Terrori-iskusta käänne? Vainoharhainen ja uhattu Venäjä Stalinin tieltä tuhon tielle?

Tapaan ajatella, että tyhmyys ja ahneus ne maailmaa pyörittävät. Johtiko Moskovan terrori-iskun onnistumiseen poliisien ja turvallisuuspalvelun tyhmyys vai ahneus? Vain kyseisenä päivänä ei poikkeuksellisesti erään katuväitteen mukaan teatterissa tarkastettu tulijoita metallinpaljastimilla. Mitä tästä kaikesta seuraa?

Isku ei voinut olla ennakoimaton FSB:lle, sillä länsi varoitti siitä. Oliko organisaation sisällä tai organisaatioiden kesken valtataistelua, joka mahdollisti iskun? Se olisi heikkouden merkki.

Ehkä isku mahdollistettiin ja käytettiin hyväksi. Vuonna 1999 valtio lavasti terrori-iskuja. Nyt Putin voi kiristää otetta mutta pelaako hän panoksilla, jotka eivät riitä? Wagnerin marssi ja tämä isku ovat hämmentäviä merkkejä siitä, kuinka vapaasti Venäjän johtoa tai venäläisiä voidaan uhata. Maa ei suojele itseään rajojensa sisällä.

On syytä ymmärtää, että luultavasti kun Putin puhuu Venäjän edusta ja turvallisuudesta, hän puhuu omasta edustaan ja turvallisuudestaan. Aurinkokuninkaan tapaan: ”d’etat, c’est moi”, valtio olen minä. Vuosikymmenet ovat saaneet hänet omimaan Venäjän ja samaistamaan itsensä siihen. Niinpä kaikki toimet ovat hänen etunsa tähden.

Joka tapauksessa halukkaat Putinin ja Venäjän sisäiset uhkaajat näkivät, kuinka heikko Venäjä taas oli. Se motivoinee uusiin terrori-iskuihin. Monella Syyriassa, Afganistanissa, Tsetseniassa, Dagestanissa, Krimillä, Azerbaizanissa ja muualla on hampaankolossa Venäjää vastaan. On motiivi ja tilaisuus. Muslimiterrorin lisäksi venäläiset Putinin vastustajat käyttänevät tilaisuuden hyväkseen iskemällä öljynjalostamoihin ja strategisiin kohteisiin. Siperian sodasta rasittuneet tasavallat nousevat vastarintaan, kapinoivat kadulla ja äänestysuurnilla. Siellä valtaan nousee Putinia vastustavia hahmoja ja monista alueista tulee taas sisäisesti itsenäisiä, joihin Venäjällä ei ole juuri valtaa. Osa voi pyrkiä itsenäisiksi.

Samaan aikaan oligarkeilla on omia yksityisarmeijoita, joita luultavasti varustavat kovaan tahtiin. Kun nähdään valtatyhjiö ja Venäjän kyvyttömyys puolustautua sisäisiä vihollisia vastaan, voidaan tilaisuuden tullen marssia taas Moskovaan jonkun oligarkin joukoilla.

Venäjän sisällä on ainakin 14 miljoonaa muslimia. Venäläiset ovat hyvin rasistisia monia vähemmistöjään kohtaan. On siis luultavasti suuret määrät kaunaa ja vallanhalua sekä aseistettuja joukkoja. Voi ajatella, että on pieni ihme, jos tuo pakka ei räjähdä käsiin jossain vaiheessa ongelmien pahentuessa.

Alkoiko tästä iskusta terrorin sarja Venäjällä? Samaan aikaan Ukrainan suunnasta puskevat venäläisjoukot, jotka voivat saada merkittävää vahvistusta Venäjältä oikeissa oloissa. Ehkäpä Ukrainakin haluaa rauhanneuvotteluiden tueksi pantiksi alueita Venäjän puolelta. Seuratkaamme iskevätkö ISIS ja Al Qaida uudella innolla, kapinoivatko tasavallat, sabotoivatko venäläiset strategisia kohteita ja iskevätkö lukuisat asejoukot.

Kukaan ei pelkää niin paljon kuin pakolla ja valheella itsensä vallassa pitävä diktaattori. Väkivaltakoneiston ylivoiman aktiivinen näyttäminen puree. Samaa keinoa Venäjä käyttää Ukrainassakin mutta siellä se ei toimi, koska ylivoimaa ei ole. Jos ihmiset näkevät myös Venäjällä, ettei ylivoimaa olekaan, monet nousevat kapinaan. Seuraako kaaos ja luhistuminen? Arvaamattomat ajat ovat edessä. Muiden valtioiden on varauduttava.

mikkokangasoja
Perussuomalaiset Raisio

47-vuotias tuotantotalouden diplomi-insinööri. Kaupunginvaltuutettu. Kaupunginhallituksen jäsen. Raision Perussuomalaisten puheenjohtaja. Pyrkimyksenä on olla kaukaa viisas. :)

Muiden viisauksia:

"Poikaseni, kunpa tietäisit, miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan", Axel Oxenstierna.

"Muuttuminen ei ole välttämätöntä, sillä selviytyminen ei ole pakollista", William Edwards Deming.

"Vox populi, vox Dei.", -tuntematon-

"A nation of sheep will beget a government of wolves", Edward R. Murrow.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu