EU:n uusi velkalinja on Suomelle ja hallitukselle täysi nöyryytys

Kaikki johtajamme ovat vaatineet neljännesvuosisadan, että kukin EU-maa vastatkoon omista veloistaan. Nyt tuo kaikki ollaan vetämässä vessasta alas. EU-tason suurten maiden pelissä suomalaisten vaatimusten arvo näyttää olevan nolla (varmaankin se kuuluisa poliittinen pääoma).

 

Kun vuosi sitten jälleen kerran Suomesta lypsettiin lunnasrahoja, luotiin mielikuvaa siitä, ettei tämä toistu. Marin, Tuppurainen, Saarikko, Vanhanen ja muut tiesivät, että kyllähän se toistuu. Kansalta ei voitu kieltää, että maksamista tuli, joten Marin puhui siitä osasta, mitä saimme velkarahoistamme itselle. Hän puhui myös kertaluontoisuudesta, johon voinee nyt vedota tarkoittaneensa juuri silloista lunnaspakettia. Kaikki uudet hiukankaan toisenlaiset ovat eri asia. Hänelle.

 

Nyt alkaa viestintätoimistojen sanaleikki. Mitä he keksivät ministerien suuhun? Vuosi sitten käytettiin niin paljon “poliittista pääomaa” kansan tyynnyttelyyn, että se alkaa olla vähissä.

 

Käyköhän näin:

Vaihe 1: hallitus ei sano (juuri) mitään. On odotettavissa, ettei vasemmistomedia yksittäisiä uutisia ja kolumneja lukuun ottamatta tule haastamaan hallitusta. Hiljaisuudella voidaan siis pelata aikaa. Kun lopulta päätösten aika lähenee, paine sanoa jotain kasvaa.

 

Vaihe 2: hallitus kertoo, ettei mitään ole vielä päätetty. Tällä luodaan illuusio, että Suomi muka saisi vielä merkittäviä muutoksia aikaan. Tämäkin on ajan peluuta ja ministerit sen tietävät. Seuraava rasti on päätösten tultua.

 

Vaihe 3: hallitus väittää voittaneensa. Suomi ujuttaa joitain virveleitä sopimuspapereihin ja väittää niiden merkitsevän jotain päinvastaista kuin eurooppalaiset kollegat. Puheita ja päätöksiä haukutaan oppositiosta, mutta se on vain teatteria, koska vain hallitus voi kaataa itsensä, eikä se sitä koskaan tee. Jos tekisikin, Kokoomus tulisi äänestämään tyhjää.

 

Kuntavaaleissa kansa näytti hallitukselle selkää. Ehkä elvytyspaketin takia ja ehkä koronan hoidon takia. Jo nyt puskee uutta ikuista ”elvytyspakettia”, kuten on muuten koko ajan tiedetty vähänkään perehtyneissä piireissä. Rakentuuko velkaunionista pommi vasemmistohallituksen sylissä? On erittäin vaikea selittää velanmaksuun tunnollisesti suhtautuvalle kansalle, miksi Suomen pitää alkaa ottaa nimiinsä yhä vain lisää velkaa muiden – löperömmin asiansa hoitaneiden – puolesta. Samaan aikaan hallitus on ottanut suuret määrät velkaa suomalaisten asioiden hoitoon. Eletään kuin velka ei olisi velkaa. Velasta on tullut kiertotie suoralle rahan lisäämiselle. Ikävä kyllä, tämä leikki on näkynyt maanteissämme sekä hoitajien, kouluavustajien, lastensuojelun työntekijöiden sekä monien muiden määrissä ikävällä tavalla.

 

Me säästämme, jotta muilla on kivaa. Velkaantuvaa maata väitetään vauraaksi. Johtajamme voivat ja kehtaavat sanoa mitä tahansa.

+17
mikkokangasoja
Perussuomalaiset Raisio
Ehdolla kuntavaaleissa

44-vuotias tuotantotalouden diplomi-insinööri. Valtuutettu. Raision Perussuomalaisten puheenjohtaja. Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin sihteeri. Pyrkimyksenä on olla kaukaa viisas. :)
Muiden viisauksia:
"Poikaseni, kunpa tietäisit, miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan", Axel Oxenstierna. ---

"Muuttuminen ei ole välttämätöntä, sillä selviytyminen ei ole pakollista", William Edwards Deming. ---

"Vox populi, vox Dei.", -tuntematon-

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu