Teollisuusliiton ”vuorineuvosten” itkupotkuraivari

Olen käynyt viimeiset päivät julkista keskustelua Teollisuusliiton kanssa Postin harjoittamasta työehtosopimuskikkailusta, jolla Posti haluaa siirtää työntekijöitään PAU:n työehtosopimuksesta edullisemman, Teollisuusliiton tarjoaman työehtosopimuksen piiriin. Teollisuusliiton neuvottelema sopimus on niin kehno, että se ajaa ihmiset alle köyhyysrajan. Ei siis ihme, että postilaiset ovat järkyttyneitä.

Teollisuusliitto voisi halutessaan estää Postin suunnitelmat. Keinoja siihen useita. Liitto voisi neuvotella Postin kanssa yhdessä PAU:n kanssa todeten, että se ei tule hyväksymään heikennyksiä Postin työntekijöiden työehtoihin. Ei Postilla ole varaa siihen, että työntekijät laittaisivat ”perseet penkkiin”, mikäli siirto toteutettaisiin. Toinen mahdollisuus olisi yksinkertaisesti todeta, että Teollisuusliitto jättää koko sopimuksen uusimatta. Tämä estäisi halvimman mahdollisen sopimuksen hyväksikäyttämisen.

On hämmentävää, että teollisuusliiton ”vuorineuvokset” Riku Aalto ja Turja Lehtonen eivät näin tee. Sen sijaan he pyrkivät siirtämään vastuuta koko ajan valtio-omistajan suuntaan vaikka tietävät hyvin, ettei eduskunta tai hallitus kykene poliittisesti sanelemaan yhtään mitään työehtosopimuksista. Aallon ja Lehtosen toiminta on täydellinen esimerkki ns. false-flag operaatiosta, jolla vastuu pyritään siirtämään aivan muualla kuin minne se kuuluu. Mikäli Postin operaatio onnistuu, on syyttävän sormen osoitettava ennen kaikkea Teollisuusliiton johtoon. Liiton jäsenet ovat tämän jo ymmärtäneet ja Aaltosta sekä Lehtosta kohtaan sataa nyt armotonta kritiikkiä. Toivon mukaan tällä paineella on lopulta vaikutusta miehiin, joita ei tällä hetkellä näytä kiinnostavan työläisten asema, vaan Teollisuusliiton jäsenmäärän kasvattaminen. Ei ihme, että asia herättää närää myös ammattiyhdistysliikkeen sisällä, erityisesti PAU:ssa, jonka edunvalvontaa haluan tässä yhteydessä lämpimästi kiittää. Teette hyvää ja tärkeää työtä riistoa vastaan. Toimisipa Teollisuusliitto samoin.

Erikoisinta koko kuviossa on, että otettuani asiaan kantaa, ovat Aalto ja Lehtonen käynnistäneet uskomattoman ajojahdin allekirjoittanutta vastaan niin julkisesti kuin kulisseissakin. Minut yritetään hiljentää.

Teollisuusliiton leveää elämää elävä johto ei nyt selkeästikään tiedä, millaisen henkilön kanssa he ovat tekemisissä. Espanjan valtiokin on yrittänyt tätä samaa operaatiota kuin Teollisuusliitto nyt, siinä kuitenkaan onnistumatta. Voitte olla aivan varmoja, että jatkan yhteiskunnallisista epäkohdista puhumista, oli sitten kyse kenestä tahansa toimijasta. Pahoillani olen kuitenkin siitä, että suomalainen ammattiyhdistysliike käy keskustelua aivan uskomattomien henkilökohtaisuuksien kautta. Sellainen ei kuulu hyvään politiikkaan missään.
+1
mikkokarna
Keskusta Enontekiö

Suomen pohjoisin kansanedustaja, toista kautta eduskunnassa. Olen 40-vuotias lappilaistunut kainuulainen ja osa-aikainen saaristolainen, jolle kaikki eräharrastukset ovat lähellä sydäntä. Ennen valintaani eduskuntaan toimin Enontekiön kunnanjohtajana ja sitä ennen Ivalon rajavartioalueen varapäällikkönä. http://www.lapinpuolustaja.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (0)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.