Keskusta todella pettää aina

Onko hyvää vanhemmuutta ottaa lapsen nimiin pikavippi?
Hallituksen tämänvuotinen 8,1 miljardin alijäämä, eli 8 100 miljoonan euron alijäämä vastaa 5060 tänä vuonna syntyvän lapsen koko 40v työuran bruttopalkkaa kokonaisuutena, yhtenä vuonna jos oletetaan että palkka on 40 000€ vuodessa tuon 40 vuotta. Ja näiden kaikkien pitää olla työelämässä tuon 40 vuotta ja tienata keskimäärin toi 40k/v ja laittaa se ihan kokonaan pottiin…
5060 lasta kertaa 40 000€ vuodessa kertaa 40 vuotta tekee 8 096 000 000 euroa, eli 8,09 miljardia euroa.
Tämän vuoden budjettiriihessä siis päätettiin alijäämästä (tienataan vähemmän kuin syödään), joka sitoo 5060 syntyvää lasta pelkällä palkattomalla olemassaolollaan, laskennallisesti koko 40 vuoden työuran koko bruttopalkkakertymällä olemaan mitään muita kuin puhtaita maksajia. Se on joka kymmenes tänä vuonna syntyvä lapsi.
Ei edes yritetty tinkiä. Mitä pahaa olisi vaikka säätää laki, että velaksi ei kehitysapua maksettaisi, vaikka sellainen laki että kaikki mikä on ylijäämää niin laitetaan kehitysapuun, mutta ei ennen? Mistäänkö ei voi säästää? Alijäämä tarkoittaa siis sitä, että menoille ei ole vielä tuloja keksitty. (esim. kehitysavussa miljardi vuodessa, neljä miljardia neljässä vuodessa, nyt kaikki on velalla maksettuja)
Tämän hallituksen voimassaolevassa hallitusohjelmassa muuten lukee, että vuonna 2023 valtion talous on tasapainossa. Tämän vastapainoksi kepu (jonka ensimmäinen kynnyskysymys hallitukseen osallistumiselle oli se, että talous on tasapainossa 2023) hyväksyi pysyvät menonlisäykset hallituskauden alkuun…
No ei ole enää siitä kepusta mitään jäljellä joka taloudenpidon perään huutelisi. En paljon tupailloissa aikanaan käynyt, mutta olisi kiva kuulla, miten isännille ja emännille hehkutetaan hallituksen ’kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa’ ja tasa-arvopolitiikan perustaa, intersektionaalista feminismiä… samalla kun tilan sähkölasku nousee kuusinkertaiseksi.
+16
mikkokokko
Lappeenranta

Työskentelen pätkätöissä eduskunnassa. Mielipiteet ovat omiani.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu