Tavanomaisuus ja ”vitsakimppu” – Fasista

”Sanoohan sen jo terve järkikin, että yhteiskunnan ulkopuolelle jäävät he, jotka eivät sopeudu.”

Ilmeisesti on olemassa ehdoton, puhdas, turmeltumaton ja täydellinen ihmisen malli, josta kaikki poikkeava on kelvotonta ja poiskarsittavaa.

Kuoleman hyväksyminen on aivan yhtä vaikeaa, ilmeisesti siksi, että se ei noudata Hallitsevan” totuutta” siitä, kuinka ihminen on luotu ikuiseksi.

Opittu peririkkomus antaa jo lähtökohtaisen oikeutuksen oikaista, rangaista ja kurittaa ihmistä, joka ei toimi toivotulla tavalla.

Siksi myös luotu yhteiskunta noudattaa samaa kaavaa, jossa kansalaisia tulee paimentaa, kurittaa ja oikaista suorittamaan Herralle suotuisaa palvelusta.

Laiskuus on leima, joka työnnetään sopeutumattoman otsaan, jotta hän toimisi yhteiskuntakelpoisesti ja oikeus käännetään yhtä jakomielisesti velvollisuudeksi silloin, kun asiat eivät etene toivottuun tapaan.

Väkivaltaisin kieli, jonka ihminen voi kohdata, on opittu hallinnosta, jossa yksilöltä viedään viimeinenkin toivo omaan tahtoon ja itsemääräytymiseen upottamalla lakikaivoon tukehtumaan ”laillisiin uhkauksiin.”

Ihmisvihamielisempää järjestelmää saa hakea, kuin valtajärjestys.

Mikko Marttila

Ihmisyydestä, uskomuksista ja yhteisöperustoista kiinnostunut kuntapuliukko. "Moraali on aina valinta, vapaus vastuun perusta, itseohjautuvuuden lähtökohta, kestävän kehityksen kulminoituma."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu