Mihin Perussuomalaisten-puoluetta tarvitaan?

Yllättäen aion esittää kiitosta siitä, että Perussuomalaisten puolue on nostanut esiin maahanmuuttoon liittyviä kitkoja, sillä ilman joitain ulostuloja huomio olisi saattanut jäädä vähemmälle. Mutta se toinen puoli Perussuomalaisten yleisissä linjauksissa maahanmuuttopolitiikan suhteen on toistuvasti sitä samaa jankutusta, että maahanmuutto on ongelma, josta pitää päästä eroon siirtämällä ongelmat johonkin muuhun maahan tai vaikka takaisin lähtömaahan.

 

Maahanmuutto aiheuttaa kustannuksia siinä missä ”kantasuomalaisen” lapsenkin kouluttaminen, mutta tosiasia on että jos ei ole valmis sijoittamaan johonkin, niin on liioin turha odottaa ”osinkoja.” ”Sijoitushaluttomuus” tarkoittaa väestörakenteen väistämätöntä luhistumista.

 

Siitä ikuisesta ”haittamaahanmuuto”-keskustelusta pitäisi päästä tasapainoisempaan näkemykseen, jossa kartoitetaan mahdollisuuksia ja ymmärretään myös haasteita, jotka alati muuttuvassa maailmassa aina silloin tällöin täytyy kohdata ja päivittää ajankohtaisemmiksi vastaamaan nykytilaa sekä hakea kehityskelpoisia ehdotuksia tulevaisuutta ajatellen. Väestörakenne vanhenee, se on tosiasia, ja suomen kieli on vähemmistökielenä ja tulee häviämään ennen pitkää, sekin on tosiasia halusi sitä tai ei.

 

Näihin pitää hakea ratkaisua eikä se katoa, vaikka työntäisi päänsä pensaaseen, saati että lähettäisi ”ongelmia” takaisin”kotimaahansa”, sillä nämä ”ongelmat” ovat todellisuudessa ennen kaikkea suomen koulutusjärjestelmässä, joka ei vielä vastaa näihin haasteisiin – toistaiseksi.

Mikko Marttila

Aika on syvyyden luoja, todellisuus on ennakkokäsityksiä ympäristöstä, uskomuksia muodosta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu