Politiikka on rikki ja Kokoomus EU:n mateleva vasalli

Politiikan hullujen päivien nollasuorituksen tarjosi kokoomus ilmoittaessaan äänestävänsä tyhjää elvytyspaketista (ja samalla EU:n lisäveroista ja -veloista). Veto oli suorastaan uskomatonta matelua, kun tarkastelee tarkemmin.

Orpo ja Mykkänen odottivat perustuslakivaliokunnan lausuntoa vaadituista äänimääristä ja välittömästi sen jälkeen vaativat kansanedustajiaan äänestämään tyhjää. Jokainen näkee otsallakin, että PeV:in päätöksestä riippui, mitä kokoomus halusi äänestää. Kokoomus on siis kokoajan kannattanut paketin sekä sen kylkeen liimattujen lisäverojen ja -velkojen läpimenoa mutta nyt näyttelee vastustelevaa, kun tietää ettei sillä ole enää merkitystä, eikä ketään kiinnosta. Orpo on sanonut elvytyspakettia huonoksi, mutta kannattaa sitä, koska muutoin EU-herrat ja -rouvat suuttuisivat ja tulisi kriisi.

Mykkänen joutui turvautumaan älylliseen akrobatiaan ja perusteli Amerikasta aikoinaan tuttua (kansallisen) turvallisuuden uhkaa, jos elvytyspakettia ei hyväksytä. Avoimeksi on jäänyt, mitä tuo tarkoittaa. Hyökkääkö Venäjä, jos ei hyväksytä vai hyökkääkö EU, erotetaanko meidät EU:sta? Noihin vastaus on tietenkin ei. Absurdeja pelkoja, mutta Mykkänen joutuu niihin turvautumaan, koska tosiasiat on käytetty loppuun. Jo Kataisen ajoilta muistetaan samaa pelottelua, jolla ilmeisesti vedotaan suomalaisten hylätyksi tulemisen pelkoon ja turvallisuushakuisuuteen.

EU korruptoi. Mykkänen ja Orpo ovat malliesimerkkejä siitä, kuinka EU korruptoi poliittisesti myös suomalaisia poliitikoita. Vaikka Pohjoismaat ovat järjestään paremmin järjestäneet asiansa kuin muut EU-maat, silti Suomessa nöyrästi hyväksytään kaikki, mitä muut vaativat. Huomion arvoista on, että muut maat ovat korruptoituneempia. Se on ilmiönä johtajien aiheuttama ongelma etenkin vauraissa maissa. Saksassa on paraikaa suuri ministeritason korruptioskandaali.

Näyttää siis siltä, että korruptoituneempien maiden korruptoituneemmat johtajat ehdottavat korruptoituneempia asioita ja suomalaiset sovinnaisuuspoliitikot ne hyväksyvät. Kyse lienee alistumisesta, federalistisesta aatteesta ja eräästä vallanpitäjien taudista.

Valtaeliitti mieltyy status quoon, vallitsevaan tilaan. Perussuomalaiset ovat erinomainen esimerkki. 2017 silloinen johto halusi ns. oman miehensä puolueen johtoon ja ylläpitää vallitsevan tilan. Puolueen sääntöjen mukaan rivijäsenetkin voivat äänestää puolueen johtajia, eikä heitä (ns. kansaa) status quo kiinnosta, jos asiat ovat huonosti. Niinpä johto äänestettiin kumoon. Vallankumoukset, status quon murskaajat, saavatkin kannattajansa tyypillisesti kansasta, valtaeliittiä vastaan. Eliitti inhoaa epävarmuutta, koska se hankaloittaa työtä ja omaa asemaa.

Joskus nousee esiin suuria johtajia. He ovat valmiita murskaamaan status quon. Kokoomusjohdosta sellaisia ei selvästikään löydy, ellei massiivinen käänne puolueen periaatteissa ole sitä: lisäverojen ja -velkojen puolesta. Kokoomuksen vahva EU-mielisyys on erikoista, koska koko unionin luonne on muuttunut kohti jonkinlaista unionisosialismia, jossa EU:sta rakentuu asteittain yhä sosialistisempi jäsenvaltioiden kesken. Jatkuvat tulonsiirrot, tukipaketit ja nyt lisäverot ja -velat ovat merkkejä siitä. Vääjäämätön seuraus on valtioiden moraalikato ja se on jo arkea.

Nykyisen kokoomuksen linja lienee se, että EU ensin, Suomi sitten.

Politiikka on rikki, kuulin sanonnan useita kertoja vuosikymmen sitten. Olen 30-vuotta seurannut politiikkaa ja toki oppinut enemmän havainnoimaan sekä kiinnostumaan, mutta politiikka tuntuu olevan Suomessa aina vain pahemmin hajalla. Pidän huolestuttavana, ettei puolen sadan miljardin euron budjetilla toimivan organisaation johtoon saada kokeneita johtajia. Tämänkin hallituksen taival on indikoinut jatkuvasti johtamiskokemuksen ja -osaamisen puutteesta. Suomella oli olojensa ansiosta hyvät mahdollisuudet tukahduttaa korona jo varhain, mikä olisi sallinut yhteiskunnan vapauttamisen maan sisällä. Rajat kiinni tai yhteiskunta kiinni. Tässä epäonnistuttiin ja tuloksena oli ensimmäisen kolmen kuukauden aallon jälkeen toinen epidemia, joka on venynyt kahdeksaan kuukauteen ja on kesken. Uusi-Seelanti hoiti homman vuosi sitten kuukaudessa.

EU korruptoi lisää. Perustuslakivaliokunta on politisoitunut ja hiukan epäilyttää sen käyttämien asiantuntijoidenkin politisoituneen. Ainakin maallikkoa oudoksuttaa tulkinta, että vasta toistuessaan elvytyspaketti (ja kylkeen liimatut EU-verot ja -velat) tulisi äänestyttää eduskunnassa 2/3-enemmistöä vastaan. Eli historian ensimmäiset EU-verot ja -velat saa rakentaa hallituksen enemmistöllä, mutta seuraavia ei. Jos asiaa on tulkittu pelkkää elvytyspakettia tuijottamalla, voi siinä nähdä johdonmukaisuutta, mutta silloin ei tarkastella kokonaisuuden muita palasia ja vain sehän meitä kiinnostaa. Ylipäätään ihmettelen, miksi EU-sopimusten henkeä vastaan ollaan valmiita rikkomaan vain siksi, että lakeja kiertämällä on keksitty keino tehdä se sama, mikä on kielletty. Jokainen ymmärtänee, ettei elvytyspaketti ole koronaa vastaan vaan kehityspaketti, joka elvyttää vasta tulevaisuudessa ja silloinkin vain joitain jäsenmaita. Suomen lakeja tulkitaan niiden hengen näkökulmasta lainsäätäjien selitystekstien avulla. Sen sijaan EU:n osalta lakeja ja sopimuksia tulkitaan niiden kirjaimen osalta. Tämä henkii moraalisesta korruptiosta.

Hallituksemme on täyttä päätä valehdellut elvytyspaketin auttavan vientiämme ja olevan ainutkertainen, mutta jo viime kesänä ne, jotka asioista oikeasti päättävät, sanoivat seuraavan tulevan. Suomi ja suomalainen veronmaksaja on vain hyväksikäytön kohde eurooppalaisille herroille ja rouville. Miksi heitä meidän asia kiinnostaisi, varsinkaan kun kuitenkin aina suostumme kaikkeen?

Onko kerätty poliittinen pääoma oikeasti vain alkemiaa? EU:sta kerätystä kuuluisasta ”poliittisesta pääomasta” voisi kysyä poliitikoilta, että paljonko sitä on sekä milloin ja miten sitä voisi käyttää. Asia on vaikea arvioida, mutta sitä voisi koettaa miettimällä, kuinka ison asian Suomi voisi saada EU:ssa läpi, vaikka Ranska ja Saksa olisivat vastaan. Emme saaneet edes kelloja siirrettyä, joten saanemme läpi joitain sitä pienempiä asioita. Jos tuo on se mitta ja määrä, surullista.

Suomalaiset poliitikot näyttävät tehneen Suomesta nöyrän vasallin korruptoituneiden eurooppalaisten edessä. EU:n etu ajaa Suomen edelle. Oletettava seuraus on, että politiikalla nakerretaan suomalaisten menestystä kulma kerrallaan. Jonain päivänä tajutaan, ettei tie ollutkaan oikea. Poliittinen pääoma olikin vain tyhjää. Kuin kokoomuslainen ääni eduskunnassa.

+8
mikkokangasoja
Perussuomalaiset Raisio
Ehdolla kuntavaaleissa

44-vuotias tuotantotalouden diplomi-insinööri. Valtuutettu. Raision Perussuomalaisten puheenjohtaja. Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin sihteeri. Pyrkimyksenä on olla kaukaa viisas. :)
Muiden viisauksia:
"Poikaseni, kunpa tietäisit, miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan", Axel Oxenstierna. ---

"Muuttuminen ei ole välttämätöntä, sillä selviytyminen ei ole pakollista", William Edwards Deming. ---

"Vox populi, vox Dei.", -tuntematon-

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu