Vapaavuoren Janne, Helsinki ja oma napa

Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren toimet käyvät päivä päivältä röyhkeämmiksi. Tänään paljastui, että Vapaavuori on tehnyt maan hallitukselle salaisen ehdotuksen Helsingin omasta maakunnasta keskustelematta asiasta millään tasolla naapurikuntien kanssa. Ei olekaan ihme, että esimerkiksi Espoossa ollaan tällä hetkellä varsin närkästyneitä.

Vapaavuori on omassa politiikassaan unohtanut täydellisesti kansakunnan yhteisen edun. Vapaavuoren ja Helsingin päättäjien katse on nyt niin syvällä omassa navassa, että sieltä taitavat jo sisäelimetkin näkyä. Vapaavuori käyttää politiikassaan myös häikäilemättä hyväkseen omaa asemaansa C21 -kapinaverkoston koollekutsujana ja hän käyttäytyy, kuin puhuisi kaikkien Suomen suurimpien kaupunkien äänellä. Sitä Vapaavuori ei kuitenkaan tee.

Itse toivon, että kaupungit irrottautuisivat viimeistään nyt joukolla Vapaavuoren C21 -verkostosta. Verkoston ainoa tarkoitus on pönkittää Vapaavuoren röyhkeitä ja itsekkäitä vaatimuksia. Näin entisen kunnanjohtajankin näklkulmasta luulisin, että jokainen itseään kunnioittava kaupunki pyrkisi irti tällaisesta verkostosta ja muodostaisi itsenäisesti omat kantansa sote- ja maakuntauudistukseen. Miksi ihmeessä kukaan haluaa vapaaehtoisesti Vapaavuorta läähättämään niskaansa omine asioineen?

Hirveintä tässä kaikessa on, että Vapaavuorella ei kertakaikkiaan ole esittää toimivaa ja perustuslaillista vaihtoehtoa hallituksen sote- ja maakuntauudistukselle. Siltikin hän pyrkii kaikin keinoin kaatamaan hallituksen esityksen. Jos Vapaavuori onnistuisi hankkeessaan, jäisi hän ikuisesti historiaan miehenä, joka romutti kansalaisten sote-palvelut ja aiheutti kuntasektorille kiinnikuromattoman kestävyysvajeen. Tätäkö Vapaavuori todella haluaa?

 

mikkokarna
Keskusta Helsinki
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Kansanedustaja toista kautta eduskunnassa. Olen 42-vuotias helsinkiläinen ja osa-aikainen lappilainen sekä saaristolainen, jolle kaikki eräharrastukset ovat lähellä sydäntä. Ennen valintaani eduskuntaan toimin Enontekiön kunnanjohtajana ja sitä ennen Ivalon rajavartioalueen varapäällikkönä. Ehdolla eduskuntaan Helsingistä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu