10 Suosituinta – Mobiiliteknologioiden terveysriskit – 2011-2021

Tarjoan karun viihdyttävässä muodossa 10 suosituinta, jatkuvasti ajankohtaista juttua tästä blogista vuosien varrelta:

 

1. 5G-teknologian esittely – ympäristö- ja terveysriskit

(Nyt uusin viritys on 700 MHz:n 5G, joka menee tehokkaasti läpi seinistä ja aiheuttanee aivan uudenlaisen kansanterveydellisen ongelman. Käyn läpi kattavasti 5G:n eri riskialueet.)

 

2. Yle – Etäluettavien sähkömittareiden terveyshaitoista kiistellään

(Jatkuvasti ajankohtainen, nyt kun vesimittareita ollaan rakennuksissa integroimassa langattomiksi MESHnet&IoT-järjestelmiksi. Juttu on täydennetty suomennetulla tutkijavetoomuksella.)

 

3. Mobiili Munaton Mies, hedelmättömän lisäksi kyvytön

(Kun yhä ihmetellään, että mistäköhän mahtaisi nuorten miesten yhä lisääntyvät hedelmällisyysongelmat johtua.)

 

4. Lasten terveyden vaarantavat virheet Säteilyturvakeskuksen toiminnassa

(Viranomaisten (STUK, STM) harhautusten ja teleoperaattorien selittelyn lisääntyessä vuonna 2022, tässä muutamat loogiset vasta-argumentit.)

 

5. WLAN – Terveysriski koulussa ja unettomuuden syy kotona?

( Olisiko jo aika kouluissa käydä keskustelua siitä, miten teknologiaa voisi asentaa ja käyttää terveellisemmin? Ja energiaa säästäen?)

 

6. Kilpirauhassyöpien kasvu. Mikä vaikutus on älypuhelimilla?

(Perinnölliset tekijät tämän syövän taustalla alkavat hahmottua. Jatkuvasti ajankohtainen juttu erityisesti nuorille naisille.)

 

7. Miksi sähkömagneettisten kenttien raja-arvot eivät suojaa väestöä? Perustelut

(Suomenkin radiotaajuisen säteilyn (mikroaaltosäteilyn) raja-arvot perustuvat ämpäritieteeseen (bucket science), lämmitysleikkeihin ja jo 1950-luvulla tehtyihin virhelaskelmiin. Raja-arvojen taustalla on teollisuusmyönteinen ICNIRP-kerho.)

 

8. Mobiilidatan käyttösi vaurioittaa mehiläisiä?

(Erityisen ajankohtainen 5G:n laajentuessa. Kertoo myös vastineesta Ympäristöministeriölle, heidän pölyttäjät-strategiaansa liittyen.)

 

9. Teollisuuden sponsoroimat riskienkieltäjät vähättelemässä lasten riskejä

(Jo 20 %:lla lapsista on mielenterveysongelman diagnoosi THL:n mukaan. Ja nuoria aikuisia joutuu jatkuvasti työkyvyttömyyseläkkeelle. Onko Suomella tähän varaa?)

 

10. Lääkärilehdessä: Matkapuhelinsäteilystä on aika huolestua

(Niin, tämä on ainoa radiotaajuisen säteilyn (mikroaaltosäteilyn) riskeistä kertova kirjoitus, jonka Lääkärilehti on sallinut koskaan aiheesta. Kansanterveyden jatkuvasti heikentyessä, olisiko aika linjan avartua ja vanhan paradigman murtua?)

 

 

Mukava olisi, jos nämä 10 juttua innostaisivat niin sinut kuin suomalaiset organisaatiotkin terveellisemmän teknologian käyttöönottoon. Digitalisaatio kun ei voi jatkuvasti tapahtua luonnon tuhoamisen ja ihmisten terveyden menetyksen kustannuksella.

0
mikkoahonen

FT, tutkija, kouluttaja, trustee, ympäristöaktiivi, avantouimari
- http://www.mikkoahonen.com

Toimin aikaisemmin 20 vuoden ajan tutkijana Tampereen yliopistolla, välillä myös teleoperaattorilla työskennellen. Yhtenä tutkimusalueenani on sähkömagneettiset kentät ja niiden terveysvaikutukset.
Vuoden 2015 alusta aloitin professori, ylilääkäri Lennart Hardellin tutkimusryhmässä, epidemiologisten tutkimusten ja dosimetriatutkimusten parissa. Riskienhallinnan tutkimuksen parissa olen ollut pidempään, julkaisujani aiheesta: http://www.mikkoahonen.com/index.php/publications .

Olen kartoittanut myös mm. matkapuhelintukiasemien ja muiden mikroaaltolähettimien terveysvaikutuksia ( http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20662418,27633090,27633090 , http://www.chronicexposure.org , http://twitter.com/ChronicExposure ) .

Lisäksi olin osakkaana Sustainable Mobile Oy:ssa / Suomen Säteilykontrolli , mittaus- ja koulutuspalveluiden parissa. 10 vuoden ajan pidimme mm. Suomessa kouluissa ja yrityksissä mobiiliteknologioiden riskienhallintakoulutuksia, Euroopan parlamentin ja Euroopan neuvoston kannustamina.

Syksyn 2016 aikana loppui firman toiminta. Tämän taustasta: Isäni Antti Ahonen perusti jo vuonna 1971 yrityksen, joka keskittyi työturvallisuuteen ja työturvavälineisiin. Isäni kuolema kesäkuussa 2016 oli myös syynä yritystoiminnan loppumiseen. Taustasta lisää: https://tinyurl.com/aa-muisto .

Olen Saksassa käynyt mittalaitevalmistajien ja insinööritoimiston mittauskoulutukset. Olen mitannut työpaikkoja ja koteja, jokaisesta kohteesta lisää oppien. Pidän myös riskienhallintakoulutuksia yrityksissä ja oppilaitoksissa, jo vuodesta 2008 alkaen.

Olen mukana säätiössä nimeltä Wireless Education (htttp://www.wirelesseducation.org) ja Suomen Säteilyturva ry:ssä (https://sust.fi).

Asun Tampereella. Olen asunut myös Sundsvallissa.

Sukuni on Kainuusta ja ehkä juuri siksi inhoan korruptiota, suomettumista, heikompien sortamista ja tieteen tulosten vääristelyä :-(

Tästäkin syystä kirjoitan ... tätä blogia. Olen livenä hauskempi mies kuin tässä blogissa kirjoittaessani usein sairauksista ja ympäristösaasteista ;-)

Yhteystiedot: E-mail: mikko . ahonen [ät) tutanota . com , Telegram: @ahosmikko , Signal: +358-40-8300653, Wire.com: @mikkoa (lähetäpä palaverikutsu sähköpostin kautta).

Disclaimer: Tässä blogissa ilmaisemani mielipiteet ovat omiani, eivät edusta minkään organisaation tai yrityksen virallista kantaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu