Marine Le Penin puolue sai eniten ääniä

Kerrottiinko sinulle tätä: Kansallinen liittouma Ranskassa sai vaaleissa yli 37% äänistä, kun laitavasemmiston johtama rintama jäi alle 26%:n ja Macronin puolue alle 25%:n. Ensimmäinen sai kuitenkin vain kolmanneksi eniten edustajia parlamenttiin.

Maailman vaalijärjestelmät sisältävät erikoisuuksia ja vaalikynnys joissain maissa on sellainen. Vasemmiston ääniosuus laski erikoisella toisella kierroksella. RN:n (Marine Le Pen) kannatus vastasi etukäteisiä kyselyjä melko hyvin, vaikka uutisista on jäänyt toinen mielikuva. Uutisoinnissa media on häivyttänyt oikeistopopulistien melkein puolitoista kertaa vasemmistopopulisteja sekä selvästi edeltäviä vaaleja isomman äänisaaliin näkymättömiin. Uutisten kuluttajien huomio on ohjautunut vasemmiston kyselyjä alemman vaalikannatuksen sijaan lopulliseen tulokseen, eli saatuihin parlamentaarikkoihin. Siinä vasemmisto voitti saaden neljänneksen RN:ää enemmän paikkoja. Ristiriita on varsin jyrkkä: 44% enemmän toi 30% vähemmän. No, se siitä.

Voi empimättä sanoa, että ranskalaiset antoivat jykevän viestin poliitikoille maahanmuutosta. RN:n nousu jatkunee ja jännittävää on seurata, pysyykö riitaisan ja yhteistyökyvyttömän Melenchonin rintama kasassa. En tiedä Ranskan sisäpolitiikasta, mutta kuvittelisin, että jos vasemmisto jää rannalle hallituksesta, uusi hallitus kiristää toimia maahanmuuton aiheuttamia ongelmia vastaan. Koska ongelmat ovat niin laajoja niin laajan maahanmuuttajaväestön takia, hallitus ei kykene ongelmia torjumaan merkittävästi. Sivusta katsoen näyttää, että Ranska taistelee kulttuurisesta olemassaolostaan. Joko vanhoillinen islam, epätasa-arvo ja väkivalta saavat voiton tai hitaan työn tuloksena tilanne alkaa oieta. Mikäli vasemmisto pääsisi valtaan, tilanne jatkaisi pahenemistaan.

mikkokangasoja
Perussuomalaiset Raisio

47-vuotias tuotantotalouden diplomi-insinööri. Kaupunginvaltuutettu. Kaupunginhallituksen jäsen. Raision Perussuomalaisten puheenjohtaja. Pyrkimyksenä on olla kaukaa viisas. :)

Muiden viisauksia:

"Poikaseni, kunpa tietäisit, miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan", Axel Oxenstierna.

"Muuttuminen ei ole välttämätöntä, sillä selviytyminen ei ole pakollista", William Edwards Deming.

"Vox populi, vox Dei.", -tuntematon-

"A nation of sheep will beget a government of wolves", Edward R. Murrow.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu