Shitcoins. Uusi tapa rikastua tai menettää sijoituksensa

Bitcoinin rinnalle on noussut jo 10 000 kryptovaluuttaa, ja lisää on tulossa. Näistä valuutoista 99,9 % tulee epäonnistumaan ja häviämään markkinoilta. Kuitenkin näillä kryptovaluutoilla käydään kauppaa ja yritetään rikastua. Osaa näistä kryptovaluuttoja nimitetään myös shitcoineiksi. Ne ovat siis menestyneiden kryptovaluuttojen, kuten Bitcoinin ja Ethereumin kopioita ja kehitelmiä niistä, mutta niistä puuttuu usein käyttötarkoitus, ja tarkoituksena on vain kasvaa sijoituskohteena.

Altcoin eli alternative coin -termillä tarkoitetaan yksinkertaisesti kaikkia muita kryptovaluuttoja pois luettuna Bitcoin. Myös Bitcoin-nimeä hyödyntävät forkit kuten Bitcoin Cash, Bitcoin Gold ja niin edelleen ovat kaikki altcoineja.

Bitcoinin ja monien muiden altcoinien arvo on noussut huomattavasti, ja tehnyt niihin alkuvaiheissa sijoittaneista miljonäärejä. Jos nykyisin yrittäisi satakertaistaa kryptovaluuttansa arvon, niin se vaatisi Bitcoinin tapauaksessa todella suurta arvon nousua, ja siksi suuria voittoja tavoittelevilla kryptovaluuttasijoittajilla on mahdollisuus vain sijoittamalla nyt halpoihin kryptovaluuttoihin, ja odottaa sitten niiden suurta arvonnousua.

Jos haluaa sijoitukselleen kunnollisen moninkertaisen voiton kryptomarkkinoilla, tulisi siis sijoittaa

halpoihin altcoineihin, ja odottaa, josko oma altcoin sitten nousisi uudeksi arvokkaaksi kryptovaluutaksi. Koska on sattumaa, mikä altcoin nousee tulevaisuudessa arvokkaaksi, niin halpoihin altcoineihin sijoittaminen on sattuman kauppaa. Altcoinin kurssi voi nousta, ja tuoda sijoittajalle rikkautta, mutta lopulta shitcoinin kurssi luhistuu, ja sijoittajat jäävät nuolemaan näppejään. Mutta aina on mahdollisuus, että arvon noustua ehtii vetää rahansa pois ennen romahdusta, ja saavuttaa näin voittoja. Oikea-aikaisesti rahansa pois vetävät tienaavat myös shitcoineilla. Siksi kryptomarkkinapiireissä shitcoinejakin arvioidaan tuottavina sijoituskohteina. Vaikka kyseessä olisi Ponzi-huijauksen kaltainen rahastus, niin kun kaikki osapuolet tiedostavat shitcoinin olevan epävarmalla pohjalla, niin pelaaminen jatkuu. Ponzi huijauksen yksi muoto on myös verkostomarkkinointi.

Shitcoinien edustajat yrittävät saada nostetta kryptovaluutalleen julkkisten lausunnoilla. Elon Musk on antanut puoltavia lausuntoja Twitterissä dogecoinista, joka alunperin luotiin vitsinä. Tästä on ollut seurauksena dogecoinin arvo on noussut.

Suomessa on uutisankkuri Ylen uutisankkuri Matti Röngän porfiilia ja Koneen Antti Herlinin persoonaa käytetty huijauksessa, mutta tämä ei ole shitcoin-huijaus, vaan tavallinen luottokortin tietojen phishing-tietojenkalastelua. https://yle.fi/uutiset/3-10820956

Altcoineihin ja shitcoineihin sijoittamista pidetään nykyisin normaalina sijoitustoimintana. Kaikki tietävät, että sijoituksissa voi menettää omaisuuksia, tai mahdollisesti varakkuus voi moninkertaistua. Onkin mielenkiintoista vertailla kryptovaluuttoihin sijoittamista uhkapelaamiseen. Uhkapelaamista paheksutaan ja peliriippuvuuden haittoja yritetään minimoida erilaisin rajoituksin. Kryptovaluuttoihin sijoittamista ei pidetä peliriippuvuutena, eikä minkäänlaisia rajoitustoimia ole valtion puolelta tiedossa sijoittajille. Ainakin pikavippisivusto antaa ohjeita siitä, miten kryptovaluuttoihin voi sijoittaa https://www.heti24.fi/sijoittaisinko-kryptovaluuttaan/

+3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu