Onko taloudellinen toimeliaisuus, eli työllistäminen itseisarvo ja päämäärä?

Kun on jo nähtävissä että varallisuuden keskittymisen myötä ainoa millä voidaan kasvattaa taloutta, on velka, pitäisi olla siten myös yhtä selvää havaita, että velka ja pääoma suhteessa työllisyyden ja tuottavuuden kehitykseen on jo kauan sitten karannut käsistä.

Varallisuuden keskittyminen on ylivoimainen este työllisyydelle ja tuottavuudelle seurata perässä velkakehitystä varsinkin, kun valtioiden verotukselliset keinot ovat yhä enemmän suurpääoman sanelemia. Talouden kierron ehtyminen johtuu epätasapainosta, jonka varallisuus aiheuttaa suhteessa työllisyyteen ja ostovoimaan. Veroteknisten keinojen estyminen tyrehdyttää kansantalouden.

Itseohjautuvien koneiden osuus tehokkuudessa – ajan suhteessa käytettyyn voimaan, on johtanut koko teollisen vallankumouksen myötä yhä enemmän ilmiöön, jossa kysyntä ei ohjaa kauppaa vaan uusien ”tarpeiden” luonti – kertakäyttöisyys ja matalapalkkaiset työt, jolla yrittää kasvattaa työllisyyttä ja kutistuvaa taloutta sekä laskea liian korkeita henkilötyövuosien aiheuttamia kustannuksia suhteessa koneisiin ja itseohjautuviin työstökeskuksiin.

Taloudellinen toimeliaisuus ja työllisyys pitäisi perustua tarpeeseen eikä kuplien kasvattamiseen, mutta koska verotukselliset keinot ovat uskomuksellisten syy-yhteyksien vuoksi kutistettu lähes yksinomaan palvelemaan pääomaa talouden kierron kustannuksella, pitäisi jo herätyskellojen soida ja kovaa.

Verotuksen painopisteen siirtäminen enemmän pääomaan on välttämätöntä talouden kierron elvyttämiselle, mutta ongelmaksi muodostuu edelleen suurpääoman luoma häiriö, jotka käytännössä voi toimia omana valuuttana ja valtiona – verkkojätit, johon ei yksi valtio kykene paljoa vaikuttamaan, tähän tarvitaan kansainvälistä yhteisymmärrystä yhteisöveron korottamiseksi, jotta rakenteet ja yhteiskuntavakaus voidaan palauttaa.

+3
Mikko Marttila

Ilman vapautta ei ole vastuuta.

"Vapaus on vastuun perusta, itseohjautuvuuden lähtökohta, kestävän kehityksen kulminoituma."

Minä luulen tietäväni, siis ehkä olen, ehkä en...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu