Suomi pisti Euroopalle luun kurkkuun – melkein

Antti Rinteen maailmanhallitus päätti viedä maailman tulevaisuuteen isolla vaihteella. Kuinka on käynyt?

 

EU:n raha-asiat haluttiin järjestykseen tarjoamalla talouskomissaariksi vain parasta: oman puolueen Jutta Urpilaista. On kuitenkin niin, että EU:ssa enemmistössä ovat persaukiset maat, joille pohjoisen tiukka taloudenpito on kauhistus. Sattui myös niin, että uusi komission puheenjohtaja oli kiinnostuneempi EU:sta maailman pelastajana kuin sisältä siistinä. Niinpä taloutta valittiin vahtimaan komissaari raikulipoika-Italiasta.

 

Kun von der Leyen oli päättänyt tärkeät ja pakolliset komissaarit, piti keksiä ilman jääneille maille jotain, täytekomissaareja. Oli käynyt niin, että Suomi oli saanut vain hetkeä ennen komissiota uuden hallituksen ja sen myötä hallitusohjelman. Siinä ykkösasioita olivat Afrikka, EU ja ilmasto. Von der Leyenin ei tarvinnut montaa riviä hallitusohjelmaa lukea keksiäkseen Suomelle Afrikka-komissaariuden mutta jotta kukaan ei suuttuisi niin provosoivasta nimestä tehdään Jutasta kumppanuuskomissaari. Se on kaikkien kaveri.

 

Siinä sivussa paha poika, Puola, sai tärkeän maatalouskomissaarin viran, joka vastaa yli kolmannesta EU:n budjetista. Aluetukia, kolmannesta budjetista, pääsi valvomaan EU-varojen vakituinen nettosaaja, Portugali. Eteläinen naapurimme Viro sai energiakomissaarin paikan. Kelpo suorituksia. Suomesta on nyt pyritty vuosien ajan kaikkiin virkoihin mihin dörtsi vain on auki – ja mihinkään ei ole päästy. Paitsi Afrikkaan.

 

Uusi untuvikkohallituksemme sai puheenjohtajana käsiinsä tavoitteen oikeusvaltioperiaatteesta EU-rahojen ehtona. Sitä lähdettiin ajamaan täysin palkein, vaikka tiedettiin, etteivät kaikki maat siihen tule suostumaan, eikä tiedetty mitä asiaa ajetaan. Eivätpä kaikki sitten suostuneetkaan. Milläpä pelimerkeillä Suomi olisi neuvotteluissa vaatinut? Niinpä taistelusta vetäydyttiin kilpi kuhmuilla ja miekka mutkalla mutta ylpeänä ja suuresti uhoten, täst’edes rahoja ei saa pistää vääriin taskuihin! Ugh! Tosin, ei saanut niin ennenkään. Romania ja Bulgaria tietävät.

 

Kun muistetaan Rinteen hallituksen syöneen jo kai suuren osan keskeisimmistä vaalilupauksistaan muutamassa kuukaudessa, piirtyy mielikuva Antista kolmen vuoden päästä. Savuavan raunion päällä soittamassa alakuloista banjoa.

mikkokangasoja

43-vuotias tuotantotalouden diplomi-insinööri. Valtuutettu. Raision Perussuomalaisten puheenjohtaja. Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin sihteeri. Pyrkimyksenä on olla kaukaa viisas. :) Muiden viisauksia: "Poikaseni, kunpa tietäisit, miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan", Axel Oxenstierna. "Muuttuminen ei ole välttämätöntä, sillä selviytyminen ei ole pakollista", William Edwards Deming. "Vox populi, vox Dei.", -tuntematon-

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu