Eduskuntavaalit lähestyvät mutta tulevan hallituksen pohja on jo selvä

Eduskuntavaalien ehdokaslistat jätetään ensiviikolla, jolloin taistelu äänestäjien huomiosta alkaa todenteolla. Galluppien mukaan tämän hetkiset asetelmat ovat erittäin tiukat, sillä kolmen kärki on lähellä toisiaan kannatusluvuissa. Vaaliväittelyissä puolueiden puheenjohtajat tekevät parhaansa erottuakseen toisistaan. Seuraavat kuukaudet näyttävät, kuinka hyvin puolueiden asemalinjat pitävät, mutta tällä hetkellä puolueohjelmien ja puheenjohtajien viesti on mielestäni selvä. Perussuomalaisten jättäminen pois hallitusneuvotteluista näyttäisi olevan jo tässä vaiheessa varmaa. Kaikki merkit nimittäin viittaavat siihen, että Suomeen ollaan muodostamassa  sinipunahallitusta ennen kuin yhtään ääntä on annettu.

 

Mihin perustan väitteen hallistuspohjasta?

 

 

Sisäpiiristä ollut tullut tietoa, että SDPn ja Kokoomuksen puoluetoimiston väki on käynyt alustavia hallitustunnusteluja. Ulospäin molempien puolueiden viesti ollut jokseenkin selvä, Perussuomalaiset eivät mahdu hallitukseen. Demarit ovat ilmaisseet tämän suoraan ja Kokoomus taklasi Perussuomalaiset sivuraiteille tämän viikon hiilineutraalisuus lupauksillaan. Ellei Perussuomalaiset saa selkeää vaalivoittoa, pidän todennäköisenä että heidän oppositio kautensa jatkuu. Vaikka Perusuomalaiset saisivatkin uuden jytkyn, tulee hallitusneuvotteluista erittäin vaikeat, sillä vain Keskusta, KD ja Liike Nyt eivät ole vielä torpanneet mahdollista hallitusyhteistyötä.

 

 

Keskustan varaan ei kannata korttejaan laittaa

 

Viimeaikainen uutisointi alleviivaa että keskustan ehdokkailla on täysi paniikki päällä. Puolueen sisällä on ymmärretty, että huomattava osa nykyisistä kansanedustajista ei tule uusimaan paikkansa. Tästä hyvänä esimerkkinä pidän Mika Lintilän surkuhupaisaa meemi kohua, jota on vatvottu julkisuudessa viikonpäivät. Se että ministeri Lintilä on mitä ilmeisimmin tietämättään ja vahingossa tullut lähettäneeksi meemin Keskustan whatsapp ryhmään, on lähinnä noloa. Mutta se, että joku omassa eduskuntaryhmässä on valmis heittämään ministerinsä bussin alle, kertoo keskustan täydellisestä kaaoksesta. Keskusta, jo huonon kannatuksensa takia, ei tule olemaan vahva hallituskumppani, menemättä sen ajamaan politiikkaan sen sen syvemmin…

 

 

Liike Nyt tulee yllättämään!

 

 

On isojen puolueiden etu pitää äänestäjien huomio siinä kuka voittaa vaalit, jolloin asiakysymykset kärjistyvät vain muutamaan aiheeseen ja vaikeita asioita, kuten terveydenhuollon kriisiä ei tarvitse ratkaista. He pelaavat tarpeeseen olla voittajien kelkassa, vaikka politiikka on pelkkää yhteistyötä ja kompromissia, yli puoluerajojen.Välillä tuntuu kuin politiikkaa tehtäisiin lähinnä someseuraajia varten, jolloin olennainen jää taka alalle. Pienpuolueet sekoittavat vallanjakoa, ja pakottavat vanhat puolueet hoitamaan yhteiskunnan asioita paremmin. On realistista ajatella Liike Nytin saavan eduskuntavaaleissa 3 tai jopa 5 paikka. Tämä tuo meidät vahvasti mukaan hallitusneuvotteluihin, oli voittaja puolue mikä tahansa.

 

 

MikkoBjrklund
Liike Nyt Espoo
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Olen Mikko Björklund, toimin Liike Nyt Espoon puheenjohtajana. Olen ollut mukana Espoon kuntapolitiikassa, ja toimin nyt varavaltuutettuna sekä kestävä Espoon ohjausryhmässä. Olen koulutukseltani teologian maisteri ja työskentelen tällä hetkellä LVI-alan perheyrityksessä tuotantojohtajana. Lisää minusta löydät some-kanaviltani sekä osoitteesta www.mikkobjörklund.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu