Venäjän muutos, muuttuiko mikään – Onko Kapitalismilla ja Kommunismilla eroa?

Perinteisesti uskotaan kapitalismin olevan yhdessä demokratian kanssa voittokulkueessa sitten Neuvostoliiton hajoamisen, mutta sitten yhdeksänkymmenluvun on herätty uuteen todellisuuteen itsevaltaisten johtajien noustua valtaan, että Venäjän näennäiset muutokset talousoppien osalta olivat vain tehokas opetus kapitalismin pinnallisesta vapaudesta.

 

Venäjän muutos kommunismista kapitalismiin oli yhtä suuri harhautus kuin muutos itsevaltaisesta demokratiaksi. Venäjän kansa meni tähän mukaan helpolla, sillä uusi kapitalismi muistutti harvinaisen yhdenmukaisesti entistä kommunismia, valta keskittyy edelleen harvoille niin kuin Kommunismissa, varakkaat päättää ja köyhät tottelee. Kuka voittaa pelin kahden suuren välillä, jos ei se joka saa tuomiovallan puolelleen?

 

”Kapitalismi ja kilpailuyhteiskunta” on samanlaista sumutusta kuin Kommunismi ja ”kansanvalta.” Ja tosiasia on, että kommunismin luokkataistelu on sama asia, kuin kapitalismin taistelu järjestäytynyttä ammattiliittoa sekä sääntelyä vastaan. Tarvitaan ulkoinen uhka, jotta kansa saadaan äänestämään ”tiukemman hallinnon” puolesta.

 

Valta ja varallisuus kulkee käsi kädessä keskitetyn vallan kanssa, kapitalismi ja kommunismi ovat yksi ja sama asia. Putin on neljäkymmenvuotisen sääntelynvapautuksen tulos ja kapitalistisen lännen synnyttämä lapsi siinä missä itse saatanakin on jumalan esikoinen.

Mikko Marttila

Aika on syvyyden luoja, todellisuus on ennakkokäsityksiä ympäristöstä, uskomuksia muodosta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu