Helsinki on ilmastovihamielinen, lapsivihamielinen ja maaseutuvihamielinen

Helsingin kaupunki päätti eilen puolittaa liha- ja maitotuotteiden käytön julkisissa keittiöissään vuoteen 2025 mennessä. Tällä päätöksellään kaupunki todisti olevansa ilmastovihamielinen, lapsivihamielinen ja maaseutuvihamielinen. On vaikeaa ymmärtää tällaisen päätöksen taustoja. Mitään hyviä vaikutuksia tällä ei tule olemaan.

Helsingin ilmastovihamielisyys

Helsingin kaupunki perusteli päätöstään ilmastonmuutoksen torjunnalla. Tosiasiassa päätös tullee lisäämään kaupungin päästöjä. Mikäli Helsinki olisi todella halunnut ilmastopäästöihinsä vaikuttaa, olisi se tehnyt monen edistyneen maalaiskunnan tavoin päätöksen siirtymisestä kotimaiseen lähiruokaan. Nyt kaupunki esimerkiksi jatkaa ilmastolle äärimmäisen haitallisen riisin tarjoamista keittiöissään eikä korvaa sitä kotimaisella ohralla. Muutenkin tällainen päätös tarkoittaa enenevissä määrin siirtymistä ulkomaisen tuontiruuan käyttöön ja eiköhän Helsinki tyylilleen uskollisena tilaa ne vähät broilerinsa Thaimaasta sekä naudanlihansa Brasiliasta.

Helsingin lapsivihamielisyys

Helsingin kaupungin tekemän päätöksen myötä lasten ravitsemus kouluissa heikentyy. Oppilaat ovat vaatineet useissa kouluissa nykyistäkin enemmän lihaa lautasille. Kun kasvisruoka ei maistu, sitä jää enemmän tähteeksi ja oppilaat joutuvat turvautumaan yhä useammin makeisiin sekä suolaisiin välipaloihin. Samoin luvaton asiointi lähialueen pikaruokapaikoissa kasvaa. Tämä lisää lasten ylipainoa, altistaa heidät tyypin 2 diabetekselle ja heikentää turvallisuutta, mikäli oppilaat poistuvat koulun alueelta. On myös uskomatonta, ettei kaupunki kuullut lapsia ja nuoria ennen päätöksen tekemistä. Niin perusopetuslaki kuin nuorisolakikin olisivat velvoittaneet tähän. Toivottavasti joku valittaa päätöksestä.

Helsingin maaseutuvihamielisyys

Helsingin kaupunginvaltuuston päätös osoittaa täydellistä piittaamattomuutta kotimaisesta alkutuotannosta. Päätöksentekijät eivät ole ymmärtäneet, että esimerkiksi nurmiviljelylle ei ole vaihtoehtoja Suomessa ja nurmella laiduntavat eläimet muuttavat ihmisravinnoksi kelpaamattoman biomassan ravinnoksi. Liha ja maito ovat siten osa kestävää ruokaketjua täällä pohjolassa. On myös äärimmäisen loukkaavaa, ettei kotimaiseen lähiruokaan siirtymistä ole edes harkittu. Helsinki on tuontiruuan hiilenmusta kaupunki, joka ei välitä pätkääkään sitä ympäröivästä maaseudusta.

Lopuksi

Olen tänään jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen lasten ja nuorten ravitsemuksen turvaamisesta sekä lasten ja nuorten oikeuksien parantamisesta. Sen verran törkeästi Helsinki niitä nyt aikoo polkea. Odotan mielenkiinnolla vastausta. On meidän velvollisuutemme turvata jokaisen lapsen hyvä koulupäivä ilman minkäänlaisia hippi-ideologioita, joilla ei ole todellisia ilmastovaikutuksia. On käsittämätöntä, että kaupunginvaltuuston päätös oli yksimielinen. Mielestäni kaikkien päätöstä tekemässä olleiden valtuutettujen tulisi hävetä.

P.S. Oheisesta linkistä voi tutustua Helsingin TOP 10 kouluruokiin. Tämänkin perusteella on aivan selvää, että kaupungin päätös on katastrofaalinen.

+1
mikkokarna
Keskusta Enontekiö

Suomen pohjoisin kansanedustaja, toista kautta eduskunnassa. Olen 40-vuotias lappilaistunut kainuulainen ja osa-aikainen saaristolainen, jolle kaikki eräharrastukset ovat lähellä sydäntä. Ennen valintaani eduskuntaan toimin Enontekiön kunnanjohtajana ja sitä ennen Ivalon rajavartioalueen varapäällikkönä. http://www.lapinpuolustaja.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu