Miljardeja on ansaittu suojavarusteiden, kuten suojahansikkaiden ja maskien valmistamisesta, sekä koronavirusrokotteiden kehittämisestä.

Rikkain uusista miljardööreistä on kiinalainen Li Jianquan, joka rikastui suojavarusteita valmistamalla. Rokotteita valmistavat Moderna ja kiinalainen Tianjin-based CanSino Biologics, ovat tuottaneet useita miljardöörejä. Modernan Stéphane Bancel on rikastunut luokkaan 4,3 miljardia dollaria. Biontechin alunperin Turkista siirtolaisena muuttanut Uğur Şahin on rikastunut 4 miljardin dollarin arvoiseksi. Saksalaiset sisarukset Karin Sartorius-Herb ja Ulrike Baro ovat ansainneet miljardinsa covid-19 testien ja rokotteiden avulla.

Toiset ovat siis rikastuneet huomattavasti koronapandemian kautta. Toisaalta nyt on esitetty vaatimuksia, joiden mukaan koronarokotusten patentit pitäisi vapauttaa, jotta köyhemmätkin maat saisivat riittävästi rokotteita.

Jos ajatellaan, kenen tässä maailmassa tulisi rikastua, niin voisi ajatella että uusien rokotteiden kehittäjät ovat se ryhmä, jolle rikastuminen on oikeutettua.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu