Venäjä on nyt sodassa – Olisiko nyt aika asettaa rajat Venäjän sodankäynnille?

Katsoin Netflixistä tallenteita kylmänsodan käänteistä sekä lausuntoja, joissa oli mainintaa Ukrainan tilanteesta Neuvostoliiton kaatuessa.

Ukrainalla oli ydintaistelukärkiä neljäkymmentä kappaletta ennen kuin tehtiin sopimus, johon sisältyi jonkinlainen vakuutus (assurance)samalla ettei Venäjä hyökkää Ukrainaan, kun ydinaseet luovutetaan.

Viimeaikaiset tapahtumat ovat kuitenkin osoittaneet Putinin Venäjän olevan kyvytön pitämään ehtoja, jotka Neuvostoliiton kaaduttua solmittiin. Tämän lisäksi Venäjä nyt ensikertaa sanoo olevansa sodassa Ukrainaa vastaan, joka tarkoittaa Venäjällä uutta värväystä sekä sitä, että lännestä täytyisi tulla nyt vastaus tähän Venäjän lausuntoon.

Nyt olisi aika asettaa rajat Putinin sotaisille päämäärille, joka mielestäni ja ymmärtääkseni myös muun muassa Macronin viimeaikaisissa lausunnoissa sekä Suomen Ulkoministeri Valtoselta tuli ilmi, että länsijoukkojen sijoittamista Länsi-Ukrainaan ei pidä poissulkea.

 

Tällä tavalla vapautetaan Ukrainalle enemmän voimavaroja Itä-Ukrainan taisteluihin, sekä asetetaan selkeä raja Putinin sotatoimille.

Mikko Marttila

Aika on syvyyden luoja, todellisuus on ennakkokäsityksiä ympäristöstä, uskomuksia muodosta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu