Naiset äänestävät kieltolakeja Intiassa

Alkoholin kieltolaki on voimasssa Intiassa Biharin, Gujaratin, Mizoramin ja Nagalndin osavaltioissa, kuten myös Lakshadweepin territoriossa. Kieltolakeja ovat näissä osavaltioissa äänestäneet etupäässä naiset. Alkoholin käyttö on voimakkaasti sukupuolittunutta Intiassa. Vain miehet juovat alkoholia ja naiset ovat raittiita. Monet asiat maailmassa ovat sukupuolittuneita: esimerkiksi Kiinassa miehistä tupakoi 50 % ja naisista vain 2 %.

Intian naiset vastustavat alkoholia, koska juopuneet miehet syyllistyvät perheväkivaltaan ja juovat perheen rahat. Intian naiset ovat siis hyvin paljon samoilla linjoilla, kuin suomalaiset naiset olivat 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa, kun alkoholia vastustettiin ja kieltolakia vaadittiin perustellen sitä juuri perheväkivallalla. Viinan nähtiin olevan perheväkivallan syy. Toisin kuin länsimaissa nykyisin, kun naisliike näkee perheväkivallan syynä olevan patriarkaatin ylivallan, vaikka tilastojen mukaan runsaasti juovat miehet pahoinpitelevät vaimojaan viisi kertaa useammin, kuin alkoholia vähän käyttävät miehet. Suomessa kieltolain takana oli vahvasti naisliike. Alkoholin käyttö tuolloin oli voimakkaasti sukupuolittunutta Suomessa. Naiset joivat vähän, tuskin lainkaan alkoholia. Juominen oli miesten harraste. Kieltolain päättymiseen Suomessa vaikuttivat myös naiset. Naiset keräsivät Naisten adressin jossa naiset vaativat kieltolain kumoamista. Tällä oli tärkeä merkitys kieltolain kumoamisessa, joskin kieltolain kumoamisen takana olivat enimmäkseen veropoliittiset syyt.

Naiset olivat voimakkaasti myös Yhdysvaltojen kieltolain takana. Panimoteollisuus esimerkiksi rahoitti naisten äänioikeutta vastustavia järjestöjä, koska pelkäsi naisten äänioikeuden johtavan kieltolakiin.

Naiset juovat nykyisin alkoholia, ja alkoholin juonti ei ole yhtä sukupuolittunutta kuin ennen. Kieltolaki ei meitä uhkaa, vaan miedot viinit pääsivät elintarvikemyymälöihin. Tosin alkoholijuomien hinnat on verotuksen kautta viety niin korkealle, kuin Viron tuonnin ja Internetmyynnin lisääntyminen sallii.

Alkoholin lisäksi Suomessa on sukupuolittunut autoilu. Auto on edelleen miesten erityisen mielenkiinnon kohteena, joskin naiset myös autoilevat. Naisilla ei kuitenkaan useimmiten ole samanlaista autoilunhimoa, kuin BMV:tä tai Mersua havittelevilla miehillä. Niinpä autoilun verotus on maassamme huippuluokkaa. Anti-autoilu-feministit pitävät siitä huolta.

Aloitteellisuus seksiin on myös sukupuolittunut ilmiö. Miehet ovat selvästi aktiivisemmassa roolissa seksin aloittamisessa. Naisten osuus on seksikielteisempi. Tämä sukupuolittunut ero tulee esille mm. kaavailluissa uudessa raiskauslainsäädännössä.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu