Montako päivää hallitus kestää al-Holin puristuksessa?

Kaatavatko al-Holin tulijat hallituksen? On hyvin tiedossa, että nämä 11 äitiä kannattavat ISIS-terrorismia ja ovat toimineet tässä terroristisessa organisaatiossa. Monet heidän lapsistaan on kasvatettu kyseiseen raakalaismaiseen ideologiaan. Nyt heidät tuodaan Suomeen. Mitä tästä voi seurata?

 

Kysymyksiä herää: kyetäänkö äitien rikoksia tutkimaan Suomesta käsin? Jos ei kunnolla, mikä on täysin relevantti epäily pitkän etäisyyden takia, jää heistä moni tuomitsematta. Kaikki tulijat tiettävästi asutetaan Helsinkiin, mikä helpottaa terroriverkoston luomista. Eli luultavasti rikolliset jäävät tuomiotta ja toistensa naapureiksi uutta terroria suunnittelemaan ja johtamaan. Tämän suhteen voi Suomelle tulla ehkä 10 vuoden koeaika, jona aikana näemme seuraako tästä terrori-iskuja Suomeen tai johdetaanko ja tuetaanko täältä terroria muualle, kuten muslimimaihin.

 

Sosiaaliviranomaisilla on usko, että he kykenevät ”halaamaan” äidit ja lapset pois ideologiastaan. Ympäri länsimaiden on kuitenkin nähty, että edes lukuisia maltillisempia mutta länsimaisia arvoja vastustavia muslimeja ei ole saatu kotoutettua asuinmaidensa arvojen taakse. Kyselyt siis osoittavat, että länsimaissa on muslimien joukossa merkittävä vähemmistö, joka kannattaa terroria. Huomattavaa on, että mielipiteet ovat muslimimaissa vielä jyrkempiä, mistä voi arvella länsimaisen kulttuurin maltillistavan parhaimmillaankin merkittävästi mutta rajallisesti. Viranomaisemme ovat siis samalla tavoin vaativan tehtävän edessä kuin amerikkalaiset olivat kuulentoprojektin alussa: tietoa toimivista keinoista ja onnistumisesta ei ole. Menneen perusteella voimme siten pitää todennäköisimpänä sitä, että kotoutus ja käännytys ei enemmistön kohdalla onnistu.

 

Radikaaleja punakaartilaisia naisia on pidetty esimerkkeinä siitä, että kotoutuminen yhteiskuntaan on mahdollista. Sisällissodan jälkeen he eivät tiettävästi jatkaneet radikaalia linjaansa. Vertailua on hyvä pohtia. Voiko nyt käydä samoin? Sitä varten on syytä miettiä tapausten eroja. Punakaartilaiset olivat suomenkielisiä kantasuomalaisia, joille läheistä työväenaatetta kannatti moni maltillisesti. Heidän oli siten luultavasti huomattavasti helpompaa kotoutua, vaikkei varmasti helppoa ollut heillekään. Siihen aikaan ei ollut nykyajan sosiaaliturvaa vaan jokaisen oli käytettävä päivänsä itsensä elättämiseen. Täten ei ollut aikaa ja energiaa keskittyä ideologioihin. Nyt ei merkittävissä määrin mikään näistä ehdoista toteudu. ISIS-äitien vertailu punakaartilaisiin ei siten anna odottaa tällä kertaa lainkaan samaa tulosta kuin sisällissodan jälkeen.

 

Oma piirteensä al-Holin tapauksessa on, että leiriläisiä ollaan ”salakuljettamassa” Suomeen. Eli kansalle ja kansanedustajille asiasta ei ole kerrottu. Tämä on siksi tärkeää, koska asia nähdään sellaisena. Hallitus siis laiminlyö demokraattista hallitsemistapaa salaamalla leiriläisten kuljetusoperaation. Ministerit tietoisesti ovat ulkoistaneet likaisen työn virkamiehille ja pitäytyvät tietämättöminä. Se antaa kuvan häikäilemättömästä tavasta pyrkiä tavoitteisiin, joita kansalaisten enemmistö ei hyväksy.

 

Entäs poliittiset seuraukset? Sanna ”naiset lakkoon” Marinilta kysyttiin eilen A-Studiossa kansan luottamuksen horjuneen Paateroa kohtaan. Pääministeri vastasi, että he itse luottavat Paateroon. Hän siis ohitti kansan epäluottamuksen täysin. Tätä samaa tendenssiä ovat toteuttaneet myös vihreät, kansalaisten luottamuksella ei ole merkitystä. Vihreillä tähän on vielä varaa kannatushuipussaan mutta Marinin välinpitämättömyys demarien tilanteesta on ylimielistä ja ehkä tilannetajun puutetta. Vaikutelmaksi jää asenne ”me tiedämme, te ette”.

 

Hallituksessa on kuitenkin heikko lenkki, Keskusta. Puolueen kannatus oli toimittaja Timo Haapalan mukaan viimeisen kannatuskyselyn viimeisellä viikolla 8,7 %. Kun viimeiset al-Holin tulijat saapunevat ensi viikon torstaina, sisäisesti jo nyt kiehuvan Keskustan kannatus voi hyvinkin olla 6 %. Puolue olisi siis vajonnut Vasemmistoliiton mittaluokasta RKP:n ja KD:n tasolle. Minkä puolueen väki voi kestää sen, että kannatus romahtaa ensin vaaleissa yli seitsemän prosenttiyksikköä, 13,8 %:aan ja on puoli vuotta myöhemmin siitä enää puolet? Kun Keskusta lähti hallitukseen oli selvää, että he ottivat rajun riskin. Oli selvästi todennäköisempää epäonnistua kuin onnistua. Nyt kun pääministerikin on vaihtunut jo ruuhkaiseen feministiseen vihervasemmistoon ja Kulmuni seuraa porukkaa keskustalaisittain vähemmistöläisenä vasemmistolaisena, kenttäväellä ei ole enää juuri mitään yhteistä vihervasemmistolaisen hallituksen kanssa.

 

Jos Keskusta roikkuu hallituksessa Kulmunin todennäköiseen vaalitappioon saakka 2021 puheenjohtajavaaleissa, mitä puolueesta silloin on enää jäljellä? Marin, Ohisalo ja Andersson vievät hallitusta vahvasti vasemmalle, joten lisää al-Holin kaltaisia kannatusta tuhoavia päätöksiä riittää. Ministerit peittelevät systemaattisesti valmistelua ja päätöksiä al-Holin tapauksessa. Kansalaisille valehdellaan ja heitä johdetaan tietoisesti harhaan sekä ollaan olevinaan tietämättömiä ja pidättäydytään tietoisesti tietämättöminä, koska tiedetään enemmistön vastustavan terrorismia tukevien äitien tuontia Suomeen. Kuka uskoisi, että hallitus on tehnyt itselleen viestintästrategian, jossa sanotaan näin: ”Hallituksen viestinnän arvot ovat kiteytettynä luotettavuus, avoimuus, selkeys, rohkeus ja vuorovaikutteisuus.” Ministerit pyyhkivät sikalan lattiaa itse luomallaan strategialla.

 

Tuoreeltaan presidentti Niinistö vaati asiasta poliittista, eli käytännössä julkista, päätöstä. Tämä lisää hallitukselle painetta käyttäytyä kansaa ja kansanvaltaa kunnioittavasti ja julkisesti.

 

Tuleeko siis terrorikalifaatin kannattajia Suomeen? Kestääkö tällöin Keskusta hallituksessa jouluun asti? Montako päivää Marinin hallitus ehtisi silloin istua? Jäisikö hallitus väkisin valtaan vähemmistöhallituksena ja tulisiko siitä yhtään mitään?

+13
mikkokangasoja
Perussuomalaiset Raisio
Ehdolla kuntavaaleissa

44-vuotias tuotantotalouden diplomi-insinööri. Valtuutettu. Raision Perussuomalaisten puheenjohtaja. Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin sihteeri. Pyrkimyksenä on olla kaukaa viisas. :)
Muiden viisauksia:
"Poikaseni, kunpa tietäisit, miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan", Axel Oxenstierna. ---

"Muuttuminen ei ole välttämätöntä, sillä selviytyminen ei ole pakollista", William Edwards Deming. ---

"Vox populi, vox Dei.", -tuntematon-

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu