Mielenosoitus Hki la 25.1.2020 – STOP 5G Global Protest Day

Kaikkiaan 32 maassa järjestettiin samanaikaisesti mielenosoitus lasten terveyden ja luonnonsuojelun puolesta, unohtamatta vallankäyttäjien väärinkäytöksiä.

Seuraavassa otan esille e-n-s-i-n näiden 5G-teknologian vastaisten mielenosoitusten sanoman ja s-e-n j-ä-l-k-e-e-n kerron tarkemmin syyt vastarintaan ja miksi jokaisen kannattaisi hyvin kriittisesti tähän teknologiaan suhtautua.

Ensin Helsingistä:

Helsinki 5G mielenosoitus tammikuu 2020

Helsingissä 25. tammikuuta kello 13:30 Kolmen sepän patsaalla pidettiin mielenosoitus:

https://www.facebook.com/events/1085400721815777/

https://www.facebook.com/S%C3%A4hk%C3%B6magneettinen-terveys-516264018426306/

http://www.stop5g.fi

Esimerkki Ruotsista ja näkökulmia 5G-teknologiaan.

http://vagbrytaren.se

http://stralskyddsstiftelsen.se

https://www.facebook.com/groups/408666892574591/

Globaali 5G protestipäivän juliste.

https://stop5ginternational.org/wp-content/uploads/2020/01/Press-Release-3-revised-1.pdf

http://5gspaceappeal.org

 

PERUSTELUJA 5G-TEKNOLOGIAN VASTUSTAMISELLE:

 

1. Yli 200 tutkijaa näkevät, että radiotaajuisen säteilyn syöpäluokitusta tulisi nostaa luokkaan [syöpää aiheuttava] ja nykyiset Suomen ICNIRP-raja-arvot eivät väestöä tai luontoa suojele.

http://5gappeal.eu

http://www.emfcall.org

http://www.emfscientist.org


2.
Lintujen, mehiläisten, hyönteisten ja kasvien osalta 5G on todennäköisesti erityisen haitallinen:

https://www.nature.com/articles/s41598-018-22271-3

http://livingplanet.be/emrbirds.htm

https://www.5gspaceappeal.org/beekeepers


3.
Nyt on jo ennakkotapaukset EU:ssa, joissa työkännykän käytöstä on korvattu kasvain työntekijälle. Tässä on sivuutettu teollisuuden rahoittamat tutkimukset ja myös teollisuusmyönteisen ICNIRP-kerhon jäsenten tutkimukset.

suomeksi aiheesta: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mikkoahonen/tyokannykasta-aiheutunut-kasvain-korvattiin-tyontekijalle-teollisuus-sivuutettiin/


4.
Itse 5G-teknologian osalta erityisesti beamforming-ominaisuus niin tukiasemissa Multiple MIMO-antenneissa, kuin päätelaitteissa antenniryppäistä (array) on ongelmallinen:

https://insights.ovid.com/pubmed?pmid=30247338

Ruotsiksi/englanniksi esityksi 5G-Testikaupunki Uumajassa (Umeå) aiheesta:

Suomeksi esitys 5G-teknologian eri osa-alueisiin liittyvistä riskeistä:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mikkoahonen/273776-5g-teknologian-esittely-ymparisto-ja-terveysriskit/


5.
Energiankulutus on jo nyt suuri ongelma ja myös CO2-päästöt. 5G-tukiasema kuluttaa 3-kertaa niin paljon energiaa kuin 4G-tukiasema. IEEE Spectrumin jutussa käytettiin käsitettä ”Energiavampyyri”.

https://spectrum.ieee.org/telecom/wireless/5gs-waveform-is-a-battery-vampire

 

6. Tietoturva, yksityisyys ja kansalaisoikeudet ovat myös vahvasti uhattuina 5G:n myötä.

https://sateileeko.wordpress.com/2020/01/01/10-syyta-miksi-5g-on-todella-huono-idea/

https://www.axios.com/5g-set-to-speed-up-security-risks-caff5d23-3d6f-4125-9c10-f77ec3e99add.html

https://www.technocracy.news/

 

7. Monessa EU-maassa on jo vahva vastustus ja monet kunnat&kaupungit ovat kieltäneet 5G:n asentamisen. Esimerkkejä:

Italiassa 125 kuntaa 5G:tä vastaan.

https://www.alleanzaitalianastop5g.it/443193497

– Useat kantonit Sveitsissä ovat jo kieltäneet 5G-asennukset  ja Sveitsissä voi kansanäänestyksen kautta kokonaan kieltää 5G, kunnes terveys- ja ympäristötutkimukset saadaan tehdyksi. Alla on dokumentti, jossa Sveitsin presidentille kerrotaan teollisuuden väärinkäytöksistä ja kuvataan 5G:n riskit.

https://www.zeitpunkt.ch/sites/default/files/FileManager/Misc/BERENIS_UVEK_Ro%CC%88o%CC%88sli_Hardell_7-January_2020_DE_Agency%20certified.pdf

https://www.france24.com/en/20190918-health-fears-prompt-swiss-5g-revolt

– Tanskassa valtio on haastettu oikeuden 5G:n myötä useiden lakien rikkomisesta + ihmisten & luonnon vaurioittamisesta:

https://www.landsindsamlingenmod5g.org/english

Ja lopuksi 5G Global Protest Day:n lehdistötiedote:

https://stop5ginternational.org/wp-content/uploads/2020/01/Press-Release-3-revised-1.pdf

PÄIVITYS 3.2.2020: Kuvakokoelma näistä mielenosoituksista ympäri maailman (Helsinki mukaanlukien):

https://stop5ginternational.org/january-25th-global-protest-day-photo-gallery/

 

Yllä siis muutama painava syy 5G-teknologian kritisointiin ja miksi oli on
Mielenosoitus Helsingissä lauantaina 25. tammikuuta 2020 kello 13:30 Kolmen sepän patsaalla.

mikkoahonen

FT, tutkija, kouluttaja, trustee, ympäristöaktiivi, avantouimari - http://www.mikkoahonen.com - http://www.wirelesseducation.org - http://chronicexposure.org - http://beyondradiation.blogs.com Toimin aikaisemmin 20 vuoden ajan tutkijana Tampereen yliopistolla, välillä myös teleoperaattorilla työskennellen. Yhtenä tutkimusalueenani on sähkömagneettiset kentät ja niiden terveysvaikutukset. Vuoden 2015 alusta aloitin professori, ylilääkäri Lennart Hardellin tutkimusryhmässä, epidemiologisten tutkimusten ja dosimetriatutkimusten parissa. Riskienhallinnan tutkimuksen parissa olen ollut pidempään, julkaisujani aiheesta: http://www.mikkoahonen.com/index.php/publications . Olen kartoittanut myös mm. matkapuhelintukiasemien ja muiden mikroaaltolähettimien terveysvaikutuksia ( http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20662418,27633090,27633090 , http://www.chronicexposure.org , http://twitter.com/ChronicExposure ) . Lisäksi olin osakkaana Sustainable Mobile Oy:ssa / Suomen Säteilykontrolli , mittaus- ja koulutuspalveluiden parissa. 10 vuoden ajan pidimme mm. Suomessa kouluissa ja yrityksissä mobiiliteknologioiden riskienhallintakoulutuksia, Euroopan parlamentin ja Euroopan neuvoston kannustamina. Syksyn 2016 aikana loppui firman toiminta. Tämän taustasta: Isäni Antti Ahonen perusti jo vuonna 1971 yrityksen, joka keskittyi työturvallisuuteen ja työturvavälineisiin. Isäni kuolema kesäkuussa 2016 oli myös syynä yritystoiminnan loppumiseen. Taustasta lisää: https://tinyurl.com/aa-muisto . Olen Saksassa käynyt mittalaitevalmistajien ja insinööritoimiston mittauskoulutukset. Olen mitannut työpaikkoja ja koteja, jokaisesta kohteesta lisää oppien. Pidän myös riskienhallintakoulutuksia yrityksissä ja oppilaitoksissa, jo vuodesta 2008 alkaen. Olen mukana osakkaana (trustee) säätiössä nimeltä Wireless Education (htttp://www.wirelesseducation.org) . Nimensä mukaisesti tämä non-proft-säätiö keskittyy mobiiliteknologioien terveysvalistukseen. Meillä on koulutuspaketteja/minikursseja niin perheille, kouluille kuin yrityksille. Asuin aikaisemmin perheeni kanssa Ylöjärvellä, Tampereen naapurikunnassa. Välillä Sundsvallissa, kohta taas (2020) Tampereen seudulla. Sukuni on Kainuusta ja ehkä juuri siksi inhoan korruptiota, suomettumista, heikompien sortamista ja tieteen tulosten vääristelyä :-( Tästäkin syystä kirjoitan ... tätä blogia. Olen livenä hauskempi mies kuin tässä blogissa kirjoittaessani usein sairauksista ja ympäristösaasteista ;-) Yhteystiedot: E-mail: mikko . ahonen [ät) tutanota . com , Skype: ahosmikko , Wire.com: @mikkoa (lähetäpä palaverikutsu sähköpostin kautta). Disclaimer: Tässä blogissa ilmaisemani mielipiteet ovat omiani, eivät edusta minkään organisaation tai yrityksen virallista kantaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu