Kansansa pettäneet ajoivat elvytyspaketin läpi

Mikä saa kansanedustajan kannattamaan elvytyspakettia? Ehkäpä valheet, joita on syötetty, vaikka ne on vääriksi todettu. Nämä syyt löytynevät myös:

  • EU ensin, Suomi sitten. Osa poliitikoista, jopa varsin avoimesti, ajaa muiden maiden asiat suomalaisten edelle. Kun on valittu päättämään Suomen asioista, pitäisi ajaa Suomen etua. Jotta eurofiilit voisivat tuon ristiriidan ratkaista, heidän täytyy selittää itselleen ja muille, että EU:n etu on Suomen etu. Tänään nähtiin, että heille se on sitä aina.
  • Osa pelkäsi uhkailua ja kostoa: puolueiden johto, kuten Annika Saarikko, uhkasi erottaa eduskuntaryhmästä. Keskustan kohdalla moinen uhkaus on katteeton, puolueella ei ole minkäänlaista varaa aiheuttaa yhtään enempää sisäistä hajaannusta, eikä puolue saa todellisuudessa hallituskumppaneitakaan kuriin. Pelottelu on tietenkin keino, kun faktoilla ei pärjää.
  • Osa luotti taikauskoisesti, että raha muualle tuo rahaa Suomeen enemmän kuin raha Suomeen. Olen pitänyt Annika Saarikkoa, Petteri Orpoa ja Sanna Marinia torveloina typerine perusteluineen, mutta he tiesivät, ettei hyviä perusteluita tarvita.

Petteri Orpo menetti uskottavuutensa, etten sanoisi, totaalisesti. Ensin he Mykkäsen kanssa ajoivat tyhjän äänen kaikille, kun osa kieltäytyi, sitten päätettiin kannattaa ja näin joutuivat paljastamaan vuoden pimitetyn korttinsa. Tällä tavoin Orpo paalutti kokoomuksen sosialistiseen leiriin kannattamaan (sinänsä näennäistä) solidaarisuutta, suurempaa julkista velkaa ja lisäveroja EU-tasolla. Puolue siis myi kaikki vuosikymmenten arvonsa EU:n puolesta. Väittämien mukaan jäsenpako tämän takia on kova ja mielenkiintoista on nähdä neljän viikon päästä vaalitulos, kuinka tuhoisa Orpon viimeinen vuosi puolueelle on ollut. Keskustalla tuskin menee yhtään paremmin.

Orpon touhuista kirsikkana oli valittaa hallituksen menokurin puutteesta heti sen perään, kun oli äänestänyt miljardeittain lisää rahaa menokurittomille maille ja velkaa EU:lle. Voi luoja paratkoon mikä pelisilmä! Luulen, ettei Orpo kuplassaan enää tajua, miltä hänen touhu näyttää.

Miksi elvytyspaketin puolustaminen on maanpetturuutta? Kolmesta syystä. Siksi, että sillä annettiin ensinnäkin lahjaksi ja velaksi rahaa maille, jotka eivät ole niin nuukia kuin Suomi, eivätkä uudista talouttaan. Paketti on EKP:n mukaan Suomelle jopa selvästi haitallinen. Osa saajamaista saa niin hurjan paljon rahaa, että taloudet menevät sekaisin, rahaa pakkosyötetään typeriin kohteisiin ja korruptio räjähtää käsiin, taloudet ylikuumenevat ja tuloksena on kiinteistökuplia. Virossa kiinteistöala varautuu jo arvojen nousuun. Kansanedustajat siis puolustivat Suomelle haitallista päätöstä toisten maiden puolesta. Kaiken lisäksi Suomi itse velkaantuu.

Toinen ongelma on EU:lle lupa ottaa pitkäaikaista velkaa. Edes vähäisellä järjellä tajuaa, että EU:ssa tahtia huutavat ylivelkaantuneet maat. Voi kuvitella, ettei velka pysy kurissa, kun sitä kaipaavat eivät ole tähänkään saakka pitäneet sitä kurissa. Nyt portit avautuivat entistä halvemmalle velalle, joten velkaantuminen kiihtynee. Ylipäätään mikään julkinen organisaatio ei supista toimintaansa vaan laajentaa ja rahalla, kuten velkarahalla, sitä laajennetaan.

Kolmas ongelma on lupa verottaa. Kesäkuussa päätetään yritysverosta (2026 voimaan) ja muitakin on jo putkessa. Kun kerran annat luvan verottaa, se on ikuista ja laajenevaa. Näin on luotu Suomelle kilpaileva verottaja ja seurauksena on se, että ajan saatossa Suomi joutuu alentamaan verojaan, jotta (ylivelkaantuneiden maiden painostamat) nousevat EU-verot eivät nosta liikaa verotaakkaa. Koska EU-veroista osa viedään muihin maihin, kaikista veroista jää vähemmän Suomeen kuin nykyään. Niinpä tämä avasi jo nykyisten leikkausten päälle toisen syyn leikata menoista. Tyypillisesti se tarkoittaa, ei suinkaan ulkomaille suuntautuvien menojen leikkaamista, vaan köyhimpien ja heikoimmassa asemassa olevien suomalaisten tukien ja avun leikkaamista. Areenalle on noussut myös tulevaisuuden panostuksista leikkaaminen, eli tutkimus ja koulutus.

Tämän päivän päätös on tulevaisuuden umpikujan yksi syy. Nuoret pinnallisesti sivistyneet ja kokemattomat ministerit eivät tajua päätöstensä seurauksia ja siitä kärsii aikanaan koko kansa. Se kansa ei tätä tilannut vaan puolue-eliitti. Suomi on hukassa, Suomen EU-politiikka on ihan hukassa ja poliitikkojemme arvot nurinkuriset. Missään ei ole mitään järkeä mutta sirkus jatkuu.

+16
mikkokangasoja
Perussuomalaiset Raisio
Ehdolla kuntavaaleissa

44-vuotias tuotantotalouden diplomi-insinööri. Valtuutettu. Raision Perussuomalaisten puheenjohtaja. Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin sihteeri. Pyrkimyksenä on olla kaukaa viisas. :)
Muiden viisauksia:
"Poikaseni, kunpa tietäisit, miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan", Axel Oxenstierna. ---

"Muuttuminen ei ole välttämätöntä, sillä selviytyminen ei ole pakollista", William Edwards Deming. ---

"Vox populi, vox Dei.", -tuntematon-

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu