Lukumäärävapaata avioliittoa vaaditaan lakiin

Kun tasa-arvoisesta avioliitosta kiisteltiin neljä vuotta sitten, oli yhtenä tasa-arvoista avioliittoa vastustavien argumenttina se, että kohta aletaan vaatia lukumäärävapaata avioliittoa. Moniavioisuus ja polyamoriset suhteet nähtiin kaltevan pinnan uhkana ja seuraavana vaatimuksena perinteistä avioliittoinstituutiota vastaan. Tuolloin eivät polyamoristit puuttuneet keskusteluun, sillä lukumääräriippumatonta avioliittoa ei heidän keskuudessaan pidetty ajankohtaisena vaatimuksena.

Mutta toista on nyt. Jyväskylän ylioppilaslehden päätoimittaja vaatii Ylen kolumnissaan polyamoristen avioliittojen hyväksymistä lakiin. ”

Sitten asiaan: valtio sortaa minua ja monia muita”. Tykittää Tuukka Tervonen ja jatkaa kritiikkiään: ”Polyamorisena, potentiaalisesti polygamisena ihmisenä asia on raivostuttanut minua vuosia. En tiedä haluanko koskaan naimisiin yhdenkään kanssa, mutta niin kauan kuin en voi mennä naimisiin kaikkien mahdollisten halukkaiden partnereideni kanssa, en voi edes harkita avioliittoa.”

Juridisia vanhempia voi olla vain kaksi, mikä polyamorisissa perheissä vaikuttaa lasten perintöasioihin ja tapaamisoikeuksiin”. Tuukka Tervonen jatkaa: ”Jos kolmen tai useamman ihmisen polyamorinen perhe saa lapsen, niin vain kaksi vanhemmista saa mahdollisuuden isyys- tai äitiyslomaan. Sitten on toki vanhempainraha, jota huoh, molemmat vanhemmat voivat saada”.

En osaa sanoa, kuinka yleisiä mielipiteitä polyamoristien joukossa Tuukka Tervonen edustaa. Suvaitsevuuden kannalta kuitenkin polyamoristen ihmisten avioliitot ovat looginen ihmisoikeuksien lisäys. Samalla hyväksyttäisiin monien maahanmuuttajaryhmien hyväksymä moniavioisuus virallisesti.

Käytännössä lakimiesten riidat polyamorisen avioliiton hajotessa tietenkin mutkistuisivat ja vaatisivat uudenlaista ajattelua myös oikeuslaitoksessa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu