Omatunto – Luuletko, että tunnottomuus johtuu moraalin puutteesta?

Se ihana, rentouttava tunne, joka vyöryy pitkin kehoa ja ottaa syleilyynsä, kuin imettäjä vastasyntyneensä. Se tunne lievittää kipua, joka kipristeli ennen tuskissa, ja tarjoaa suojan kovaa maailmaa vastaan.

Se on tunne, joka jatkuvasti torjutaan järjen tieltä; aistillinen, kokonaisvaltainen huuma, pidätettynä kehon sisällä rangaistuksen uhalla. Se tunne ei ole sallittu peruste; se tunne ei ole sallittu, sillä se asuu totuudenrangassa.

Totuus on järjellä perusteltava eikä kehossa todistettava, toiseus omassa ruumiissa, jonka omistaa joku muu, kuin minä – järjestäytynyt valta. Ihminen uskoo mieluummin silmiä, sillä näköaisti tuottaa tiedon kaikkein nopeimmin – tehokkuus tuottavuuden mittarina, mutta totuuden kanssa sillä ei ole mitään tekemistä: Totuus asuu viidessä aistissa eikä yhdessä

Luuletko todella, että järjettömyys maailmassa johtuu moraalin puutteesta? Vai väärästä moraalista?

Vai kuulisitko mieluummin ihmistä ja lakkaisit kieltämästä itseltäsi ihmisyyttä?

Sanot: ”Laki on turvanasi”, peilin edessä, ja niillä sanoilla sinetöit oman kohtalosi kieltäymyksen seuraajana. Minä en luota itseeni, tule ja hallitse meitä!

Pukekaamme yllemme viranomaisen puku, jokaiselle omansa, ja turvallisuus on tässä yhteiskunnassa huipussaan. ”Hitler jugend”

Oikea ja väärä, estämässä kehitystä ja turvaamassa turvattomuutta. Viranomaiset ovat ainoat omaiset, jotka ovat jäljellä.

Hyvä syy jumalalle elää – suojelupoliisi tiedottaa: ”Saatananpalvonta on kansallinen uhka!”

 

Mikko Marttila

Ihmisyydestä, uskomuksista ja yhteisöperustoista kiinnostunut kuntapuliukko. "Moraali on aina valinta, vapaus vastuun perusta, itseohjautuvuuden lähtökohta, kestävän kehityksen kulminoituma."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu