Muuttunut todellisuus, Jumalan huone – Kenen on ehdoton oikeus?

Toiseuttava kielenkäyttö, muuttunut todellisuus, henkitilan muutos, jota yksilö ei missään tapauksessa muutoin hyväksyisi, muuttuu hyväksytyksi, kun lauman oikeutettu, valtuutettu, voideltu johtaja lausuu tuomion sanat.

Onko sillä väliä, lausuuko tuomion Jumala vai ihminen?

Myötätunto, myötäelo, on kaukana Jumalan huoneesta, kun sääntö ja opinkappale muuttuvat todellisuudeksi – laeiksi toisin sanoen. Väkivalta on sanomattakin useammille ihmisistä kauhistus, jota karttavat voimien tuhlauksena, mutta muuntuneessa todellisuudessa uhkailu, kiristys ja lahjonta saavat uuden muodon, joka on ”puhdistusten tuli Jumalan edessä”, sillä se on ”tulemista hyväksytyksi Jumalan edessä.”

Silloin Jumalan tuomioiden lausuminen on hyväksytympää, sillä se on ”lainausta ehdottoman oikeuden luojalta.” Sääntö vaientaa omatunnon ja mahdollistaa ihmisarvon täydellisen murskaamisen.

Sitä luulisi lakien olevan kaikkien parhaaksi…

This God that I worship
This demon I blame
Conspire as one, exactly the same”

 

Mikko Marttila

Ihmisyydestä, uskomuksista ja yhteisöperustoista kiinnostunut kuntapuliukko. Ilman vapautta ei ole vastuuta. "Vapaus on vastuun perusta, itseohjautuvuuden lähtökohta, kestävän kehityksen kulminoituma."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu