Säteilyturvakeskus turvasi joululahjat – valehtelemalla

Joulun suosikkilahja, 4G Tablet (läsplatta), ei olisi niin kiva ilman STUKia ja sen pohjoismaisia tonttukavereita. Mobiiliteollisuus oikein hykertelee tämän oikea-aikaisesti ajoitetun viranomaistiedotteen eli joulun piristysruiskeen ansiosta.
    Mutta… eihän jouluna saa valehdella? Varsinkaan, jos se aiheuttaa tabletin joululahjaksi saaneelle lapselle päänsärkyä ja veriaivoesteen vuotamista. Tämä ei kuitenkaan rehelliset tontut erottavaa valepukkia haittaa vaan epärehellisyys saa joulun kunniaksi kerrassaan irvokkaat mittasuhteet.

Kuva lapsesta, jolle 3G/4G/WLAN-Tablet on aiheuttanut terveysongelmia
 

Valheella on lyhyet jäljet, jotka eivät tällä kertaa pääty lumeen.

STUKin ja skandinaavisten tonttukaverien lehdistötiedotteen röyhkeät väitteet kumoan seuraavassa:

JOULUN VALHE 1:

”Kannanotossa todetaan, että tieteellinen tutkimustieto ei ole osoittanut haitallisia terveysvaikutuksia, kun altistutaan matkapuhelimien, tukiasemien tai langattomien verkkojen radiotaajuiselle säteilylle.”

KORJATTUNA:

– Jo 4 meta-analyysia osoittaa kännykänkäytön lisäävän aivokasvainten riskiä yli 10-vuotta kännykkää käyttäneillä:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19826127 
http://www.spandidos-publications.com/ijo/article.jsp?article_id=ijo_32_… http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19328536
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17619826

Pahalaatuisen aivokasvaimen (glioblastoma multiforme) määrät ovat Tanskassa tuplaantuneet 10 vuodessa, mutta paikallinen syöpäjärjestö ei nyt joulukuussa 2013 halua puhua asiasta. Varsinkin, koska heidän aikaisemmin teollisuuden tuella organisoima kummallinen tutkimus osoitti kännykänkäytön vähentävän(!) kasvainriskiä! Tätä tanskalaistutkimusta on meillä Suomessa ja muissa pohjoismaissa käytetty jo 10 vuotta esimerkkinä riskittömyydestä 🙁

Kurkatkaapa, miten ko. tutkimusta on fiksattu ja miten Ameriikasta apuun kutsutut anti-tontut rellestävät:

http://www.cspinet.org/integrity/nonprofits/international_epidemiology_i…
http://www.diagnose-funk.org/assets/pandora_docu_comment-on-danish-cohor…
http://www.emfacts.com/2006/12/598/
http://www.the-scientist.com/?articles.view%2FarticleNo%2F34518%2Ftitle%…

Satiirinen kuva Tanskan aivokasvaintutkimuksesta ja anti-tontuista outoine kytköksineen

 

Valehtelu jatkuu pohjoismaisten säteily”turva”viranomaisten tiedotteessa:

JOULUN VALHE 2:

”Tukiasemien ja langattomien verkkojen aiheuttama säteilyaltistus on niin vähäistä, että sitä ei ole tarpeen edelleen vähentää, todetaan kannanotossa.”

KORJATTUNA:

– Maailman suurimpiin vakuutusyhtiöihin kuuluva Swiss Re on juuri luokitellut sähkömagneettiset kentät korkeimpaan riskiluokkaan. Nostavat esille langattomat verkot ja EU-ennakkotapauksen, jossa työntekijälle korvattiin kännykästä aiheutunut kasvain.

– Valtaosa, 80 % matkapuhelintukiasemien epidemiologisista tutkimuksista osoittaa lisääntynyttä terveysriskiä.

– Ranskassa paikallinen säteilyturvaviranomainen, ANSES, ilmaisi huolensa 4G-teknologiasta, joka lisää väestön altistumista mikroaalloille.

Esimerkiksi Pariisissa on langattomien verkkojen sallittu enimmäiskenttävoimakkuus murto-osa Suomen enimmäisarvoista. Osa kaupungeista on ottanut käyttöön BioInitiative-arvot, jolloin säteilytasot saa olla maksimissaan 1000 uW/m2, kun Suomen koulujen pihoilta löytyy jopa 280.000 uW/m2 (mitattu Espoossa joulukuussa 2013).

– Ranskassa on myös avoin rekisteri kännykkätukiasemien sijainnista. Meillä ei mitään sellaista ole, vaan myös koulut toimivat matkapuhelintukiasemina (allekirjoitapa vetoomus tukiasemien saamiseksi rekisteriin ja ympäristövaikutusten arvioinnin (yva) piiriin !).

Seuraava elokuva kertoo teollisuuden ja viranomaisten hyvässä yhteishengessä suorittamasta tuote- ja korvausvastuun välttämisestä:

Viranomaisten valehtelu menee STUKin lehdistötiedotteessa vieläkin irvokkaammaksi:

JOULUN VALHE 3:

"Tämän tasoisen altistumisen terveyshaitoista ei ole mitään viitteitä".

 

KORJATTUNA:

– Unohtavat mainita, että jo 3 luontoa (lintuja, mehiläisiä ja puita) koskevaa tutkimuskatsausta osoittat vaurioita luonnolle matkapuhelintukiasemista ja tutkista.

– Elektroniikka on paremmin Suomessa suojeltua (testattu 3 V/m asti, 24.000 uW/m2) kuin ihmiset, joita sallitaan säteilyttää aina 61 V/m asti (=10.000.000 uW/m2 ). Saimme Turussa kerrostalon katolla olleen tukiaseman poistettua, koska hajotti usean kerran saman kerrostalon ylimmässä huoneistossa asuneen rouvan sydämentahdistimen. Eli vetosimme sähkömagneettiseen häiriöön (EMI, electromagnetic interference). Tasot asunnossa olivat 4,8 V/m.

–    Operaattorit ovat valmiina SINUN, ministerien, STUKin ja pohjoismaiden tonttukaverien sallimana peittämään 99 % väestöstä & asutusta pinta-alasta 4G:lla . Vaikka riskeistä on heille ajoissa kerrottu.
   
–    4G (LTE) ei kuitenkaan ole osoitettu haitattomaksi, päinvastoin. Clinical Neurophysiology-tiedelehdessä julkaistussa kaksoissokkotutkimuksessa altistettiin 18 koehenkilön oikeaa korvaa 4G-säteilylle 30 minuuttia. Vaikutuksia aivoihin selvitettiin magneettikuvantamisella todellisen ja valealtistuksen aikana. Aivojen toimintaa häiritseviä vaikutuksia nähtiin sekä altistetulla että altistamattomalla puolella päätä.

– Kouluissa jatkuvasti lisätään lasten säteilykuormitusta, vaikka näyttöä on terveysriskeistä niin tableteiden, WLANien kuin mokkuloiden osalta.
 
– Kouluissa jo nyt Suomessa ja muissa pohjoismaissa sairastuu lapsia ja opettajia mobiilipiloteissa. Tästä puhuimme KEOS-opettajankoulutustapahtumassa: http://tinyurl.com/mobiilioppiminen ja viimeisin varoittava esimerkki alla.

 

Uutisjuttu lapsesta, joka mahdollisesti oli menehtynyt WLAN-Tabletin aiheuttamaan aivokasvaimeen

Uudessa Seelannissa on juuri nyt case, jossa tutkitaan aiheuttiko koulusta saatu WLAN-tabletti oppilaan kuolemaan johtaneen aivokasvaimen. Lasta kehotettiin koulun toimesta myös kotona käyttämään laitetta, joten hän nukkui se valmiustilassa (aina muutaman sekunnin välein yhteydenottoyritys WLAN-reitittimeen) tyynynsä alla kaikki yöt.  Näyttöä riskeistä myös WLANin osalta jo on.

 

JOULUN VALHE 4 (täydennys):

Alkuperäisestä pohjoismaiden säteilyturvaviranomaisten englanninkielisestä dokumentista"Since exposure of the general public, including children, to radio waves from the wireless local area networks and base stations is far below the exposure limits, there is no need to further limit exposure from these radio wave sources."

 

KORJATTUNA:

 

Raja-arvot suojaavat pelkästään 30 minuutin lämpövaikutukselta. Tutkimukset, jotka osoittavat pitkäkestoisen (tuntien, vuorokausien, vuosien) EMF-kuormituksen aiheuttamia vaurioita, sivuutetaan. Raja-arvoja ylläpitää eriskummalinen ICNIRP-kerho, jonka edustajat kiertävät pohjoismaissakin tekemässä 'tutkimuskatsauksia' ja he ovat tehokkaita viittaamaan omiin raportteihinsa.

http://www.chronicexposure.org/limitsICNIRP.html

http://tinyurl.com/raja-arvo

 

——————-

LOPUKSI:

Muissa Pohjoismaissa kansalaiset ovat anti-tonttujen valehteluun jo kyllästyneitä.

Rehelliset kansalaiset ovat perustaneet organisaatiot väestön todelliseen suojelemiseen.
Ruotsi: http://www.stralskyddsstiftelsen.se/
Norja: http://www.folkets-stralevern.no/
Tanska: http://www.radiation.dk/en/
Suomi: Ei web-sivustoa/organisaatiota, mutta Facebook-ryhmä: https://www.facebook.com/pages/S%C3%A4hk%C3%B6magneettinen-terveys/51626… [Liitypä!]

 

STUK-tontut näköjään pitävät huolen tiedotteillaan, että ei kysytä vääriä kysymyksiä, edes joulupukilta.
 

mikkoahonen

FT, tutkija, kouluttaja, trustee, ympäristöaktiivi, avantouimari
- http://www.mikkoahonen.com

Toimin aikaisemmin 20 vuoden ajan tutkijana Tampereen yliopistolla, välillä myös teleoperaattorilla työskennellen. Yhtenä tutkimusalueenani on sähkömagneettiset kentät ja niiden terveysvaikutukset.
Vuoden 2015 alusta aloitin professori, ylilääkäri Lennart Hardellin tutkimusryhmässä, epidemiologisten tutkimusten ja dosimetriatutkimusten parissa. Riskienhallinnan tutkimuksen parissa olen ollut pidempään, julkaisujani aiheesta: http://www.mikkoahonen.com/index.php/publications .

Olen kartoittanut myös mm. matkapuhelintukiasemien ja muiden mikroaaltolähettimien terveysvaikutuksia ( http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20662418,27633090,27633090 , http://www.chronicexposure.org , http://twitter.com/ChronicExposure ) .

Lisäksi olin osakkaana Sustainable Mobile Oy:ssa / Suomen Säteilykontrolli , mittaus- ja koulutuspalveluiden parissa. 10 vuoden ajan pidimme mm. Suomessa kouluissa ja yrityksissä mobiiliteknologioiden riskienhallintakoulutuksia, Euroopan parlamentin ja Euroopan neuvoston kannustamina.

Syksyn 2016 aikana loppui firman toiminta. Tämän taustasta: Isäni Antti Ahonen perusti jo vuonna 1971 yrityksen, joka keskittyi työturvallisuuteen ja työturvavälineisiin. Isäni kuolema kesäkuussa 2016 oli myös syynä yritystoiminnan loppumiseen. Taustasta lisää: https://tinyurl.com/aa-muisto .

Olen Saksassa käynyt mittalaitevalmistajien ja insinööritoimiston mittauskoulutukset. Olen mitannut työpaikkoja ja koteja, jokaisesta kohteesta lisää oppien. Pidän myös riskienhallintakoulutuksia yrityksissä ja oppilaitoksissa, jo vuodesta 2008 alkaen.

Olen mukana säätiössä nimeltä Wireless Education (htttp://www.wirelesseducation.org) ja Suomen Säteilyturva ry:ssä (https://sust.fi).

Asun Tampereella. Olen asunut myös Sundsvallissa.

Sukuni on Kainuusta ja ehkä juuri siksi inhoan korruptiota, suomettumista, heikompien sortamista ja tieteen tulosten vääristelyä :-(

Tästäkin syystä kirjoitan ... tätä blogia. Olen livenä hauskempi mies kuin tässä blogissa kirjoittaessani usein sairauksista ja ympäristösaasteista ;-)

Yhteystiedot: E-mail: mikko . ahonen [ät) tutanota . com , Telegram: @ahosmikko , Signal: +358-46-146 5345, Wire.com: @mikkoa (lähetäpä palaverikutsu sähköpostin kautta).

Disclaimer: Tässä blogissa ilmaisemani mielipiteet ovat omiani, eivät edusta minkään organisaation tai yrityksen virallista kantaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu