Väestönvaihdos – totta vai tarua

Äärioikeistolainen salaliittoteoria vai tyyni tosiasian toteamus? Mitä faktoja meillä on arvioida asiaa?

Euroopan väestönvaihdoksista tai -muutoksista on kerätty tietoa. En keskity niihin kuin lyhyesti. Eniten taitaa maahanmuuttajia olla Ranskassa, Alankomaissa ja Ruotsissa. Etenkin nuorista moni on taustaltaan vähemmistöä ja puhutaan kaksinumeroisista prosenttiosuuksista. Kehitys siihen, että vähemmistö muuttuu enemmistöksi kestää vielä pitkään muttei esimerkiksi Lontoossa ja Malmössä, joista varsinkin jälkimmäisessä kirjava maahanmuuttajajoukko (joista osa on toki mm. tanskalaisia) on ruotsalaisia isompi.

Missä väestönvaihdos on jo mullistanut väestön rakenteen? Mitä väestönvaihdoksella tarkoitetaan?

Toisille väestönvaihdos on politiikka, salainen (tällöin salaliittoteoria) tai (puoli)julkinen, jolla pyritään vaihtamaan yleensä oma ryhmä enemmistöksi. Toisille se on tapahtuva ilmiö. Vaihdos joko poistaa yhden etnisen ryhmän toisen tieltä tai lisää toista ryhmää, kunnes se on valtaenemmistö ja ajan myötä sulauttaa vanhan vähemmistön itseensä.

Amerikassa väestönvaihdos on kiistaton tosiasia. Valkoiset valloittivat mantereen ja sitä edesautettiin, vaikkei kainet pitkän tähtäimen suunnittelulla mutta jatkuvasti edeten. Israel taitaa olla esimerkki systemaattisimmasta jo toteutetusta väestönvaihdoksesta. Näin tapahtui jopa kahdesti, kun ensimmäisellä kerralla juutalaiset vaihdettiin muihin kansoihin. Baltian maissa sotien jälkeen eteni venäläistäminen pisimmälle Latviassa, missä 1989 oli 52 % latvialaisia ja venäläisiä, valkovenäläisiä sekä ukrainalaisia yhteensä 42 %.

On siis esimerkkejä nykyajastakin, että väestönvaihdoksia tapahtuu erilaisten etnisten ryhmien kesken. Tämän lisäksi historia tuntee paljon ”uskonvaihdoksia”, kun on lahjottu, painostettu tai pakotettu uuteen uskoon.

Koska vihavasemmisto ei kykene väittelemään väestönvaihdoksesta juurikaan, se yrittää estää käsitteen käytön ja siten tehdä ainakin vaikeammaksi puhua siitä. Kapula rattaisiin. Kun äärioikeisto (ei-vasemmistolaisena käsitteenä) on käyttänyt käsitettä nimenomaan salaisena politiikkana valkoisen väen vaihtamiseksi, vasemmisto pyrkii yhdistämään sen likaamistarkoituksessa kaikkiin muihin käyttötapoihin. Kuvannollisesti on siis ajatus liata puhdas vaasi kuvitteellisesti kertomalla, että yksi toinen samanlainen vaasi on likainen.

Yllä mainittu ei tietenkään uppoa vasemmistokriittisiin lukijoihin. Se kuitenkin villitsee vasemmistolaisia itseään mustamaalaten oikeistolaisia käsitteen käyttäjiä ja voimistaen näin vihaa heitä kohtaan. Demokratia johtaa kansankiihotukseen, sanottiin antiikissa.

Suomessa väestö on vaihtumassa suurimmissa kaupungeissa, kun maahanmuuttajia muuttaa ulkomailta ja muualta Suomesta. Suurin ryhmä ovat venäläiset, joista osa ns. tuontivaimoja. Hiljalleen lisääntyy myös kiinalaisten määrä. Mainitut ryhmät sulautunevat nopeasti kantaväestöön. Ongelmaksi muodostuvat niin erilaisista kulttuureista tulevat, että vierastamisen takia monet heistä ei haluakaan sulautua. Asennetta voimistaa islamin vanhoillistumiskierre, joka ilmiönä on mielenkiintoisesti täysin länsimaisen kehitysparadigman vastainen.

Yhteenvetona tiedämme väestönvaihdoksia tapahtuneen systemaattisestikin nykyaikana ja että väestö on vaihtumassa monissa Euroopan maissakin mutta kehitys on hidasta vaikkakin paikoin jo hyvin pitkälle edennyttä ja kehitys on hidasta etenkin Suomessa. Se kuitenkin näkyy aiheutuneiden ongelmien takia isosti.

Kommentoin kommentointia ketjun lopussa: #3480732 31.8.2021 20:18

+10
mikkokangasoja
Perussuomalaiset Raisio
Ehdolla kuntavaaleissa

44-vuotias tuotantotalouden diplomi-insinööri. Valtuutettu. Raision Perussuomalaisten puheenjohtaja. Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin sihteeri. Pyrkimyksenä on olla kaukaa viisas. :)
Muiden viisauksia:
"Poikaseni, kunpa tietäisit, miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan", Axel Oxenstierna. ---

"Muuttuminen ei ole välttämätöntä, sillä selviytyminen ei ole pakollista", William Edwards Deming. ---

"Vox populi, vox Dei.", -tuntematon-

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu