Suomi valmistamaan omia telatykkejä?

Ukrainan sota on osoittanut kaukaa vaikuttavan epäsuoran tulen olevan tärkeä eri muodoissaan. Jos vihollinen ei yllä ampumaan sinua ja sinä yllät, olet vahvoilla. Mitä tekee Suomi?

Hallitus tilasi viimeiset optiot eteläkorealaisia telatykkejä. Näin maallikon silmin näyttää siltä, että tulevaisuudessa voi olla vaikea ostaa.  Kaikki haluavat samoja tykkejä, mutta valmistajia ei ole entistä enempää. Osapuutteet saattavat riivata.

Samaan aikaan Suomen maavoimien keskeinen aselaji on tykistö. Nopeasti asemista irtautuva ja liikkuva tykistö on vaikea saada kiinni. Voi siis käydä niin, että tarvitsisimme telatykkejä, muttemme saa, koska olemme riippuvaisia ulkomaisesta tuotannosta, jota kaikki haluavat. Varminta olisi valmistaa itse tykit ja raskaat raketinheittimet. Itse suunnitelluille aseille olisi kysyntää jossain vaiheessa myös ulkomailla, jolloin saisimme vientituloja.

Suomessa tehdään jo panssariautoja sekä on tehty tykkejä, eikä Patria AMW XP kauas enää liippaa (tykkijärjestelmä ei ole suomalainen). Myös suomalais-ruotsalaisia AMOS kranaatinheittimiä asennetaan Patrian vaunujen päälle.

Mikä muu voisi olla kriittistä valmistaa itse? Ohjuksia ilmatorjuntaan ja maasta maahan? Suomalais-norjalainen Nammo touhuaa sillä saralla.

 

+5
mikkokangasoja
Perussuomalaiset Raisio
Ehdolla eduskuntavaaleissa

45-vuotias tuotantotalouden diplomi-insinööri. Kaupunginvaltuutettu. Kaupunginhallituksen jäsen. Raision Perussuomalaisten puheenjohtaja. Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja. Pyrkimyksenä on olla kaukaa viisas. :)
Muiden viisauksia:
"Poikaseni, kunpa tietäisit, miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan", Axel Oxenstierna. ---

"Muuttuminen ei ole välttämätöntä, sillä selviytyminen ei ole pakollista", William Edwards Deming. ---

"Vox populi, vox Dei.", -tuntematon-

"A nation of sheep will beget a government of wolves", Edward R. Murrow.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu