Lajiopin lapset ovat valtion opettamia: he eivät nukkuneet yhteiskuntaopin tunnilla.

Uusi valta,

”kaikkia ihmisiä koskeva”

PanDem

 

  • Vallitseva sääntö määrittää toimia, joiden väitetään tulevan yhdestä suusta:”edustajisto puhuu kansansuulla.” Vallitsevista olosuhteista tulee uskomus yhdenmielisyydestä, jota taotaan kiviseen kirjaan, kuin kymmentä käskyä.
  • Rikkomus on osa lakia, josta erikseen määrätään rangaistuksia, mutta missä on yhdenmielinen tarunhohtoinen kansa, joka on lainkuuliainen?
  • Valtio on, kuin yritysvalta: tällöin kaikki opit noudattavat liiketoiminnan uskomuksia. Erikseen on myös säädettävä sopimusrikkomuksista rangaistuksia, koska tämä ”kaikkikansaa” koskeva on saanut osakseen vastustusta.
  • Omistussuhteet määrittävät vuorovaikutuksia, ei kiintymystä, ei ymmärrystä; siksi myötäelo on poissa. Nämä lait määrittävät todellisuutta, siksi jokainen kansan tahdosta poikkeava on riippakivi ja taakka, joka on oikaistava oikeuden kädellä.
  • Tämä on ”oikeudenmukaisuutta”: silmä silmästä… koston johdonmukaisuutta.
Mikko Marttila

Ihmisyydestä, uskomuksista ja yhteisöperustoista kiinnostunut kuntapuliukko. Ilman vapautta ei ole vastuuta. "Vapaus on vastuun perusta, itseohjautuvuuden lähtökohta, kestävän kehityksen kulminoituma."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu