Onko 5G uhka terveydellemme?

5G on tulossa ja tuo mukanaan internetin laajennuksia mahdollisten mm. automaattisesti ohjautuvat autot ja muut esineiden intrnetin uudet tulokkaat. Mutta onko se vaarallista meidän terveydellemme?
Nykyinen 4G standardi sallii jo korkealaatuisen videokuvan siirtämisen, eikä videokuva takkuile, niin kuin tapahtui vielä 3G verkoissa.

Mutta onko 5G vaarallinen terveydellemme. 10 – 20 kertaa enemmän tukiasemia. 5G alkaa käyttämään. Jopa yksi tukiasema korttelia kohti. 15 tuumaa. 5G käyttää millimetriaaltoja. 5G tukiasemia tarvitaan tiuhaa, sillä 5G signaali ei kanna kovin pitkälle, vain yhden tai kahden jalkapallokentän pituiselle alueelle. Tähän liittyy myös se ongelma, että 5G aallot eivät kulje seinien läpi yhtä hyvin, kuin 4G aallot. Jo nyt toiset rakennukset ovat seiniltään sellaisia, että seinät aiheuttavat hankaluuksia puhelimen 4G yhteyksille. Seinät ovat siis ongelma 5G:lle. Tämän takia tarvitaan runsaasti uusia tukiasemia, jotka eivät ole enää perinteisiä torneja, vaan laatikoita, joissa on antenneja sisällä. Sinunkin kotitalosi seinään voidaan tulevaisuudessa kiinnittää 5G tukiasema. Eriarvoistuuko Suomi, kun 5G tukiasemia ei ehkä sijoitella tasaisesti ympäri Suomea, koska etäisyys tukiasemaan tulee olla lyhyempi, kuin 4G verkossa? 5G kantoaallot ovat mikroaaltoja, joten jos jo välttelet mikroaaltouunin käyttöä, niin 5G:n myötä mikroaallot vaikuttavat sinuun jo ulkona tai kodissasi.

5G käyttää beamtracking teknologiaa, jossa aallot suunnataan säteen kaltaisesti, eli informaatio kulkee tukiaseman ja 5G laitteen välillä suunnatusti keilana.

5G-tekniikassa voidaan käyttää noin kymmenkertaista tiedonsiirtonopeutta 4G:hen verrattuna, joten se sopii edeltäjäänsä paremmin myös kodin ainoaksi internetyhteydeksi. 5G-tekniikka mahdollistaa myös esineiden internetin laajenemisen itseohjautuviin robottiajoneuvoihin, terveydenhuollon automaattisiin valvontalaitteisiin ja edistyneeseen teollisuusautomaatioon[1]. Myös virtuaalitodellisuuden kokeminen älypuhelimen avulla tulee mahdolliseksi 5G:n myötä.

Wikipediasta. Lääkäreiden kansainvälinen ympäristöjärjestö International Society of Doctors for Environment esitti vuonna 2018, että 5G-teknologian testaus Euroopassa pysäytettäisiin varovaisuusperiaatteen nimissä, kunnes sen sisältämät terveysriskit on selvitetty perusteellisesti sekä ryhdytty väestön altistumista rajoittaviin toimiin. Tätä perusteltiin sillä, että tutkimukset olivat tuottaneet lisänäyttöä mikroaaltokenttien syöpävaarallisuudesta, minkä lisäksi oli saatu viitteitä siitä, että ne heikentävät lisääntymisterveyttä ja aiheuttavat neurologisia sekä aineenvaihdunnallisia sairauksia. Yli 30 GHz:n mikroaaltosäteilyn mahdollisiin terveyshaittoihin oli viime aikoina lisätty mm. spontaani geenien aktivointi, sekä solukalvo- ja lihashäiriöt. Järjestö oli huolissaan etenkin 5G-teknologian lapsille, vanhuksille ja muille tavallista herkemmille väestöryhmille aiheuttamista terveysriskeistä.

Elektromagneettisesta säteilystä on vaaraa ihmiselle, röntgen ja gammasäteet aiheuttavat syöpää, kuten myös auringonvalo aiheuttaa ihosyöpää (auringonvalokin on elektromagneettista säteilyä. Sillä on vain oma aallonpituutensa.) Mutta matkapuhelimien säteily on niin heikkoa, että se kykene katkomaan biologisia kemiallisia sidoksia, joten sitä ei siksi pidetä vaarallisena ihmiselle. Tärkeää on myös tietää, että 5G aallot eivät pysty tunkeutumaan ihon läpi kahta millimetriä enempää. Kun 5G asemia on kohta joka paikassa, ja ne lähettävät säteilyä, niin tämä säteily ei tee muuta kuin lämmittää ihoa hieman.

5G-tukiasemat tarvitsevat ja kuluttavat energiaa moninkertaisesti enemmän kuin 4G-tukiasemat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu